Kde je puk, kde sú hráči? Trenčiansku hmlu komentovali aj v zámorí

Radosť hokejistov Kanady.
Radosť hokejistov Kanady. (Autor: Hockey Canada/ twitter)
Nikola Baďová|2. aug 2023 o 13:10

Kto sedel pri ľadovej ploche, mal smolu.

TRENČÍN. Slovenských a kanadských hokejistov do osemnásť rokov vítal v utorok večer zaplnený zimný štadión Pavla Demitru. Pred druhým zápasom na turnaji Hlinka Gretzky Cup zazneli tradične hymny oboch krajín. 

Po úvodnom buly však hráči zmizli v hmle a diváci v spodných radoch nevideli puk. Mohli iba hádať, kde sa nachádza. 

„Ani my sme nevideli zo striedačky do druhého rohu, ale každý má rovnaké podmienky a na to sa netreba vyhovárať. Priamo na ľade sme si problém nevšímali,“ reagoval na situáciu kapitán slovenského výberu Tomáš Pobežal. 

Zverenci Martina Dendisa nestačili na rovesníkov z Kanady a prehrali vysoko 4:14

Kto mal miesto dolu, radšej stál

Na začiatku stretnutia sa snažili organizátori stierať plexisklá. Po chvíli im však došla trpezlivosť a stierky dali do rúk deťom, ktoré vbehli na ľadovú plochu počas reklamnej prestávky. 

Situáciu si všimli i zahraniční novinári, ktorí posielali zábery z prestížneho turnaja na sociálne siete. 

„Pekný výhľad, však?“ poukázal kanadský novinár na zahmlené plexisklo v druhom rade. Cez zarosené sklo nebolo vidieť absolútne nič. 

Fanúšikovia opúšťali svoje sedadlá pri ľadovej ploche a zápas sledovali z miest na státie. 

Hokejoví priaznivci v Severnej Amerike zasa komentovali zábery zo sociálnych sietí. "Vyzerá to tam ako v The Aud v Buffale. Tie časy sú už preč, ale otec mi o nich veľa rozprával," napísal jeden z nich.

Narážal na finále Stanleyho pohára v roku 1975, keď v hale Memorial Auditorium z roku 1940 hrali Sabres proti Philadelphii. V treťom zápase sa vznášala nad ľadom hustá hmla, pre ktorú museli duel sedemkrát prerušiť.

V Trenčíne investujú ďalšie milióny

Zimný štadión v Trenčíne prešiel nedávno výraznou rekonštrukciou.

Obnovila sa strecha, osvetlenie, ozvučenie, pribudla kocka nad ľadovou plochou. Vzduchotechnika však príde na rad až v ďalšej fáze. Vlhké daždivé počasie si v utorok večer vyžiadalo daň.

„Osobne považujem toto podujatie za jedno z najprestížnejších na svete. Pre Trenčín je to obrovská reklama, počas leta sa stane pomyselným stredobodom svetového hokeja s budúcimi draftovými hviezdami.

Verím, že Trenčín si tento turnaj zaslúži. Nielen pre tento rok, ale aj do budúcna. Už dnes máme podanú žiadosť na pláne obnovy a odolnosti za 11 miliónov eur na dokončenie opláštenia zimného štadióna a ďalších prác. 

Nielen zvnútra, ale už aj zvonku bude trenčiansky štadión vyzerať moderne," povedal pred začiatkom turnaja primátor mesta Richard Rybníček. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kde je puk, kde sú hráči? Trenčiansku hmlu komentovali aj v zámorí