Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko
MS v hokeji 2023
12.05.2023, Skupina B
2 - 3
2:3, 0:0, 0:0
Česko na MS v hokeji 2023
Česko

Ramsay mnohých prekvapil. Proti Čechom rozdelí zohranú dvojicu

Spoločná gólová radosť Petra Cehlárika a Mareka Hrivíka.
Spoločná gólová radosť Petra Cehlárika a Mareka Hrivíka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. máj 2023 o 14:16

Pozrite si zostavy zápasu Slovensko - Česko v skupine B na MS v hokeji 2023.

RIGA. Dvadsaťsedemročný brankár Stanislav Škorvánek si v piatkovom zápase proti Česku odkrúti svoj debut na majstrovstvách sveta.

Trénerský štáb mu dal prednosť pred dvojicou Hlavaj a Riečický. Gólman extraligových Michaloviec bol v bránke aj v poslednom prípravnom zápase, proti Rakúšanom odchytal prvú polovicu duelu a neinkasoval.

Na súpiske je okrem dvoch brankárov aj sedem obrancov a dvanásť útočníkov. Samuel Kňažko nastúpi v prvom páre s Patrikom Kochom, na svoju šancu bude čakať nitriansky bek František Gajdoš.

Zaujímavosťou je, že Craig Ramsay a jeho tím sa rozhodli rozdeliť útočné duo Marek Hrivík a Peter Cehlárik, ktoré sa veľkou mierou podieľalo na olympijskom bronze a aktuálne spoločne pôsobí vo švédskom Leksande.

Hrivík nastúpi v prvom útoku na pozícii centra s krídelníkmi Richardom Pánikom a Milošom Kelemenom, ktorý skóroval v oboch prípravných dueloch.

Cehlárik bude v druhej formácii s Matúšom Sukeľom a Liborom Hudáčkom.

"Je to rozhodnutie trénerského tímu, rešpektujeme to. Verím, že to prinesie pozitíva a všetky útoky budú hrať kvalitne," povedal Cehlárik pre Sportnet.

Ďalší z hráčov so skúsenosťami z NHL Pavol Regenda nastúpi s Tamášim a Chromiakom, štvrtý útok tvoria Okuliar - Čacho - Lantoši.

Už deň pred začiatkom turnaja slovenský tím informoval, že na súpisku zatiaľ nezaradil trojicu hráčov - Dávida Mudráka, Andreja Kudrnu a Mária Luntera.

Zostavy zápasu Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023

Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) - Koch, Kňažko, Ivan, Grman, Jánošík, Rosandič, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Kelemen - Cehlárik, Sukeľ, Hudáček - Regenda, Tamáši, Chormiak - Okuliar, Čacho, Lantoši

Česko: Hrubec (Langhamer) - Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán, Zbořil, Neměček, Knot - Červenka, Chytil, Kubalík - Chlapík, Špaček, Smejkal - Tomášek, Sedlák, Sobotka - Beránek, Černoch, Flek

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Ramsay mnohých prekvapil. Proti Čechom rozdelí zohranú dvojicu