Slovan mal za tretinu 29 striel, celkovo 58. Bokroša mrzia fatálne chyby

Radosť na striedačke Slovana.
Radosť na striedačke Slovana. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)
Janka Danková|25. mar 2022 o 22:50

Slovan vedie v sérii s Prešovom 1:0.

BRATISLAVA. Prekvapenie sa nekonalo. Víťaz základnej časti, bratislavský Slovan, odštartoval štvrťfinálovú sériu play off na domácom ľade výhrou nad zverencami Ernesta Bokroša 6:2.

Slovanisti sa pravdepodobne nechali inšpirovať hrou Nitry v predošlý deň a rovnako otvorili skóre v úvodnej minúte z prvej strely.

„Nie nadarmo sa hovorí, že prvé striedanie je ukazovateľom toho, akým smerom sa bude zápas vyvíjať. Streleným gólom a o niekoľko minút ďalším sme, myslím si, Prešov dostali mimo hry. Ak sa nemýlim, tak v predošlej sérii Prešovčania stále vyhrávali, vtedy sa im hralo určite lepšie. No a teraz boli na tej druhej strane a museli sa z toho dostať,“ začal hodnotiť krátko po stretnutí Samuel Takáč.

Zlepené góly ich vrátili do hry

Práve on zvyšoval na 2:0, keď sa mu podarilo pri návrate na ľad z trestnej lavice dostať do úniku a trafiť vinkel na vyrážačkovej strane Bespalova. „Celý priebeh zápasu a rovnako i pomer striel poukazoval jasne na to, že sme hre dominovali,“ pokračoval poukazujúc na šialený pomer striel na bránu 58:20. Najmä úvodná tretina bola v tejto štatistike priepastná. Slovan ju vyhral na strely 29:4.

Pohľad na výsledok či na spomínanú početnosť streľby hovorí jasne v prospech belasých, hostia z Prešova však v priebehu 42 sekúnd v 37. minúte znížili na rozdiel jediného gólu, čím u domácich priaznivcov mohli naštartovať akúsi nervozitu. Tú však rozhodne nepociťovali samotní hráči Slovana.

„Nie, nie. Priebeh zápasu ukazoval, že hru máme vo svojich rukách. Súper v druhej tretine štyrikrát vystrelil a dal dva góly, takže tam nebol z našej strany dôvod na paniku. Myslím, že náš brankár prosto nebol rozchytaný, nakoľko celkovo na neho smerovalo málo striel,“ vysvetlil situáciu Takáč, ktorý pokračoval o radosti z úvodnej výhry.

Pripravení a oddýchnutí

„Každé víťazstvo v play off teší, vstup do série nám vyšiel podľa predstáv. Pristúpili sme k tomu zodpovedne a myslím, že môžem povedať za všetkých, že sa nám hralo dobre.“

Zdá sa, že takmer dvojtýždňové voľno od súťažných zápasov padlo belasým vhod a mali tak dostatok času na oddych a celkovú prípravu na vyraďovaciu fázu hry. „Priznám sa, že prvý zápas mohol byť problémový; predsa len je iná záťaž v rámci zápasov, iná v rámci tréningov. Ale dobre sme to zvládli rýchlymi striedaniami, no a v nadchádzajúcich zápasoch to môže byť už len naša výhoda, že sme dobre pripravení a na rozdiel od súpera aj viac oddýchnutí,“ pokračoval 30-ročný odchovanec popradského hokeja.

Víťazstvo 6:2 a teda aj prvá výhra v sérii znamená pre Slovan psychickú pohodu, na ťahu je Prešov. „Vieme, čo môžeme od nich čakať. Videli sme, ako hrali sériu predkola play off proti Spišskej Novej Vsi, že ju jednoducho bránili. Náš tím sa na to pripravil a nedovolil im pustiť sa do ich obranného tvaru. Myslím, že nám to dobre vychádzalo. Uvidíme, čo ich tréneri pripravia do ďalších zápasov, ale sme pripravení na všetko a najmä na svoju hru,“ vyslovil na záver Takáč.

Zložili ich fatálne chyby

No a ako videl úvodné štvrťfinálové stretnutie tréner prešovského celku Ernest Bokroš? „Ako trénera ma mrzí prvá tretina, v ktorej sme maximálne zlyhali. Slovanu sme dovolili dvakrát skórovať, keď išli sami na brankára. Toto sa nám už veľmi dlho nestalo a súperovi sme to v úvodnej tretine veľmi uľahčili. Slovan sa dostal do psychickej pohody, no a hoci sme sa vrátili za stavu 3:2 do zápasu, opäť potom nasledovali fatálne chyby.

Tie rozhodli o ďalších góloch súpera. Súčasne však musím uznať, že čo sa týka ofenzívy, neboli sme na tom dobre, domáci nás jednoznačne prestrieľali a zaslúžene vyhrali. Zvíťazili však zásluhou toho, že my sme dnes nepodali náš štandardný výkon.“ 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan mal za tretinu 29 striel, celkovo 58. Bokroša mrzia fatálne chyby