Slovákov vítali mladí futbalisti. Poznali Hamšíka a Škrtela.

Ondrej Duda nemá rád lietanie.
Ondrej Duda nemá rád lietanie. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi, Pavol Spál|6. jún 2016 o 19:45

Na francúzsku pôdu vystúpili Slováci z lietadla po zelenom koberci.

VICHY. Po rušnej ulici ide jedno auto za druhým. Pred vstupom vartuje skupina policajtov, nechýbajú ani vojaci. Nervózne prešľapujú a dohovárajú sa cez vysielačky. V hoteli Celestins de Spa privítali najvzácnejšiu návštevu posledných dní.

Národný tím Slovenska si tu počas majstrovstiev Európy zriadil svoj kemp. Futbalistov prišli privítať futbalové nádeje miestneho klubu Racing Club Vichy. Na otázku , ktorých slovenských futbalistov poznáte, reagovali so srdečným úsmevom: „Martin Škrtel, Marek Hamšík.“ kričali nadšene.

Najhlasnejšie kričal chlapec v neapolskom drese s menom slovenského špilmachra. Iný chlapec mal na sebe slovenský reprezentačný dres.

Na francúzsku pôdu vystúpili Slováci z lietadla po zelenom koberci. Museli ísť podľa protokolu. Prvý šéf futbalového zväzu Ján Kováčik, druhý tréner Ján Kozák a potom nasledovali ďalší hráči.

Futbalisti dorazili na hotel s takmer hodinovým meškaním. „Nemám rád lietania a vo Francúzsku som prvýkrát. Sme z cesty unavení,“ tvrdil mladík Ondrej Duda.

Stanislav Šesták sa už teší na víťazstvá.
Stanislav Šesták sa už teší na víťazstvá. (Autor: TASR)

Modrý autobus, ktorým prišli hráči niesol nápis. „Jeden národ, jedno srdce, jeden sen.“ Každý tím ma na šampionát svoj slogan a tento patrí k Slovákom.

Sprevádzali ich dvaja policajti na motorkách. Keď konečne dorazili k bráne hotela, domorodci ich privítali potleskom.

„Cesta prebehla hladko, niektorí si pospali, ďalší sledovali filmy. Sme radi, že sme tu a už sa môžeme pripravovať na zápasy,“ vravel stopér Ján Ďurica. Na očiach mal tmavomodré slnečné okuliare, aby mu ladili s oblekom.

„Teším sa na zápasy, na atmosféru, na víťazstvá,“ usmieval sa Stanislav Šesták, jeden z najskúsenejších v tíme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Slovákov vítali mladí futbalisti. Poznali Hamšíka a Škrtela.