Slováci už s Hovorkom na súpiske, proti Švajčiarom Laco

Marek Hovorka.
Marek Hovorka. (Autor: SITA)
SITA|13. máj 2012 o 11:46

K dopísaniu Hovorku pristúpil tím po tom, ako Marián Gáborík postúpil do finále Východnej konferencie.

HELSINKI. Vedenie výpravy slovenskej hokejovej reprezentácie na 76. majstrovstvách sveta v nedeľu predpoludním zaplnilo posledné miesto na šampionátovej súpiske Markom Hovorkom.

Dvadsaťsedemročný hokejista českého extraligového Kladna je štrnástym útočníkom v slovenskom tíme, okrem toho na zozname hráčov pre MS figuruje aj osem slovenských obrancov a traja brankári.

K dopísaniu Hovorku pristúpil realizačný tím po tom, ako Marián Gáborík s tímom zámorskej NHL New York Rangers postúpil do finále Východnej konferencie, v ktorom sa stretne s New Jersey.

Formácie sa meniť nebudú

„Boli sme závislí na tom, ako sa vyvíja súťaž v zámorí. Dnes sme dopísali Mareka Hovorku a tým sme uzatvorili súpisku pre tohtoročné MS,“ povedal v nedeľu po rozkorčuľovaní pred duelom proti Švajčiarom tréner Vladimír Vůjtek a prezradil aj to, že dopísaním Hovorku zatiaľ neplánuje meniť formácie.

Ani proti Švajčiarom nepríde k zmene gólmana v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. „Máme Jána Laca ako jednotku, chytá veľmi dobre a nemáme dôvod ho meniť,“ pokračoval Vůjtek a na margo nálady v kabíne dodal: „Tá sa každým víťazstvo zvyšuje, podobne aj sebadôvera hráčov. Verím, že to tímu vydrží do konca budúceho týždňa."

Gáboríkovi želá Stanley Cup

Aj keď bol Marek Hovorka od úvodu šampionátu súčasťou tímu SR, nemohol zasiahnuť do súťažných zápasov.

„Bolo to ťažké sledovať chlapcov z tribúny. Bolo to náročné najmä na psychiku, keď som im nemohol nijako pomôcť a musel som sa len pozerať a fandiť,“ povedal dvadsaťsedemročný Marek Hovorka a pokračoval: „Teším sa a verím, že dostanem šancu v zápasoch a predvediem, že som platným členom tímu.“

Center českého extraligového Kladna doteraz odohral v národnom mužstve SR iba 12 duelov a strelil v nich jeden gól. Na majstrovstvách sveta ešte neštartoval.

„V nedeľu ráno mi tréner oznámil, že uzatvára súpisku a som na nej. Samozrejme, z ramien mi padol veľký kameň. Teraz už len čakať a dúfať, že sa dostanem do zápasu. Proti Švajčiarsku sa zostava nemení, ale do budúcnosti ešte tréneri nevedia, ako sa situácia vyvinie,“ poznamenal Marek Hovorka.

Hovorka počas celých majstrovstiev sveta pozorne sledoval výsledky Mariána Gáboríka v zámorskej NHL. Práve na útočníka NY Rangers čakalo vedenie slovenského tímu, či náhodou jeho mužstvo nevypadne z play-off a skúsený Trenčan nebude k dispozícii pre reprezentáciu.

„Sledoval som výkony Maja Gáboríka. Klamal by som, keby som povedal, že som nesledoval,“ pokračoval Hovorka a s úsmevom doplnil: „Rozhodovalo sa totiž medzi mnou a ním. Keď si poviem, že to bolo o tom, že buď ja alebo Gáborík, tak je to potešujúce. Želám mu, nech získa Stanleyho pohár a nech si ho užije."

Bez Bezinu

Švajčiarska hokejová reprezentácia sa predstaví vo dvoch zostávajúcich dueloch v základnej H-skupine na 76. majstrovstvách sveta v helsinskej Hartwall Arene bez obrancu Gorana Bezinu.

Švajčiar v sobotu v popoludňajšom zápase proti Francúzsku dostal trest v hre za napadnutie hlavy a krku francúzskeho útočníka Anthonyho Guttiga a podľa reglementu šampionátu tak dostal automatický dištanc na nasledujúci duel.

Disciplinárna komisia šampionátu po vzhliadnutí videa rozhodla o tom, že Bezinovi udelí aj dodatočný trest v podobe zastavenia činnosti na zápas proti USA.

Dvadsaťtriročný francúzsky krídelník Guttig duel nedohral a utrpel otras mozgu. Do šatne odišiel len s pomocou a viditeľne mal problémy so stabilitou. Zranený Francúz pre zranenie pravdepodobne vynechá utorkový duel proti Slovensku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci už s Hovorkom na súpiske, proti Švajčiarom Laco