Slováci prehrali so Španielskom a na ME nepostúpili

SITA|22. mar 2009 o 20:06

Slovenská futsalová reprezentácia neuspela vo svojom záverečnom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy.

BADAJOZ. Slovenská futsalová reprezentácia neuspela vo svojom záverečnom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy, keď v nedeľu podvečer v španielskom meste Badajoz prehrala s favorizovaným domácim výberom 0:4 (0:3). Španieli si ako víťaz skupiny zabezpečili postup na budúcoročné ME, ktoré sa uskutočnia v maďarských mestách Budapešť a Debrecín. Zverenci trénera Milana Kollára obsadili so ziskom šiestich bodov druhé miesto a miestenku na kontinentálny šampionát si nevybojovali. Po skončení zápasu ešte nádej na postup "tlela", úplne ju však uhasila jednogólová prehra Srbska s Belgickom. Miestenku na majstrovstvá Európy totiž mohli Slováci získať okrem celkového triumfu v skupine aj v prípade, ak by figurovali medzi kvartetom najlepších mužstiev z druhých miest. Napokon však futsalistom SR zostal v rukách "Čierny Peter", pretože od vytúženého postupu ich delil jediný gól.

Na budúcoročných ME sa napokon okrem domáceho Maďarska predstavia aj reprezentácie Ukrajiny, Španielska, Česka, Talianska, Belgicka, Portugalska, Ruska, Slovinska, Azerbajdžanu, Bieloruska a Srbska.

Výsledky - 2. kvalifikačná skupina - nedeľa:

Kazachstan - Moldavsko 1:1 (1:0)

Španielsko - Slovensko 4:0 (3:0)

Góly: 9. a 18. Fernando Maciel Goncalves, 18. Enrique Boned Guillot, 27. Daniel Salgado Marcilla

ŽK: 25. Carlos Ortiz Jiménez - 20. Várady

Zostava SR: Gašparovič - Várady, Nagy, Haľko, Mikita - Fehérvári, Bartošek, Pavlovič, Kozár

Slováci museli počas väčšiny nedeľňajšieho duelu čeliť mohutnému tlaku úradujúcich vicemajstrov sveta. Jeho zásluhou si domáci v prvom polčase vypracovali trojgólový náskok. Nebyť gólmana Mária Gašparoviča, náskok Španielov mohol byť oveľa vyšší. Ojedinelé príležitosti slovenského mužstva sa končili na pozornej obrane súpera alebo mimo svätyne Luisa Amada Taroda. Po zmene strán pridali futsalisti Španielka štvrtý gól a až do konca duelu nepríjemne podkurovali Slovákom.

Konečná tabuľka 2. skupiny:

1. Španielsko 3 3 0 0 18:0 9

2. Slovensko 3 2 0 1 11:9 6

3. Kazachstan 3 0 1 2 5:14 1

4. Moldavsko 3 0 1 2 2:13 1

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci prehrali so Španielskom a na ME nepostúpili