Slováci čelia brankárovi, ktorý spôsobil revolúciu

Neuer rozhodne nepatrí medzi typy hráčov, ktorí majú aj namiesto hlavy futbalovú loptu.
Neuer rozhodne nepatrí medzi typy hráčov, ktorí majú aj namiesto hlavy futbalovú loptu. (Autor: SITA/ AP)
Pavol Spál|24. jún 2016 o 16:03

V kádri majú štrnásť úradujúcich majstrov sveta. Z posledných šiestich turnajov sa Nemci nikdy nevrátili bez medaily. Slovákov by sa nebáli, ak by nemali Hamšíka.

BRATISLAVA. O inteligencii futbalistov často kolujú vtipy, ale to neplatí pre Manuela Neuera. Brankár nemeckého národného tímu pred piatimi rokmi vyhral pol milióna eur, keď triumfoval v súťaži pre nemecké celebrity. „Chcete byť milionárom.“ A odmenu daroval na charitu.

„Chlapci o mne tvrdia, že som inteligentný. Rád sa vŕtam vo svetových dejinách a študujem. Relaxujem pri tom a prichádzam na iné myšlienky. Nechcem celý život venovať iba futbalu, preto veľa čítam a zaujímam sa o politiku,“ vravel pre nemecké médiá Neuer.

Posledné roky je považovaný za najlepšieho brankára sveta. Na majstrovstvách Európy zatiaľ nedostal gól a v nedeľu bude čeliť Slovákom.

Neplní iba rolu brankára, ale tiež predvídavého obrancu. Odvážne vybieha ako falošný stopér pred šestnástku, kde včas ničí zárodok šancí súpera.

„Svojou hrou a výbehmi spôsobil revolúciu na brankárskom poste a naše remeslo pozdvihol na novú úroveň,“ hovoril bývalý vynikajúci brankár Oliver Kahn.

Ak by hral Neuer v obrane, zrejme pokojne by mohol hrať slovenskú ligu. Tak dobrou technikou sa môže pochváliť. Všetci Nemci sú však radi, že skončil v bráne.

Štrnásť majstrov sveta

Je sebavedomý, ale niekedy riskuje až príliš. Nebojí sa urobiť kľučku. Ak by ho Slováci nachytali, mohlo by dôjsť

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Slováci čelia brankárovi, ktorý spôsobil revolúciu