Slavia zdolala v príprave Kladno

SITA|27. jan 2009 o 13:49

Futbalisti českého úradujúceho majstra Slavia Praha, ktorého dres oblieka trojica Slovákov Dušan Švento, Milan Ivana a Peter Grajciar, vyhrali v utorok na svojom ihrisku nad Kladnom v pípravnom stretnutí 2:0.

PRAHA. Futbalisti českého úradujúceho majstra SK Slavia Praha, ktorého dres oblieka trojica Slovákov Dušan Švento, Milan Ivana a Peter Grajciar, vyhrali v utorok na svojom ihrisku v príprave nad SK Kladno 2:0 (1:0).

Vedúci gól "zošívaných" v 39. min vypracoval Milan Ivana, ktorý na duel nastúpil s kapitánskou páskou. Dvadsaťpäťročný slovenský legionár v službách Slavie presnou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia Pavla Fořta.

Ako v utorok uviedol český internetový portál www.iDnes.cz, nová posila ofenzívy aktuálneho lídra českej Gambrinus ligy Fořt sa zbavila súperovho obrancu a ukážkovou krížnou strelou k žrdi otvorila skóre duelu. Druhý gól vsietil v 58. min po hrubej chybe obrancu Kladna Drska striedajúci Zdeněk Šenkeřík. Kým Milan Ivana odohral prvých 45 minút súboja, jeho krajania Dušan Švento a Peter Grajciar prišli na ihrisko v 46. min.

Okrem Fořta sa v akcii predstavila aj ďalšia nová tvár v kabíne "červeno-bielych", pravý krajný obranca Josef Kaufman. Naopak, osem hráčov - Aleš Besta, František Dřížďal, Vladimír Šmicer, Mickael Tavares, Marek Suchý, Tomáš Jablonský, Marek Jarolím a James Da Silva - dostalo od hlavného trénera Karla Jarolíma individuálny tréningový plán.

Slavia Praha - Kladno 2:0 (1:0)

Góly: 39. Fořt, 58. Šenkeřík.

Zostava Slavie: Vaniak (46. Diviš) - Kaufman, Hošek, Hubáček (46. Brabec), Šiklič (46. ŠVENTO) - Belaid, Janda (46. GRAJCIAR), Cissé, Jaroslav Černý - Fořt (46. Šenkeřík), IVANA (46. Toleski).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slavia zdolala v príprave Kladno