Škriniar debutoval na EURO. Ukázali sme bojovnosť a odhodlanie, vraví

Milan Škriniar (vpravo) nastúpil proti Anglicku na svoj premiérový zápas na šampionáte. Na snímke bojuje o loptu s Dele Allim.
Milan Škriniar (vpravo) nastúpil proti Anglicku na svoj premiérový zápas na šampionáte. Na snímke bojuje o loptu s Dele Allim. (Autor: TASR)
TASR|21. jún 2016 o 15:20

Všetci veríme, že vďaka získanému bodu s Anglickom pôjdeme ďalej, prezrádza dvadsaťjedenročný stopér.

VICHY. Najmladší člen kádra slovenskej futbalovej reprezentácie na európskom šampionáte Milan Škriniar sa dočkal debutu na finálovom turnaji - a to hneď v kľúčovom zápase v boji o postup do osemfinále proti Anglicku (0:0).

Tréner Ján Kozák poslal dvadsaťjedenročného dobre stavaného stopéra na ihrisko v 78. minúte stretnutia namiesto Vladimíra Weissa.

Vytýčil mu defenzívne úlohy - vykrývanie priestoru pred vlastnou šestnástkou a pomoc pri bránení vrcholiaceho tlaku favorita. Škriniar sa ich zhostil na jednotku, vôbec nepôsobil dojmom nováčika a nebojácnym výkonom prispel k zisku bodu.

V závere už iba bránili

"Som rád, že ma tréner hodil do hlbokej vody, pretože mám na konte štart na šampionáte. Nebolo to ľahké, ale tešil som sa a bol som plný očakávania," opísal Škriniar na utorňajšom mediálnom termíne vo Vichy svoje dojmy.

Milan Škriniar predstúpil pred novinárov v dobrej nálade.
Milan Škriniar predstúpil pred novinárov v dobrej nálade. (Autor: TASR)

Zápas s Anglickom bol len jeho tretí v národnom tíme. A zatiaľ najdôležitejší. "Prišiel som na ihrisko pomôcť udržať bezgólový výsledok, pretože kvalita Angličanov bola enormná," prezradil novinárom Milan Škriniar.

"My sme ukázali veľkú bojovnosť a odhodlanie, o čom svedčí aj skutočnosť, že v závere Robo Mak napriek zraneniu bojoval s nami a dohral zápas."

"V záverečných minútach sa už toho z našej strany veľa konštruktívneho robiť nedalo, iba vytrvalo brániť a ustáť tlak súpera. Sme šťastní, že sa nám to napokon podarilo. Tréner mi pred striedaním povedal, aby som spolu s Norom Gyömbérom vypĺňal priestor pred Maťom Škrtelom a Janom Ďuricom," dodal.

Angličania napriek viacerým zmenám v zostave vytrvalo tlačili Slovákov. V 56. minúte navyše posilnil jeho víťazné chúťky kapitán Wayne Rooney, ktorého príchod na ihrisko sprevádzala ohlušujúca reakcia ostrovných fanúšikov.

"Všetci vieme, kto je Wayne Rooney a Angličania to vedia dvojnásobne. Jeho príchod vlial mužstvu sebavedomie a túžbu po úspechu. My sme však aj túto situáciu ustáli - a to je najdôležitejšie. Všetci veríme tomu, že vďaka získanému bodu s Anglickom pôjdeme ďalej," pokračoval.

Mal odozvu na svoj výkon

Zhruba pätnásťminútový pobyt na ihrisku si bývalý hráč MŠK Žilina užil: "Som rád, že som dostal šancu. O to viac, keď to takto dobre dopadlo."

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Anglicko: fotogaléria

2.9.2016

"Cítil som sa dobre. Mal som aj odozvu na môj výkon a debut na šampionáte. Známi mi poslali veľmi veľa esemesiek, na všetky som ani nestihol odpísať. Všetkým sa chcem poďakovať za podporu," pokračoval Škriniar.

Na margo eventuálneho osemfinálového súpera nechcel predbiehať sled udalostí, keďže na definitívu si so spoluhráčmi musí počkať minimálne do utorka večera alebo do stredy. "V tejto fáze si už súpera nevyberieme. Každý z tímov má veľkú kvalitu. Chalani však ukázali, že vedia hrať aj so silnejšími mužstvami. Uvidíme, či to bude Španielsko, Nemecko alebo niekto iný. Na každého sa zodpovedne pripravíme," uzavrel legionár z talianskej Sampdorie Janov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Škriniar debutoval na EURO. Ukázali sme bojovnosť a odhodlanie, vraví