Situácia okolo Diega Maradonu sa zamotáva

TASR|7. júl 2010 o 16:59

Situácia okolo trénera argentínskej futbalovej reprezentácie Diega Maradonu sa stále viac zamotáva.

BUENOS AIRES. Po debakli 0:4 vo štvrťfinále MS 2010 s Nemeckom deprimovaný kouč vyhlásil, že jeho čas vypršal, ale časom sa hrany obrúsili.

"Maradona je jediný Argentínčan, ktorý sa môže slobodne rozhodnúť, čo chce robiť," povedal všemocný prezident tamojšej futbalovej asociácie (AFA) Julio Grondona. Pri otázke o jeho budúcnosti pri reprezentácii však diplomaticky poznamenal: "Nič si o tom nemyslím a nič neočakávam".

Otvoreným tajomstvom zostáva, že Grondona si neželá nič viac, ako koniec nevypočitateľného Maradonu pri kormidle. Rovnaké želanie vyslovila v online-ankete periodika Clarín väčšina čitateľov. Skúsený stredopoliar Juan Sebastian Veron vraj svojmu otcovi zasa povedal, že Maradona urobil na šampionáte hrubé chyby a zvolil zlú taktiku.

Maradona sa však naďalej teší priazni z najvyšších kruhov: "Vydrž, Diego! Zápasy sa budú vyhrávať i prehrávať, ale my sa v ťažkých hodinách Argentíny musíme pozerať dopredu," vyhlásila prezidentka krajiny Cristina Kirchnerová. Ak by odišiel od kormidla reprezentácie, jej manžel a bývalý prezident Nestor Kirchner si želá, aby po budúcoročných prezidentských voľbách Maradona figuroval ako kandidát na post viceprezidenta.

Kedy sa sám Maradona vyjadrí konkrétne, zostáva otvorenou záležitosťou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Situácia okolo Diega Maradonu sa zamotáva