Francúzsko
Francúzsko
MS vo futbale
14.12.2022, Vyraďovacia fáza | Semifinále
2 - 0
1:0
Maroko
Maroko

Marockí fanúšikovia zažili nepríjemnosť, zrušili im sedem letov do Kataru

Fanúšikovia Maroka počas MS vo futbale 2022.
Fanúšikovia Maroka počas MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|14. dec 2022 o 17:40

Lety mala prevádzkovať katarská spoločnosť Qatar Airways.

RABAT. Marocké národné aerolinky oznámili, že sedem letov, ktoré mali prepraviť futbalových fanúšikov do Kataru na stredajšie historické semifinále futbalových majstrovstiev sveta proti výberu Francúzska, bolo zrušených. Odôvodnili to obmedzeniami zo strany katarských úradov.

Spoločnosť Royal Air Maroc začiatkom tohto týždňa informovala, že pre fanúšikov, ktorí túžia naživo zhliadnuť duel Francúzsko - Maroko, zorganizuje na utorok a stredu dovedna 30 letov z mesta Casablanca do katarskej Dauhy, pričom cenu spiatočnej letenky stanovila v prepočte na zhruba 450 eur.

Sedem z týchto letov prevádzkovaných spoločnosťou Qatar Airways však bolo na poslednú chvíľu zrušených.

Spoločnosť sa opsravedlnila

„Po nedávnych obmedzeniach, ktoré uvalili katarské úrady, Royal Air Maroc s poľutovaním informuje svojich zákazníkov o zrušení letov poskytovaných Qatar Airways.

Royal Air Maroc sa ospravedlňuje zákazníkom za tieto nepríjemnosti, ktoré nemôže ovplyvniť,“ uviedla marocká spoločnosť vo vyhlásení. Nešpecifikovala, aké obmedzenia Katar zaviedol.

Maroko je prvá arabská aj africká krajina v semifinále MS, severoafrický tím bol doposiaľ najďalej v osemfinále MS 1986 v Mexiku, kde podľahol vtedajšej NSR.

V prípade postupu do finále sa Maročania stretnú s Argentínčanmi, ktorí v utorňajšom prvom semifinále zdolali Chorvátov 3:0.

V Argentíne je o letenky do Kataru záujem

Argentínsky národný dopravca Aerolineas Argentinas pridal dva lety z Buenos Aires do Kataru, aby priviedol futbalových fanúšikov na finále svetového šampionátu.

Prvý let sa vypredal do pol hodiny od utorkového semifinále, v ktorom Argentína zdolala Chorvátsko 3:0:

Na druhý spustili predaj v stredu a letenky vykúpili v priebehu niekoľkých hodín.

"Plánovanie letov nám umožnili víťazstvá národného tímu. Teraz ho musíme podporiť v poslednom zápase a dúfame, že pohár pre majstrov sveta opäť prinesieme domov," citovala prezidenta leteckej spoločnosti Pabla Cerianiho agentúra AP.

Spoločnosť predala 540 spiatočných leteniek, pričom každá z nich stála približne 10.000 eur. Let trvá 19 hodín, v Ríme má zastávku na doplnenie paliva.

MS vo futbale 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Marockí fanúšikovia zažili nepríjemnosť, zrušili im sedem letov do Kataru