Scolari o Van Nistelrooyovi: "Je to kráľ ofsajdov"

SITA|11. jún 2008 o 12:31

NEUCHATEL 11. júna (SITA, AFP) - Kouč portugalskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari nazval útočníka Holandska Ruuda van Nistelrooya "kráľom ofsajdu". Päťdesiatdeväťročný Brazílčan týmto vyhlásením ...

NEUCHATEL 11. júna (SITA, AFP) - Kouč portugalskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari nazval útočníka Holandska Ruuda van Nistelrooya "kráľom ofsajdu". Päťdesiatdeväťročný Brazílčan týmto vyhlásením reagoval na kontroverzný gól kanoniera Realu Madrid v pondelňajšom stretnutí C-skupiny majstrovstiev Európy proti Taliansku, ktorý vyvolal rozsiahle polemiky. Hlavný arbiter duelu Peter Fröjdfeldt presný zásah Van Nistelrooya uznal, čo neskôr označila za správne rozhodnutie aj Európska futbalová únia (UEFA). Scolari je však napriek tomu presvedčený, že gól nepadol podľa pravidiel. "Je to jednoducho kráľ postavenia mimo hry. Myslím si, že je najlepším hráčom na svete v prekonávaní ofsajdovej pasce. Vždy dokáže súperovu obranu dostať do takých situácií, ktoré pri góloch zaváňajú ofsajdom," zložil Scolari v podstate poklonu obávanému kanonierovi "Oranjes".

Van Nistelrooy v súboji s Talianskom otváral skóre duelu, keď v 26. min tesne pred brankárom Buffonom tečoval strelu Van Bronckhorsta. Medzi ním a talianskou svätyňou už síce nebol v čase spomenutého streleckého pokusu žiadny iný hráč "squadry azzurry" okrem Buffona, za bránkovou čiarou však v tej chvíli ležal obranca Christian Panucci, ktorý bol stále súčasťou hry, a teda Van Nistelrooy nemohol byť v postavení mimo hry.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Scolari o Van Nistelrooyovi: "Je to kráľ ofsajdov"