Schmeichel neverí, že titul na ME získa outsider

Legendárny brankár Peter Schmeichel (na sníme v drese Manchestru United) povedie spoločne s Ruudom Gullitom výber svetových hviezd.
Legendárny brankár Peter Schmeichel (na sníme v drese Manchestru United) povedie spoločne s Ruudom Gullitom výber svetových hviezd. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2016 o 09:48

Dánsky internacionál nepredpokladá, že by štvrťfinalista Wales mohol postupovať ďalej.

LONDÝN. V nenávratne sú podľa dánskeho internacionála Petra Schmeichela časy, keď na futbalových majstrovstvách Európy mohol k celkovému prvenstvu dokráčať outsider.

Môže za to najmä zmena formátu záverečného turnaja, keďže na vrcholiacom šampionáte vo Francúzsku štartuje až 24 krajín.

"Súčasnosť sa nedá porovnávať s rokom 1992, keď sa vo Švédsku podarilo triumfovať nám. Na turnaji bolo vtedy len osem tímov, takže prienik zo skupiny znamenal, že ste hneď v semifinále. Pri terajšom formáte postúpite a ste v šestnástke najlepších. Cesta do finále je omnoho dlhšia, takže počas nej môže prísť k zakopnutiu. Za našich čias bolo omnoho menej príležitostí, ako sa dal favorit nachytať. Aj keď Grécko ovládlo majstrovstvá v roku 2004, na ceste za titulom odohralo o jeden zápas menej, než musí súčasný šampión," citoval britský Mirror 52-ročného bývalého dlhoročného brankára Manchestru United.

Šťukou ME 2016 jednoznačne je nováčik z Walesu, ktorý sa na turnaji prebojoval už do štvrťfinále.

"Môže postupovať ďalej? Možno. Ale keď sa pozriete na veľkých favoritov, tí dosiaľ nenaplnili svoj potenciál," tvrdí 129-násobný dánsky reprezentant Schmeichel.

Okrem Walesu sú v osmičke najlepších už aj Poľsko, Portugalsko, Belgicko, Francúzsko a Nemecko.

Obhajcom titulu je Španielsko, na ktoré v pondelňajšom osemfinále čaká náročná talianska výzva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Schmeichel neverí, že titul na ME získa outsider