Schmeichel nebude športovým riaditeľom Bröndby Kodaň

SITA|3. sep 2007 o 16:07

KODAŇ 3. septembra (SITA, AP) - Brankárska legenda Manchestru United Peter Schmeichel neuspel s ponukou na odkúpenie dánskeho futbalového klubu Bröndby Kodaň. Spoločný návrh Schmeichela a skupiny dánskych ...

KODAŇ 3. septembra (SITA, AP) - Brankárska legenda Manchestru United Peter Schmeichel neuspel s ponukou na odkúpenie dánskeho futbalového klubu Bröndby Kodaň. Spoločný návrh Schmeichela a skupiny dánskych investorov v hodnote 250 miliónov dánskych korún (34 miliónov eur) v pondelok neprešiel hlasovaním predstavenstva klubu, ktorého cena sa odhaduje o 50 miliónov korún vyššie (40,3 milióna eur). Ponuka mala pôvodne platnosť do piatkového popoludnia, ale záujemcovia ju predĺžili do pondelka, kedy sa konalo tri a polhodinové rokovanie predstavenstva. "Povedali, že za súčasných podmienok sa nemôžu rozhodnúť. Som trochu sklamaný. Našou podmienkou bolo, aby sa rozhodli hneď. Ponuka už viac nie je aktuálna, naša skupina investorov je už teraz minulosťou," oznámil Schmeichel, ktorý za Bröndby hrával v rokoch 1987 - 1991 a v prípade zmeny vlastníckych pomerov sa mal stať športovým riaditeľom.

Klub z dánskej metropoly je 10-násobným národným šampiónom, päťkrát slávil triumf v Dánskom pohári, v súčasnosti sa však nachádza v kríze, na ihriskách súperov prehral už 23 zápasov v rade a momentálne mu patrí až 10. priečka v 12-člennej najvyššej súťaži. V piatok oznámil hlavný sponzor - poisťovňa Codan, že po sezóne neobnoví s klubom zmluvu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Schmeichel nebude športovým riaditeľom Bröndby Kodaň