Šašinka sa stal nepostrádateľnou oporou Popradu

Popradský kanonier Jakub Šašinka (v strede).
Popradský kanonier Jakub Šašinka (v strede). (Autor: Marián Dic)
Marián Dic|25. máj 2017 o 00:00

Terajší kanonier mužstva sa presadzuje v útočnej formácii aj v koncovke.

POPRAD. Jednou z hlavných ofenzívnych opôr súčasného A tímu FK Poprad sa od začiatku tohto roka stal 21-ročný odchovanec moravského FK Baník Ostrava, v súčasnosti účinkujúceho v II. najvyššej českej lige, Jakub Šašinka.

Táto nová tvár, ktorá sa pred zimnou prípravou rozhodla obliecť dres popradského mužstva pod vedením predošlého kouča Františka Šturmu, sa dokázala v novom druholigovom kolektíve postupom času vynikajúco presadiť a preukázať svoje srdce v každom doterajšom stretnutí.

Terajší kanonier mužstva to viditeľne potvrdzuje nielen v útočnej formácii, ale i v koncovke, čo pociťuje aj terajší omnoho zdatnejší a kvalitný tím.

Výrazná vizitka jeho doposiaľ načerpaných herných skúseností je najmä doterajšia v podstate ani nie dlhá kariéra, počas ktorej pôsobil nielen v domácom moravskom klube a okolitých FK, ale v roku 2015 sa dokázal objaviť aj na hernej stáži v Nemecku, kde si to vyskúšal nielen v nemeckom, ale i európskom veľkoklube Borussia Dortmund.

Pochopiteľne, toto krátke pôsobenie medzi špičkovými talentmi z Európy mu do budúcnosti dokázalo dodať početné množstvo skúseností a potrebnej motivácie do nastávajúcej kariéry.

V rozhovore sme sa tohto terajšieho kľúčového hráča popradského mužstva opýtali nielen na jeho doterajší futbalový život, ale aj na účinkovanie pod Tatrami v FK Poprad.

Po svojom príchode z Baníka Ostrava na začiatku tohto roka ste sa stali v Poprade jedným z prioritných hráčov A mužstva v ofenzíve. Ako osobne vnímate túto skutočnosť?

„Po mojom príchode do FK Poprad počas vedenia bývalého trénera Františka Šturmu som do mužstva seniorov prišiel na hernú skúšku, po ktorej som sa mal rozhodnúť, či je môj záujem ostať v tíme pod Tatrami. Po zvážení všetkých okolností som sa napokon rozhodol účinkovať v novotvoriacom sa kolektíve, ktorý sa postupom zimnej prípravy výborne zohral. Ďalšou motiváciou sa pre mňa stalo nielen mesto Poprad s nádherným futbalovým štadiónom NTC, ale aj Vysoké Tatry, na ktoré je nádherný výhľad.“

Skvelým pozitívom sa pre teba pravdepodobne stalo, že z bohatého výberu hráčov určených najmä bývalým trénerom Šturmom si sa objavil práve ty, ktorému sa naskytla možnosť prestúpiť na Slovensko do popradského klubu. Čo táto ponuka pokračovať v kariére práve v FK Poprad osobne znamenala?

„S kormidelníkom Františkom Šturmom sme sa osobne rozprávali ešte v závere jesennej časti v minulom roku na základe toho, že po jeho príchode na konci prvej polovice sezóny by sa tu malo postupne vybudovať nové perspektívne mužstvo, ktoré malo pred sebou nielen možnosť účinkovania vo štvrťfinále Slovnaft Cupu, ale aj postupu medzi elitnú druholigovú slovenskú špičku, z ktorej sa črtala výhodná príležitosť vyskúšať si pôsobenie aj v inom klube. Z toho som vycítil, že vtedajší popradský tréner prejavil voči mne dôveru, čo ma posunulo zahrať si v tomto vyspelom mužstve.“

Už pred začiatkom zimnej prípravy prišlo do tímu sedem nováčikov a počas v jej priebehu sa vytvorila v mužstve vynikajúca partia hráčov, ktorá nepretržite ťahala za jeden povraz a v meraniach síl potešila aj výbornými výsledkami s herne skúsenejšími a vyspelejšími družstvami hlavne zo zahraničia. Nielen každý jednotlivec, ale aj kolektív tým pádom dokázal načerpať množstvo predností nielen po hernej, ale aj kondičnej stránke, ktoré mohli dokonale využiť nielen pre seba pri aktívnej činnosti, ale aj v odvetnej časti. Myslíte si, že to so sebou prinieslo čo najlepší účinok pre celé družstvo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šašinka sa stal nepostrádateľnou oporou Popradu