Rybáriková nezopakuje v Memphise triumf z 2011

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: TASR)
TASR|22. feb 2013 o 20:50

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nezopakuje na turnaji WTA v americkom Memphise svoj triumf z roku 2011.

MEMPHIS. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nezopakuje na turnaji WTA v americkom Memphise (dotácia 235.000 USD) svoj triumf z roku 2011, keď ako turnajová sedmička v semifinále podľahla nasadenej trojke Nemke Sabine Lisickej za 1:50 h v dvoch setoch 5:7 a 5:7.

Rybáriková mala v oboch setoch lepší štart, ale nezvládla ich koncovky a tak po štvrtom vzájomnom dueli má už s Lisickou nepriaznivú bilanciu 1:4. V prvom dejstve viedla 24-ročná Slovenka po dvoch brejkoch už 5:2, ale potom prehrala päť hier za sebou a prvý set za necelú hodinu 5:7.

Hneď v úvode druhého setu zobrala Rybáriková o rok mladšej súperke servis opäť, viedla 2:0 i 3:1. Psychickú výhodu nezužitkovala rodáčka z Piešťan ani po ďalšom brejku na 5:4 vo svoj prospech a záverečné tri hry duelu už patrili Lisickej, ktorá sa vo finále stretne s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou.

Magdaléna Rybáriková: "Som sklamaná, mala so strašne veľa šancí. V prvom sete som viedla 5:2, v druhom 5:4 a servis. Určite som mohla získať aspoň jeden set a možno by to potom bolo zaujímavejšie. Nepochybne som aspoň miestami bola lepšou hráčkou, ale mala aj veľa zlých momentoch popri množstve dobrých. Nepočínala som si dnes konštantne a mala som problémy s prvým servisom. Percentuálne som pri ňom mala malú úspešnosť a celkovo sa moja hra dosť odvíja od podania. Bol to taký zvláštny zápas. Lisická hrala svoju klasiku, snažila sa do toho ísť. Ja som sa usilovala meniť jej rytmus, pretože Nemke to nevyhovuje. Žiaľ, celkovo mi to dnes nevyšlo. Súperka predviedla svoj štandard a na rozdiel odo mňa využila príležitosti. Pripadalo mi to tak, že začala hrať vždy lepšie vtedy, keď som ja viedla. Zrazu jej tam popadali aj lopty, ktoré dovtedy nie. Ani neviem, ako som tie dva sety vlastne prehrala. Víťazkou je však Lisická a už sa s tým nedá nič robiť."

Dvojhra - semifinále:

Sabine Lisická (3-Nem.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) 7:5, 7:5

Marina Erakovicová (N. Zél.) - Stefanie Vögeleová (Švajč.) 6:2, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková nezopakuje v Memphise triumf z 2011