Ružomberok proti Ankare o nádejný výsledok do odvety

SITA|10. jan 2012 o 14:10

Na basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok čaká vo štvrtok 12. januára prvý zápas v osemfinále play-off Európskeho pohára FIBA.

RUŽOMBEROK. Na basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok čaká vo štvrtok 12. januára prvý zápas v osemfinále play-off Európskeho pohára FIBA 2011/2012, v ktorom doma nastúpia proti tureckému družstvu Ted Optimum Ankara. Súboj je na programe v miestnej hale Koniareň v tradičnom čase od 17.00 h.

Družstvo z tureckej metropoly je po 12. kolách tamojšej najvyššej súťaže na 8. priečke s bilanciou 5 - 7, v úvode ročníka 2011/2012 uspelo napríklad na ihrisku silného Fenerbahce. Liptáčkam patrí v extralige priebežné 2. miesto (10 - 2), v základnej G-skupine EP FIBA obsadili 1. priečku (bilancia 4 - 2) pred francúzskym tímom Basket Landes, švajčiarskym družstvom Sdent Helios Sion a srbským klubom ŽKK Partizan Galenika Belehrad.

"V osemfinále má však už každý tím väčší basketbalový kumšt. Veľmi by som si želal, aby sme po dlhšej prestávke nadviazali na naše úspešné vystúpenia v skupine," zdôraznil v utorkovom rozhovore pre agentúru SITA tréner Ružomberka Ivan Kurilla, ktorý má od minulého týždňa pohromade kompletný káder aj s cudzinkami:

"Padol im vhod čas strávený počas sviatkov s rodinou a blízkymi. Zo zdravotného hľadiska ešte 'dolaďujeme' niektoré veci, ale tie nie sú natoľko závažné, že by sme nemohli hrať v plnej sile. Potrebujeme totiž, aby vo štvrtkovom zápase zabrali aj dievčatá z lavičky. Aby na palubovku vždy vybehla hráčka, ktorá bude adekvátnou náhradou za vystriedanú. Musíme hrať oduševnene."

Ankara zakončila súboje v skupine s bilanciou 5 - 1, jedným z jej súperov bol aj francúzsky tím Nantes Rezé Basket, v ktorom pôsobí slovenská reprezentačná pivotka Regína Palušná.

"Súpera sledujeme, vieme, že doplnil káder o jednu pivotku. Oporami tímu sú najmä zahraničné hráčky Walkerová, Ajavonová a Piekarská, z domácich krídelníčka Akkayaová. Chceme si v prvom zápase utvoriť takú východiskovú pozíciu, ktorá nám pred odvetou bude dávať nádej na postup," definoval čiastkový cieľ Ivan Kurilla.

Odvetný súboj v metropole Turecka je na programe o týždeň vo štvrtok 19. januára už od 12.00 SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberok proti Ankare o nádejný výsledok do odvety