Ružomberok pred odvetou v Kursku neskladá zbrane

SITA|5. feb 2012 o 17:16

Kursk je horúci ašpirant na celkový triumf v európskej pohárovej súťaži č. 2.

KURSK. V pondelok krátko popoludní naberie výprava slovenského basketbalového vicemajstra MBK Ružomberok kurz Kursk, kde na ňu v stredu 8. februára od 16.00 SEČ čaká odvetný súboj štvrťfinále play-off Európskeho pohára FIBA 2011/2012 proti miestnemu Dinamu.

Liptáčky, ktoré v stredajšom prvom stretnutí prehrali doma nešťastne 80:81, sa do dejiska duelu presunú letecky z Bratislavy do Moskvy. Odtiaľ na nich čaká osemhodinová cesta autobusom do Kurska.

"Pred odvetou určite vopred neskladáme zbrane," povedal pre agentúru SITA ružomberský tréner Ivan Kurilla. "Dôležité bude zachytiť úvod, lebo predpokladáme, že hráčky Kurska hneď od začiatku vyvinú tlak, aby 'zlomili' zápas vo svoj prospech už v prvej štvrtine."

V 16-člennej ružomberskej výprave bude 10 hráčok - Carmen Guzmanová, Katarína Tetemondová, Veronika Černáková, Kamila Štěpánová, Slávka Bučáková, Zuzana Brezániová, Mária Felixová, Dominika Baburová, Ann Kadidja Anderssonová a Lucia Lásková.

"V sobotu na ligový zápas do Popradu (MBK zvíťazil hladko 97:50, pozn.) s nami pre chorobu necestovala Slávka Bučáková, mala aj teplotu, ale jej stav sa lepší," poznamenal Kurilla v nedeľu podvečer.

Ružomberčanky v priebehu prvého duelu proti Kursku až na malé výnimky neustále viedli, Katarína Tetemondová v 29. min upravila na sľubný 12-bodový rozdiel 65:53. Čím bližšie však bol MBK k víťazstvu, tým ťažšie sa presadzoval v útoku. Kursk sa postupne dostal na dostrel a o všetkom rozhodla ostrostrelkyňa v jeho drese Anna Petrakovová, ktorá necelé dve sekundy pred koncom svojou treťou trojkou v zápase otočila zo 78:80 na konečných 81:80 v prospech Dinama.

"Ak chcete pomýšľať na víťazstvo proti takémuto súperovi, musíte premeniť každú strelu na kôš. Ináč platí: nedáš - dostaneš. Kursk má pred odvetou o bod navrch, my sme sa však na jeho hru dobre pripravili a ukázali, že ho vieme dostať do úzkych. O to isté sa budeme snažiť aj na jeho palubovke. Je pred nami ešte 40 minút," poznamenal po prvom stretnutí Kurilla.

"V Kursku pred stretnutím absolvujeme dve plné tréningové jednotky. Po stredajšom meraní síl na navečeriame a odcestujeme naspäť do Moskvy, vo štvrtok predpoludním by sme mali pristáť v Bratislave," informoval generálny manažér MBK Ružomberok Stanislav Onuška.

Aj vo štvrťfinále play-off EP FIBA rozhoduje počet víťazstiev, resp. súčet skóre z oboch stretnutí. Ak by sa v odvetnom súboji zrodila v riadnom hracom čase remíza, duel by sa nepredlžoval. Lepší zo štvrťfinálovej dvojice Ružomberok - Kursk sa v semifinále play-off stretne s úspešnejším zo súboja Arras Pays D'Artois (Fr.) - BC Čevakata Vologda (Rus.).

Kursk je horúci ašpirant na celkový triumf v európskej pohárovej súťaži č. 2, víťaz EP FIBA by na základe posudku od vedenia súťaže mal získať voľnú kartu na vstup do Euroligy 2012/2013.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberok pred odvetou v Kursku neskladá zbrane