Ružomberčanky chcú potrápiť favorizovaný Kursk

TASR|20. jan 2012 o 11:55

Tréner Kurilla si uvedomuje veľkú silu Kursku, no dopredu sa nevzdáva a súpera chce minimálne potrápiť.

.

RUŽOMBEROK. Basketbalistky MBK Ružomberok dosiahli vo štvrtok najväčší úspech novej éry, keď sa po prvý raz prebojovali až do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. Slovenský vicemajster sa v boji o najlepšiu štvorku stretne s vysoko favorizovaným ruským tímom Dinamo Kursk, no tréner Ivan Kurilla dopredu zbrane neskladá a chce sa pokúsiť o senzáciu.

Ružomberčanky sa doteraz predstavili najvyššie v osemfinále súťaže, naposledy v sezóne 2007/08, keď nestačili na izraelský Elitzur Ramla.

Tentoraz nastúpili proti miernemu favoritovi, tureckému tímu Ted Optimum Ankara. V úvodnom domácom zápase vyhrali 71:65 a v dramatickej odvete dokonca ešte vyšším rozdielom 76:67.

V Ankare pritom museli bojovať aj proti nepriazni osudu, keď na začiatku druhého polčasu, keď boli "na koni", zhasli v hale svetlá a desať minút sa nehralo.

"Napriek tomu, že sme do Ankary prišli iba so šesťbodovým náskokom, verili sme v úspech. Keď zhasli svetlá, bolo to dosť nepríjemné a museli sme čakať asi desať minút. Sme však veľmi radi, že sa nám to podarilo. V novodobej histórii Ružomberka je to najlepší výsledok, takže máme obrovskú radosť," uviedol pre TASR tréner Kurilla.

Ružomberčanky si vychutnali pocit víťazstva a historického postupu ešte v hlavnom meste Turecka, no žiadne veľké oslavy sa nekonali.

"Som typ trénera, ktorý sa rád teší, veď v športe je niekedy málo príležitostí na radovanie sa. Veľmi rád sa poteším tých prvých desať sekúnd po zápase, ale potom sa už moja hlava prepne k ďalšiemu súperovi a verím, že to tak berú aj dievčatá. Máme ale trochu voľno a chceme sa ísť pozrieť do mesta. Ankara je krásna, takže toto je pre nás taká malá odmena. Nič však nebudeme preháňať," pokračoval Kurilla.

Už o dva týždne nastúpi "Ruža" v domácej Koniarni na úvodný duel štvrťfinále s Dinamom Kursk. Ruský tím si vybojoval postup cez bieloruský BC Horizont Minsk po dvoch presvedčivých víťazstvách 82:55 a 78:53.

"Kursk je jeden z ašpirantov na celkové víťazstvo, je to silný tím. My sme ho videli začiatkom sezóny na turnaji v Trutnove. Priamo sme sa s nimi nekonfrontovali, ale videli sme ich hrať. Na pozícii krídel majú hráčky, ktoré sú dobre individuálne vybavené, je tam cítiť ruská škola a majú v tíme veľa kvalitných hráčok," charakterizoval najbližšieho súpera.

Kurilla si uvedomuje veľkú silu Kursku, no dopredu sa nevzdáva a súpera chce minimálne potrápiť: "Kursk je jednoznačným favoritom, ale keď sme sa dostali až takto ďaleko, chceme zabojovať o postup a spravíme všetko pre to, aby sme ich potrápili. Opäť bude veľmi dôležité, že prvý zápas odohráme doma."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberčanky chcú potrápiť favorizovaný Kursk