Zápasy Ruska sú neplatné. Mladí Slováci môžu zabojovať o ME

Slovenskí futbalisti do 21 rokov.
Slovenskí futbalisti do 21 rokov. (Autor: TASR)
Sportnet|4. máj 2022 o 00:45

Otvára sa nám šanca, vraví Kentoš.

BRATISLAVA. Európska futbalová únia (UEFA) v pondelok rozšírila rozsah sankcií pre ruské národné tímy a kluby pre pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu.

Sankcie neobišli ani reprezentáciu do 21 rokov, ktorá hrala v spoločnej kvalifikačnej skupine ME 2023 so Slovenskom.

A práve Slovensko môže z tejto situácie vyťažiť, keďže figurovalo v skupine C na 3. mieste so značnou stratou na Španielsko a Rusko. Sankcie však situáciu v skupine výrazne zmenili.

„Rusko neodohralo z dôvodu dočasnej suspendácie svoje dva zápasy počas marcového asociačného termínu proti Malte (25. marca) a Severnému Írsku (29. marca). Rusko nenastúpi ani na žiadny ďalší zápas v kvalifikácii a všetky jeho doterajšie výsledky sa považujú za neplatné. C-skupina bude pokračovať ako päťčlenná,“ píše sa v stanovisku UEFA, cituje ho futbalsfz.sk.

K situácii sa vyjadril aj tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

"V prvom rade vojna je katastrofa pre nás všetkých, nič dobré na nej nenájdeme. Invázia Ruska na Ukrajine sa prejavila v každej oblasti života a šport, v našej situácii konkrétne futbal, nevynímajúc. Výkonný výbor UEFA predĺžil suspendáciu Ruska aj v našej kvalifikačnej skupine a tým pádom sa nám otvára šanca zabojovať o majstrovstvá Európy prostredníctvom baráže," povedal Kentoš.

"My sa aj po tomto rozhodnutí UEFA budeme sústreďovať ďalej na seba, na naše výkony a prípravu na záverečný kvalifikačný zápas na Malte (3. júna – pozn.)," dodal.

Slováci mali nastúpiť proti Rusku počas júnového asociačného termínu. V prvom vzájomnom dueli Rusom podľahli jasne 0:3.

Tabuľka skupiny C

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zápasy Ruska sú neplatné. Mladí Slováci môžu zabojovať o ME