ROC (Rusko) na MS v hokeji 2021
ROC (Rusko)
MS v hokeji 2021
26.05.2021, Skupina A
3 - 0
0:0, 1:0, 2:0
Dánsko na MS v hokeji 2021
Dánsko

Rusko odčinilo prehru so Slovenskom, Dánsko mu však dlho odolávalo

Výsledok a priebeh zápasu Rusko - Dánsko na MS v hokeji 2021.
Výsledok a priebeh zápasu Rusko - Dánsko na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet|26. máj 2021 o 17:38 (aktualizované 26. máj 2021 o 20:07)

Rusko dnes zdolalo Dánsko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina A

Rusko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 40. Morozov (Voronkov, Burdasov), 50. Barabanov, 57. Voronkov (Morozov)

Rozhodovali: Björk, Nord - Lundgren, Yletyinen (všetci Švéd.), vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov

Rusko: Samonov – Zadorov, Nesterov, Provorov, Gavrikov, Rafikov, Ožiganov, Dronov – Barabanov, Šalunov, Slepyšev – Voronkov, Karnauchov, Tolčinskij – Burdasov, Ivan Morozov, Galimov – Timkin, Kamenev, Švec-Rogovoj

Dánsko: Dahm – Lassen, M. Lauridsen, Larsen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Kristensen, Krogsgaard – Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer – Olesen, Jesper Jensen, Storm – Andersen, True, Bau Hansen – Hardt, Madsen, Poulsen – From

RIGA. Rusko zdolalo vo svojom štvrtom zápase na MS v hokeji 2021 v lotyšskej Rige Dánsko 3:0. Po stredajšom dueli v "slovenskej" A-skupine majú Rusi na konte deväť bodov, Dánom patrí štvrtá priečka s piatimi bodmi.

Rusko tak odčinilo prekvapivú prehru so Slovenskom 1:3.

Dáni odohrajú ďalší zápas na šampionáte v piatok po dni voľna proti Bielorusku (19.15 h), Rusi sa o deň neskôr stretnú o 15.15 h s výberom Švajčiarska.

Priebeh zápasu Rusko - Dánsko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Hoci úvodná časť patrila Rusom, prvú šancu v zápase mali Dáni. Potom však hráči Ruska pridali a mali väčšie šance na otvorenie skóre.

Šalunova však v presilovke fantasticky vychytal lapačkou Dahm a obranca Zadorov trafil iby žrď. Rusi prestrieľali svojho súpera v pomere 10:7.

II. tretina

Druhá tretina bola vyrovnaná, ale Rusi napokon zlomili Dánov v jej závere. V presilovke si vzal puk Mozorov a nekompromisnou ranou ho poslal do siete medzi žŕdku a presúvajúceho sa Dahma.

Dáni však držali s favoritom krok a pred treťou tretinou mali nádej na dobrý výsledok.

III. tretina

Blízko k vyrovnaniu bol v 47. minúte Meyer, ale jeho bomba skončila len na brvne. O tri minúty neskôr sa puk so šťastím dostal ku Barabanovovi a ruský útočník nezaváhal - 2:0.

Rusi mali potom aj ďalšie šance, najväčšiu Slepyšev, ale Dahma v nájazde neprekonal. Jeho spoluhráč Voronkov však namieril presne a stanovil skóre zápasu na 3:0.

Hlasy po stretnutí Rusko - Dánsko na MS v hokeji 2021

(zdroj: IIHF):

Ivan Provorov, obranca Ruska: "Vedeli sme, že to bude tesný zápas, náš súper dobre korčuľuje a napáda. Snažili sme sa o našu hru a čakali sme na príležitosti. Niektoré sa nám podarilo premeniť."

Morten Poulsen, obranca Dánska: "Očakávali sme ťažkú úlohu v našej obrannej tretine. Nakoniec to bol presne taký typ zápasu, aký sme si želali. Myslím si, že sme predviedli naozaj dobrý výkon, ale neteší nás výsledok."

MS v hokeji 2021 - skupina A

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Rusko odčinilo prehru so Slovenskom, Dánsko mu však dlho odolávalo