Rozhodca Korba žiada ospravedlnenie od Gudasa, hrozí mu súdom

Tréner Piešťan Leo Gudas.
Tréner Piešťan Leo Gudas. (Autor: SITA)
SITA|2. mar 2015 o 21:05

Český tréner hokejistov Piešťan Leo Gudas obvinil čiarového rozhodcu Martina Korbu z toho, že nadával jeho hráčom.

KOŠICE. Čiarový rozhodca Martin Korba odmieta obvinenia českého trénera hokejistov Piešťan Lea Gudasa, že počas nedeľňajšieho druhého štvrťfinále extraligy proti Košiciam nadával jeho zverencom.

"Musím povedať, že som ešte nezažil, aby niekto verbálne nadával mojim hráčom na ľade a sprosto. Bol to človek s číslom 44 na drese a nebol to Gabriel Spilar," povedal na pozápasovej tlačovej besede Leo Gudas.

Podľa čiarového arbitra je však obvinenie nepravdivé. K spornému momentu malo prísť v čase 19:59, keď bol udelený trest hráčovi Piešťan Eduardovi Šedivému.

Podľa rozhodcu nadával Gudas

"V čase 19:59 bol udelený trest za podrazenie hráčovi Piešťan číslo 21 (Eduard Šedivý). Nakoľko ihneď bola ukončená prvá tretina, prikorčuľoval som k hráčovi Piešťan a oznámil som mu, že od druhej tretiny bude vylúčený na dve minúty za podrazenie. V tom okamihu okolo mňa korčuľoval smerom k svojej hráčskej lavici hokejista Piešťan číslo 92 (Martin Škadra) a vulgárne mi nadával," uvádza v stanovisku pre weby Hokej.sk a Hokejportal.net Martin Korba.

"V tom okamihu prišiel k mantinelu svojej hráčskej lavice tréner Piešťan Leo Gudas a slovne na moju osobu zaútočil, ako som si dovolil verbálne nadávať jeho hráčom. Ostal som ticho stáť a nevedomky som sa len pozeral, čo rozpráva, nakoľko som vôbec netušil, kedy a akým spôsobom som si dovolil verbálne nadávať hráčom Piešťan. Neviem pochopiť, z akého dôvodu si tréner Piešťan vymyslel a hlavne ako to v tej chvíli zistil, že som jeho hráčom verbálne a sprosto nadával, keď ani nebol účastníkom komunikácie medzi mnou a dvojicou hráčov Piešťan," uvádza v stanovisku rozhodca.

Žiada ospravedlnenie v priamom prenose

"Nerozumiem, prečo sa tréner Piešťan Leo Gudas na pozápasovej verejnej tlačovej besede nepravdivo a zavádzajúco vyjadril voči mojej osobe. Som ochotný sa okamžite podrobiť aj detektoru lži, kde by sa ukázala pravda. Som si na tisíc percent istý, že víťaz by som bol ja a tréner Piešťan by sa za celú nezmyselnú, vymyslenú a nepravdivú záležitosť zaplatil," uvádza v stanovisku Korba, ktorý podľa vlastných slov počas doterajšieho pôsobenia v pozícii čiarového rozhodcu nenadával žiadnemu hráčovi.

Zároveň vyzval Lea Gudasa, aby sa verejne ospravedlnil počas priameho televízneho prenosu zo zápasu extraligy. "V opačnom prípade budem zvažovať právne kroky a brániť sa za poškodenie dobrého mena a ohováranie," uzatvára Korba v stanovisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Rozhodca Korba žiada ospravedlnenie od Gudasa, hrozí mu súdom