Roy Keane sa stal asistentom trénera v Aston Ville

Roy Keane (vľavo).
Roy Keane (vľavo). (Autor: archív TASR/AP)
SITA|1. júl 2014 o 17:11

Štyridsaťdvaročný rodák z Corku Roy Keane bude naďalej pôsobiť aj pri reprezentácii Írska ako asistent kouča Martina O´Neilla.

BIRMINGHAM. Bývalý írsky futbalový reprezentant Roy Keane sa stal asistentom trénera Paula Lamberta v anglickom klube Aston Villa Birmingham. Štyridsaťdvaročný rodák z Corku, ktorý z pozície hlavného kormidelníka viedol Sunderland a Ipswich Town, bude naďalej pôsobiť aj pri reprezentácii Írska ako asistent Martina O´Neilla.

"Mám radosť z toho, že budem súčasťou takého klubu ako Aston Villa. Je to pre mňa výzva. Som vďačný tímu z Birminghamu i Írskej futbalovej asociácii, že mi umožnili sedieť na dvoch stoličkách," skonštatoval bývalý stredopoliar Roy Keane.

Najlepšie hráčske časy zažil počas dvanástich rokov účinkovania v Manchestri United a na záver aktívnej kariéry pôsobil aj v škótskom Celticu Glasgow.

"Roy sa vyzná vo futbale. Pre náš klub bude určite veľkým prínosom a mužstvu pomôže obrovskými skúsenosťami. Teším sa na spoluprácu s ním," vyjadril sa 44-ročný kouč Aston Villy Paul Lambert, ktorý je rodákom z Glasgowa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Roy Keane sa stal asistentom trénera v Aston Ville