Rooney dosiahol 150 gólov, Ferdinanda zranil fanúšik

Brankár City Hart zadrža fanúšika svojho tímu, ktorý sa blížil k zakrvavenému Riovi Ferdinandovi.
Brankár City Hart zadrža fanúšika svojho tímu, ktorý sa blížil k zakrvavenému Riovi Ferdinandovi. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. dec 2012 o 16:58

Brankár City Joe Hart zabránil v zápase domácemu priaznivcovi, aby dobehol k Riovi Ferdinandovi.

MANCHESTER. Útočník anglického futbalového klubu Manchester United Wayne Rooney sa stal najmladším hráčom v ére najvyššej anglickej súťaže Premier League, ktorý dosiahol 150 gólov.

Svoje prvenstvo dosiahol v derby proti mestskému súperovi Manchester City, keď si pripísal na svoje konto dva presné zásahy (v 16. a 29. minúte). Aj vďaka jeho gólom vyhral Manchester United 3:2.

Pred 27-ročným Rooneym dosiahli métu 150 gólov iba piati hráči: Thierry Henry, Alan Shearer, Robbie Fowler, Andy Cole a Frank Lampard.

Krvácajúci Ferdinand

Po oslave víťazného gólu Robina Van Persieho v závere derby hodil nespokojný fanúšik City na hraciu plochu predmet, ktorý trafil stopéra "červených diablov" Ria Ferdinanda.

Tridsaťštyriročný obranca sa po zásahu odvrátil a nad okom mu z rany vytekala krv. Tento incident veľmi znepokojil trénera United Sira Alexa Fergusona, ktorý vyčíňanie fanúšikov považuje za veľkú hrozbu pre hráčov.

"Nemalo by sa to stávať. Rovnaká vec sa nám prihodila počas duelu s Chelsea, no tam toho bolo viac. Zaobídeme sa aj bez takýchto incidentov. Na Stamford Bridge (domovský štadión Chelsea - pozn.) boli na trávniku mince aj zapaľovače. Je to veľký problém," hneval sa 70-ročný Ferguson a pripomenul zranenie usporiadateľa londýnskeho klubu z októbrového stretnutia.

Hovorca City vyhlásil, že zábery z kamier budú preskúmané.

Rešpekt pre Harta

"Je sklamaním, že po takomto súboji sa musíme zaoberať týmto problémom. Budeme spolupracovať s klubom a príslušnými úradmi, aby sme identifikovali útočníka. Vyvodíme z toho tie najtvrdšie dôsledky. Je to neakceptovateľné," vyhlásil hovorca FA.

"Riovi sa ospravedlňujeme. Bola to individuálna akcia. Pozrieme si zábery s políciou a našou usporiadateľskou službou. Budeme s políciou spolupracovať a dúfa, že hriešnika nájdeme čo najskôr," uviedol po stretnutí hovorca "The Citizens".

"Úžasný výsledok, máme tri body! Ktokoľvek hodil tú mincu, bola to dobrá rana. Nemôžem uveriť, že to bola medená dvojpencovka...mohla to byť aspoň jednolibrovka!," napísal starší z bratov Ferdinandovcov Rio na Twitteri.

Taktiež zareagoval na pomoc súperovho brankára Joa Harta, ktorý sa postavil do cesty fanúšikovi City po Van Persieho góle.

"Rešpekt pre Harta. Milujem rivalitu medzi priaznivcami, no už to zachádza naozaj ďaleko... upokojte sa!," poradila fanúšikom v Anglicku dlhoročná opora United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rooney dosiahol 150 gólov, Ferdinanda zranil fanúšik