Generálny manažér Seattle Kraken sleduje Slovákov: Váš hokej opäť ožíva

Ron Francis na MS v hokeji 2022.
Ron Francis na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Patrik Fotta|23. máj 2022 o 07:00

Má klub NHL záujem o Slafkovského i Bučeka?

HELSINKI. Na MS v hokeji 2022 sledoval zápas medzi Slovenskom a Talianskom aj legendárny Ron Francis, ktorý v NHL odohral vyše 1700 zápasov, dosiahol takmer 1800 bodov a získal dva Stanleyho poháre

Člen Siene slávy a trojnásobný víťaz ocenenia pre najslušnejšieho hráča NHL v súčasnosti zastáva pozíciu generálneho manažéra tímu Seattle Kraken.

Dobrý dojem na neho spravil Adam Sýkora, ktorý v zápase s Talianmi strelil gól ako najmladší Slovák na svetových šampionátoch.

Z Helsínk

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

"Videl som, ako pre neho boli spoluhráči vypýtať puk. Bolo to pekné gesto," povedal pre Sportnet Francis, ktorý v NHL hrával aj proti bratom Šťastným.

Talentovaní tínedžeri oživujú slovenský hokej

Seattle si bude v drafte NHL vyberať hráča zo 4. miesta. Ako hodnotí druhý najlepší nahrávač v histórii NHL (1249 asistencií) Juraja Slafkovského a Šimona Nemca?

"Hrajú veľmi dobre. Obaja sú skvelí hráči. Je pekné vidieť, že slovenský hokej opäť začína ožívať a naberať na sile," vyhlásil Francis.

Pri otázke na adresu Slafkovského, ktorého zámorskí hokejoví experti očakávajú v drafte na popredných miestach, sa vyjadroval opatrne.

Čo sa v článku ďalej dozviete

  • Ako si spomína na Petra Šťastného, s ktorým spolu začínali v NHL?
  • Čo vraví na slovenských mladíkov Slafkovského, Nemca či Sýkoru?
  • Je v kontakte s bývalým spoluhráčom Jaromírom Jágrom?
  • Koľko času potrebuje na to, aby spoznal veľký hokejový talent?

"Nemôžem príliš komentovať mladých hráčov. To bude možné až po drafte. Našou prácou je sledovať všetkých talentovaných mladíkov.

Zisťujeme, čo sa nám na nich páči a čo nie. Podľa toho sa potom budeme rozhodovať," skonštatoval šéf tímu Seattle Kraken.

Bude hrať Slafkovský ďalšiu sezónu v NHL?

Francis priznal, že neprišiel na MS vo Fínsku sledovať iba mladých hráčov. Hľadá aj potenciálne posily svojho tímu.

Samuel Buček, ktorý bol najlepším strelcom extraligy, potvrdil vo vysielaní RTVS, že sa o neho zaujíma práve Seattle. Je to pravda?

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Generálny manažér Seattle Kraken sleduje Slovákov: Váš hokej opäť ožíva