Boženíka pochválila holandská legenda. Všetci sa mi smiali, priznáva

Róbert Boženík.
Róbert Boženík. (Autor: instagram.com/robobozenik)
Igor Dopirák|7. mar 2020 o 17:07

Po stretnutí ostal ako obarený.

VIDEO: Gól Róberta Boženíka v čase 7:40

BRATISLAVA. Svoj prvý gól v Holandsku strelil z hranice šestnástky, keď za pomoci súpera preloboval brankára. Druhý gól dal po šikovnom teči.

Oboma Róbert Boženík rozhodol o výhre Feyenoordu Rotterdam v tamojšej najvyššej súťaži.

A slovenskému útočníkovi sa darilo aj v Holandskom pohári, keď z brankára Bredy spravil babráka. Gól strelil po výbornom napádaní.

Boženík sa za pomerne krátky čas prebojoval do základnej zostavy uznávaného Dicka Advocaata. A v klube mu bude pomáhať ďalšie známe meno.

Raz týždenne si s ním zatrénuje Robin van Persie.

"Počas tréningu prišiel za nami, pozeral sa, ako pracujeme a komunikoval s trénerom. Po tréningu ma športový riaditeľ pozval na krátky míting aj spolu s Van Persiem. Nevedel som sa dočkať," uviedol Boženík v rozhovore pre ŠPORT.sk.

"Prišiel za mnou, podali sme si ruky a objali sa. Ihneď som sa ho pýtal, aké to bolo hrať v Arsenale, Manchester United alebo s Holandskom na majstrovstvách sveta," priznal slovenský mladík.

Keď ho Van Persie oboznámil, že s ním bude trénovať, Boženík ostal ako obarený.

"Všetci v šatni sa mi smiali, pretože som stál pred ním a pozeral sa na neho ako na svätý obrázok. Musím povedať, že som sa dokonca aj spotil," pokračoval.

"Nedávno som s ním hral hru FIFA, sledoval ho v televízii, obdivoval každý jeho gól a pohyb a zrazu príde k vám, podá vám ruku, objíme vás, opýta sa, ako sa máte vy, vaša rodina, ako sa vám žije v Holandsku a ešte vám aj zloží kompliment, že sa mu páči váš štýl hry a práca na ihrisku či na tréningu," dodal slovenský reprezentant pre ŠPORT.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Boženíka pochválila holandská legenda. Všetci sa mi smiali, priznáva