Reyes prehovoril po tvrdej prehre: Bojoval som až do konca, môžem byť hrdý

Jiří Procházka a Dominick Reyes po skončení vzájomného duelu.
Jiří Procházka a Dominick Reyes po skončení vzájomného duelu. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)
Adrián Mečiar|6. máj 2021 o 11:17

Síce neskrýval sklamanie, ale na niečo bol hrdý.

APPLE VALLEY. Šport vie byť veľmi krutý. Obzvlášť to platí v prípade zmiešaných bojových umení.

Vo februári 2020 podľa názoru väčšiny Dominick Reyes zdolal Jona Jonesa, azda najlepšiu poloťažkú váhu všetkých čias. Avšak bodoví rozhodcovia mali opačný názor a titul ostal v rukách Jonesa.

Reyes bol pochopiteľne zdrvený. Pre lepší obraz, bodové lístky akreditovaných médií podľa webu MMA Decisions dopadli 14-7 v prospech vyzývateľa. Podstatné sú ale oficiálne verdikty, a tie rozhodli jednohlasne.

Namiesto opasku tak Reyes odchádzal zo súboja s prvou kariérnou prehrou. Nanešťastie pre neho, na ďalšie víťazstvo stále čaká. Najskôr ho na jeseň porazil súčasný šampión divízie Jan Blachowicz a naposledy Reyes tvrdo podľahol českej hviezde Jiřímu Procházkovi.

Bojoval až do konca

Bez titulu a s negatívnou sériou troch prehier po sebe. Aby toho nebolo málo, hlavne tretia porážka bola z kategórie tých najťažších. V niektorých momentoch nebol ďaleko od výhry, ale napokon bol obeťou úžasného knokautu.

Po náročnom dueli s Procházkom tak Reyes neskrýval sklamanie. Na druhú stranu, v prehre našiel tiež pozitíva. „Konečne som v kruhu osôb, ktoré milujem. Chcem povedať, že som v tom súboji nechal srdce. Dal som do toho naozaj všetko a teší ma, že sa väčšina z vás zabavila,“ uviedol na Instagrame.

Pre bojovníka, ktorý bol donedávna neporazený, sú tri porážky ťažkým sústom. V takýchto prípadoch je ale výborné vidieť, keď zápasník ani neuvažuje o nejakom konci nádejí.

Športovo uznal prehru a napriek sklamaniu už pomýšľa na ďalšie vystúpenie. „Nedosiahol som na želaný výsledok, takže si zrejme viete predstaviť, aký som šťastný a sklamaný zároveň. Ale naozaj som bojoval až do konca, na čo môžem byť veľmi hrdý.

Milujem tútu hru, ktorá mi síce niekedy neopätuje lásku, no s tým všetci počítame. Pomaly sa dávam dokopy, budem v poriadku. A gratulujem Jiřímu Procházkovi, tvrdý zápas a skvelý lakeť! Dostanú vás práve tie údery, ktoré nevidíte. Boh vás žehnaj a vidíme sa pri ďalšom dueli,“ odkázal Reyes.

Ďalší zápas najskôr o 6 mesiacov

Dá sa predpokladať, že Reyesa teraz čaká istá pauza. Už len kvôli povinnej lekárskej stopke, keďže zápase s Procházkom utrpel niekoľko zranení, vrátane zlomeného nosa či fraktúry orbitálnej kosti.

Keby chcel zápasiť skôr ako o 6 mesiacov, potreboval by potvrdenie od viacerých špecialistov. Rovnako mu atletická komisia až do 16. júna zakázala kontaktný tréning, čiže sparingy.

Koniec koncov, dlhšia prestávka zrejme Reyesovi len pomôže. Môže sa vyliečiť zo zranení a tiež pripraviť na návrat. Veď ešte celkom určite nepovedal posledné slovo.

Pred sériou ťažkých pádov bol Reyes považovaný za obrovský talent a stále s ním treba rátať. Podobne ako Procházka, v rámci poloťažkej divízie patrí medzi mladšiu generáciu.

Šampión Blachowicz má 38 rokov, jeho nasledujúci vyzývateľ Glover Teixiera 41. Tridsaťjedenročný Reyes tak má dostatok času na to, aby ukázal svoj úplný potenciál.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Reyes prehovoril po tvrdej prehre: Bojoval som až do konca, môžem byť hrdý