Rančík prispel 20 bodmi k nymburskému triumfu v Aténach

SITA|9. jan 2008 o 11:49

ATÉNY 9. januára (SITA) - Basketbalisti českého majstra ČEZ Nymburk urobili ďalší dôležitý krok k postupu do šestnásťfinále Pohára ULEB. Nymburk v utorok zvíťazil na horúcej aténskej pôde nad miestnym ...

ATÉNY 9. januára (SITA) - Basketbalisti českého majstra ČEZ Nymburk urobili ďalší dôležitý krok k postupu do šestnásťfinále Pohára ULEB. Nymburk v utorok zvíťazil na horúcej aténskej pôde nad miestnym Panelliniosom 86:77 (44:27) a pripísal si v ôsmom stretnutí F-skupiny už piate víťazstvo. V tabuľke sa zverenci trénera Muliho Katzurina posunuli už na postupové 2. miesto za vedúce Dinamo Moskva. Do šestnásťfinále postúpia z každej z deviatich skupín po tri tímy a ďalších päť najlepších zo 4. miest.

V drese Nymburku opäť žiaril slovenský reprezentant Radoslav Rančík. Dvadsaťosemročný rodák z Košíc, hrajúci na pozícii vyššieho krídla, odohral takmer kompletných 40 minút a bol spolu s Američanom Montym Mackom najlepším strelcom svojho tímu. Okrem 20 bodov (z toho 3 trojky) pridal do pozitívnej zápasovej štatistiky aj 6 defenzívnych doskokov a 2 asistencie. "Vedeli sme, aký dôležitý zápas na nás čaká. V úvode nám vyšlo v útoku niekoľko dôležitých pokusov a vyťažili sme aj z chýb v hre nášho súpera,“ cituje Rančíka oficiálna stránka súťaže.

Podľa internetových štatistík ULEB-u je Rančík stále najlepším strelcom Nymburku v tejto európskej súťaži so streleckým priemerom 19,6 a tiež jedným z defenzívnych lídrov s takmer 8 doskočenými loptami na zápas.

Najbližšie sa Nymburčania v európskom pohári č. 2 predstavia 15. januára v belgickom Oostende a svoje účinkovanie v F-skupine zakončia 22. januára doma proti Dinamu Moskva.


Pohár ULEB - 8. kolo, F-skupina:

Panelllinios Atény - ČEZ Nymburk 77:86 (13:21, 14:23, 21:16, 29:26)


Radoslav Rančík (ČEZ Nymburk) v štatistickom zrkadle:

odohraný čas: 38:17 min, 20 bodov, 6 doskokov, 2 asistencie, získané lopty: 2, stratené lopty: 3, bloky: 0, osobné chyby: 4


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rančík prispel 20 bodmi k nymburskému triumfu v Aténach