Rafael Nadal a jeho desať víťazstiev na Roland Garros

Španielsky tenista Rafael Nadal objíma víťaznú trofej po rekordnom desiatom triumfe vo dvojhre mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.
Španielsky tenista Rafael Nadal objíma víťaznú trofej po rekordnom desiatom triumfe vo dvojhre mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. (Autor: TASR/AP)
Stanislava Ivánková, TASR|12. jún 2017 o 15:03

Pozrite si galériu všetkých jeho výhier na antuke v Paríži.

PARÍŽ. Rafael Nadal je opäť korunovaný kráľ antuky. Španielsky tenista triumfoval vo finále Roland Garros nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom a získal "La Decimu" - svoj desiaty titul na parížskom grandslamovom turnaji v kariére.

Nadal dokráčal k jubilejnému primátu dominantným spôsobom. Počas turnaja nestratil jediný set, na zdolanie súperov potreboval v priemere necelé dve hodiny.

Suverénnu jazdu zakončil vo finále, keď šampiónovi z roku 2014 dovolil uhrať len šesť gemov. Po dvojici Ken Rosewall, Pete Sampras sa stal len tretím mužom v histórii, ktorý vyhral grandslamový turnaj ako tínedžer, vo svojich 20-tich i 30-tich rokoch.

Rafael Nadal a jeho desať víťazstiev na Roland Garros: fotogaléria

12.6.2017

Celkovo má po nedeli vo svojej zbierke 15 titulov z turnajov veľkej štvorky. Viac ich vyhral už len Wawrinkov krajan Roger Federer - 18.

"Je to pocit, ktorý ani neviem opísať. Tie nervy a adrenalín, keď hrám na tomto kurte, ma ženú dopredu. Je to iné ako na hocijakom inom podujatí. Je to najdôležitejší turnaj v mojej kariére," vravel 31-ročný Španiel po finálovom triumfe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Rafael Nadal a jeho desať víťazstiev na Roland Garros