Radoslav Rančík v majstrovskom Nymburku končí

SITA|9. jún 2008 o 16:32

NYMBURK 9. júna (SITA) - Basketbalisti Nymburku si v závere úspešnej sezóny k víťazstvu v Českom pohári a úspešnému účinkovaniu v Pohári ULEB pripísali aj domáci ligový triumf. V piatom finálovom súboji ...

NYMBURK 9. júna (SITA) - Basketbalisti Nymburku si v závere úspešnej sezóny k víťazstvu v Českom pohári a úspešnému účinkovaniu v Pohári ULEB pripísali aj domáci ligový triumf. V piatom finálovom súboji play off Mattoni NBL zdolali v sobotu na domácej palubovke Nový Jičín 93:70 a v sérii triumfovali 4:1. Nymburčania natiahli sériu majstrovských titulov na päť. Aj v piatom finále bol ťahúňom a najlepším strelcom tímu Slovák Radoslav Rančík, ktorý nastrieľal 21 bodov. Podľa denníka Sport však 28-ročný vysoký krídelník resp. pivot, ktorý počas sezóny ovládol všetky hlasovania o najlepšieho hráča ligy, z klubu odchádza. "Veľmi si vážime, čo pre nás urobil a kam sme sa až s Rančíkom v tejto sezóne dostali. On však potrebuje novú výzvu," komentoval pre Sport generálny manažér Rudolf Šimeček. Nymburk už počas sezóny údajne rokoval v súvislosti s Rančíkovým odchodom s talianskym Bennetonom Treviso, v hre vraj bolo aj Dinamo Moskva.

Rančík pôsobil v Nymburku od sezóny 2005/06 a získal s ním tri majstrovské tituly. V hlasovaní odborníkov sa stal najlepším hráčom Mattoni NBL v práve skončenom ročníku. Do ankety sa zapojili zástupcovia ligových klubov, basketbaloví odborníci a športoví novinári. Stal sa tiež najužitočnejším hráčom súťaže, vyhlásili ho aj za hráča roka na pozícii štvorky (vysokého krídla) a spolu so Srbom Robertom Šarovičom (Nový Jičín) sa stal aj najlepším legionárom z Európy.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Radoslav Rančík v majstrovskom Nymburku končí