Prehrali, ale so cťou. Slovenské volejbalistky nestačili na Grécko

Tréner reprezentácie žien Marco Fenoglio.
Tréner reprezentácie žien Marco Fenoglio. (Autor: SITA)
TASR|6. aug 2021 o 20:16

Domov sa slovenské volejbalistky vrátia v sobotu.

Grécko - Slovensko 3:1 (24, -20, 20, 23)

zostava SR: Palgutová 15, Abrhámová 10, Šunderlíková 6, Radosová 6, Pencová 1, Koseková 1, liberá Španková a Jančová (K. Fričová 14, M. Žernovič 2, Krišková 15, Tereza Hrušecká 7, Smiešková 0)

PORTARIA. Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali v poslednom treťom prípravnom zápase v Grécku s domácimi reprezentantkami 1:3.

Zverenkyne trénera Marca Fenoglia sa pripravujú na majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia od 18. augusta do 4. septembra. Slovenky v gréckom meste Portaria dvakrát prehrali a raz sa tešili z víťazstva.

Prvý set vyhrali domáce volejbalistky v koncovke 26:24. V druhom si slovenské volejbalisti vypracovali náskok a udržali ho do konca.

V závere siahali Slovenky na tajbrejk, v štvrtom sete vyhrávali 23:19, ale ďalší bod už nezískali a prehrali 1:3.

Domov sa slovenské volejbalistky vrátia v sobotu a od nedele budú v Púchove pokračovať v príprave.

V generálke na šampionát EuroVolley sa predstavia v Brne v dvoch zápasoch proti Češkám 11. a 12. augusta. Do dejiska ME chorvátskeho Zadaru odlieta výprava 18. augusta.

Na ME v Srbsku, Bulharsku, Chorvátsku a Rumunsku sa slovenské volejbalistky predstavia v C-skupine v Zadare proti Maďarkám, domácim Chorvátkam, Taliankam, Švajčiarkam a Bieloruskám.

Hlasy po zápase:

Marco Fenoglio, tréner SR: "Prehrali sme 1:3, v zápase sme spravili veľa striedaní. Škoda, že za stavu 10:10 v treťom sete, keď sme boli rozbehnutí vypadlo v hale na 20 až 25 minút svetlo. Potom sme sa snažili nakopnúť, ale už sa nám to nepodarilo. Napokon som rád, že sa nám nezranila žiadna hráčka, odohrali sme tri zápasy a v sobotu sa vraciame domov, kde budeme pokračovať v príprave na majstrovstvá Európy."

Karin Palgutová, smečiarka SR: "Síce sme prehrali, ale bolo to so cťou, bojovali sme až do konca. Boli tam pekné výmeny, ale v koncovkách sme spravili zbytočné chyby a domácim sme to uľahčili. V tom vidím najväčší problém."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Prehrali, ale so cťou. Slovenské volejbalistky nestačili na Grécko