Belgicko
Belgicko
EURO 2024
22.06.2024, Skupina E
2 - 0
1:0
Rumunsko
Rumunsko

Rumuni majú pred zápasom so Slovákmi výhodu. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka skupiny E

Futbalisti Rumunska po prehre s Belgickom na EURO 2024.
Futbalisti Rumunska po prehre s Belgickom na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. jún 2024 o 23:25

Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka skupiny E na EURO 2024.

BRATISLAVA. Majstrovstvá Európy vo futbale majú za sebou dve hracie kolá základných skupín, pričom najvyrovnanejšou je tá "slovenská".

Po dvoch zápasoch majú okrem tímu Francesca Calzonu tri body na svojom konte aj reprezentanti Rumunska, Belgicka a Ukrajiny.

Pri rovnosti bodov je hlavným kritériom gólový rozdiel a následne vyšší počet strelených gólov. Rumuni sú s Belgičanmi aktuálne na hodnote +1, no priebežne sú na tom lepšie Rumuni, keďže strelili o gól viac.

Slovákom s vyrovnaným skóre 2:2 patrí tretia priečka a najhoršie je na tom Ukrajina, ktorá dopláca najmä na úvodnú prehru s Rumunskom 0:3.

Tabuľka skupiny E po druhom hracom kole na EURO 2024.
Tabuľka skupiny E po druhom hracom kole na EURO 2024. (Autor: Sportnet)

Pri aktuálnom pohľade na tabuľku je dôležité spomenúť, že Rumuni sa udržia pred Slovenskom aj vtedy, ak v stredajšom zápase neprehrajú.

Na druhej strane, ak Slováci získajú aspoň bod, s určitosťou neskončia v tabuľke poslední a mali by veľkú šancu postúpiť z tabuľky tretích miest.

Zverenci Francesca Calzonu nastúpia proti Rumunom o 18.00 h vo Frankfurte, Belgičanov čaká v rovnakom čase v Stuttgarte súboj s Ukrajinou.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Rumuni majú pred zápasom so Slovákmi výhodu. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka skupiny E