Florbalisti zabojujú o semifinále proti Čechom. Tréner v závere šetril hráčov

Radomír Mrázek.
Radomír Mrázek. (Autor: TASR)
SITA|10. nov 2022 o 10:38

Slovenskí reprezentanti nastúpia proti Čechom v piatok.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti potvrdili úlohu favoritov a v stredajšom zápase osemfinále play-off na MS vo florbale 2022 vo Švajčiarsku zdolali výber Poľska 9:1.

Po dva góly strelili Michal Dudovič a Ronald Gašparík, raz skórovali Lukáš Ujhelyi, Tomáš Kvasnica, Matúš Gajdoš, Kristián Kozák a Šimon Hatala.

Zverenci trénera Radomíra Mrázeka po dni voľna v piatok vyzvú vo štvrťfinále Čechov v boji o postup medzi štyri najlepšie tímy na turnaji (15.00 h).

Chcú sa ďalej rozvíjať

"Kľúčový je postup a chcem zdôrazniť, že je to postup medzi osem najlepších tímov na MS. To je základný stavebný kameň pre to, aby MS mohli byť úspešné a aby sme mohli absolvovať ďalšie tri zápasy, v ktorých sa budeme ďalej posúvať a rozvíjať," povedal Mrázek pre oficiálny web Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Jeho zverenci viedli už po prvej tretine 3:0, v druhej časti hry zvýšili svoj náskok na 7:0. Poliaci zaznamenali svoj jediný gól v 43. minúte, no potom ešte dvakrát inkasovali. Najproduktívnejší Slovák v zápase bol Dudovič, ktorý ku dvom gólom pridal dve asistencie.

"Čo sa týka zápasu, bolo vidieť únavu po včerajšom náročnom dueli so Švajčiarmi, súboje aj rýchlosť súpera nám vzali veľa energie. Prejavilo sa aj nastavenie v hlave a prepnutie z ťažkého súpera, s ktorým hráme bez loptičky a absolvujete množstvo súbojov do zápasu, v ktorom musíme byť trpezliví a hrať s loptičkou," vravel kouč Slovenska.

Slovenskí florbalisti v zápase s Poľskom.
Slovenskí florbalisti v zápase s Poľskom. (Autor: IFF)

Pred Čechmi je dôležitá regenerácia

"Zápas nemal príliš veľkú kvalitu, ale účel svätí prostriedky. My sme dohrávali tak, aby sme pošetrili čo najviac síl, aby sa nikto nezranil. Musíme byť za to radi, pretože ideme do zápasu s Českom, v ktorom máme určitú šancu. Musíme dobre zregenerovať," dodal tréner Mrázek.

Za najlepšieho hráča stretnutia vyhlásili Gašparíka, ktorý ku dvom gólom pridal asistenciu.

"Prvá tretina nebola ideálna, boli sme nejakí zaspatí a nemali sme 'prestavenú' hlavu zo včerajšieho zápasu. Potom v šatni padli nejaké slová, trochu sa zvýšil hlas. Myslím si, že od druhej tretiny sme boli jednoznačne lepší," pokračoval Gašparík.

Hrali sme tak ako sme mali, viac sme behali, napádali a dali krásne góly. Na najbližší zápas sa veľmi teším, lebo mám rád rivalitu medzi Slovenskom a Českom.

Mám tam veľa kamarátov, takže aj na nich sa teším, ale určite im nič nedarujem. Myslím si, že pre slovenských fanúšikov to bude skvelý zápas. Urobíme všetko pre to, aby sme ich zničili," uviedol muž zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Florbalisti zabojujú o semifinále proti Čechom. Tréner v závere šetril hráčov