Posunul sa Tatran výkonnostne ďalej? V Európe bude čeliť aj svetovej hviezde

Zľava Michal Kopčo, Pavel Caballero Hernandez, Marco Beltrami a Adam Adama Sako v zápase ŠKP Bratislava - Tatran Prešov.
Fotogaléria (7)
Zľava Michal Kopčo, Pavel Caballero Hernandez, Marco Beltrami a Adam Adama Sako v zápase ŠKP Bratislava - Tatran Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|14. feb 2024 o 15:30

Prešovčania opäť odohrajú oba zápasy Európskeho pohára EHF pred vlastnými fanúšikmi.

PREŠOV. V slovenskej Niké Handball Extralige kráča 17-násobný majster republiky Tatran Prešov ráznym krokom.

Keďže aj v predohrávke 19. extraligového kola uspel na pôde ŠKP Bratislava (25:19), stále je jediným tímom, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži doposiaľ nenašiel premožiteľa.

Fotogaléria zo zápasu ŠKP Bratislava - Tatran Prešov (Niké Handball Extraliga, 19. kolo)

Prešov vyzve Islanďanov dvakrát doma

Pre Tatran Prešov bol netradične pondelkový zápas v Bratislave posledným pred dvomi osemfinálovými stretnutiami Európskeho pohára EHF 2023/2024 proti islandskému HF Harnafjordur.

Oba sa odohrajú po dohode klubov v prešovskej Tatran handball arene. V piatok 16. februára 2024 bude od 18.00 h podľa žrebu domácim FH Harnarfjordur.

Na druhý deň od 20.00 h v domovskej THA bude aj podľa zápisu domácim Tatran Prešov.

„Práve tieto zápasy Európskeho pohára ukážu, či sa Tatran Prešov po predošlej sezóne výkonnostne ozaj posunul ďalej,“ mienil majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar.

Majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miloslav Chmeliar.
Majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miloslav Chmeliar. (Autor: TASR)

„V extralige Tatran ešte nenašiel v tejto sezóne premožiteľa. Pravdou však je, že v skutočnosti ho poriadne nepreverili. V druhom kole Európskeho pohára české Lovosice v zložení, v akom proti nám hrali, neboli tiež súperom nad sily Tatrana. V treťom kole sme v dvoch domácich stretnutiach vyhrali nad islandským Aftureldingom a postúpili do osemfinále.“

Harnafjordur aj so svetovou hviezdou

Osemfinálový žreb Európskeho pohára prisúdil Tatranu Prešov znovu islandského protivníka.

„HF Harnafjordur je špičkovým klubom v krajine, v ktorej je hádzaná športom číslo jeden. Množstvo hráčov odtiaľ hráva v popredných európskych kluboch, hlavne v Nemecku. Momentálne je náš osemfinálový súper na čele islandskej najvyššej súťaže,“ približuje Chmeliar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Posunul sa Tatran výkonnostne ďalej? V Európe bude čeliť aj svetovej hviezde