Rusko potvrdilo úlohu favorita, na úvod Pohára konfederácií zdolalo Nový Zéland

Úvodný gól celého Pohára konfederácií si napokon strelil Michael Boxall vlastný.
Úvodný gól celého Pohára konfederácií si napokon strelil Michael Boxall vlastný. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jún 2017 o 20:10

Futbalisti usporiadateľskej krajiny zvíťazili 2:0.

POHÁR KONFEDERÁCIÍ - A-skupina, 1. kolo:

Rusko - Nový Zéland 2:0 (1:0)

Góly: 31. Boxall (vlastný), 69. Smolov

Rozhodoval: Roldan (Kol.), bez kariet, 50.521 divákov

Rusko: Akinfejev - Samedov, Džikija, Vasin, Kudrjašov, Žirkov - Erochin (77. Tarasov), Glušakov, Golovin - Smolov (90. Mirančuk), Poloz (64. Bucharov)

Nový Zéland: Marinovic - Colvay (83. Patterson), Smith, Durante, Boxall, Wynne - Barbarouses (61. Tuiloma), McGlinchey, Thomas - Rojas (71. Smeltz), Wood

PETROHRAD. Ruskí futbalisti vstúpili úspešne na domácej pôde do turnaja Pohár konfederácií FIFA 2017. V úvodnom zápase A-skupiny zdolali Nový Zéland 2:0.

Zborná v Petrohrade proti outsiderovi turnaja dominovala v celom priebehu, v zakončení ale bola pomerne impotentná. O triumfe tak rozhodol vlastný gól Michaela Boxalla. Na 2:0 zvýšil v 69. minúte Fedor Smolov.

Novozélanďania na Pohári konfederácií odohrali už desiaty zápas. Až deväť z nich pritom prehrali, jeden remizovali a strelili len dva góly.

Zverenci trénera Stanislava Čerčesova sa najbližšie stretnú v stredu 21. júna v Moskve s majstrami Európy z Portugalska.

Nový Zéland v ten istý deň v Soči vyzve Mexiko.

Fedor Smolov (pri lopte) strieľa druhý gól Ruska v zápase.
Fedor Smolov (pri lopte) strieľa druhý gól Ruska v zápase. (Autor: TASR/AP)

Hlasy po zápase:

Stanislav Čerčesov, tréner Ruska: "Som šťastný. Hrali sme na zaplnenom štadióne a zvíťazili sme. Cítili sme tlak, ale sme profesionáli. Nový Zéland je mladý tím, my sme ho študovali. Vedeli sme, ako budú hrať, napríklad, že tam budú dlhé lopty. Museli sme sa s tým vyrovnať. Ale chcem zložiť súperom kompliment, lebo bojovali, čo im sily stačili. My sme mali veľa šancí, ale nepremenili sme ich. Tempo bolo na prvý zápas vysoké."

Anthony Hudson, tréner Nového Zélandu: "Chceli sme lepší výsledok, než aký sa nám podaril. V prvom polčase sme trpeli, ale chceli sme byť v hre čo najdlhšie. S prvým dejstvom som nespokojný, v druhom to už bolo lepšie. Ale prehrali sme. Rusi boli lepší. Boli silní a mali lepšie nasadenie.

My nemáme veľa príležitostí hrať proti silným tímom, takže sme nabrali skúsenosti a takto sa môžeme zlepšovať. Je ťažké otvárať turnaj a je ťažké hrať proti domácim. Jedna vec je však istá - hráči predviedli výkon, ktorý je prísľubom do budúcnosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rusko potvrdilo úlohu favorita, na úvod Pohára konfederácií zdolalo Nový Zéland