Podľa britskej tlače je prestup Teveza do ManU na spadnutie

SITA|5. júl 2007 o 15:00

LONDÝN 5. júla (SITA, AFP) - Manchester United je podľa kuloárnych informácií britskej tlače blízko k angažovaniu argentínskeho supertalentu Carlosa Teveza z konkurenčného anglického tímu West Ham United.

Médiá v Británii špekulujú o tom, že obchodník Kia Joorabchian, ktorý vlastnil práva na prestup reprezentačného útočníka už v prípade jeho transferu z Corinthians Sao Paulo do kádra "kladivárov", dosiahol dohodu s funkcionármi Manchestru. Podľa tejto dohody má Tevez 14. júla po skončení Copa America, kde momentálne hrá za národný tím, priletieť priamo na Old Trafford. Ďalšie zákulisné správy uvádzajú, že 23-ročný Tevez bol v Manchestri po skončení sezóny na party, ktorú organizoval jeho krajan Gabriel Heinze. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale nakoľko Tevez v ostatných zápasoch ligového ročníka oslnil Sira Alexa Fergusona (víťazný gól "Carlitosa" v dueli West Hamu proti "Red Devils" znamenal pre kladivárov definitívu záchrany), tréner Manchestru mu na onom večierku prezradil, že je zaňho ochotný dať nemalé peniaze. A to napriek tomu, že už minul

50 miliónov libier na príchody Owena Hargreavesa z Bayernu, Andersona z FC Porto a Naniho zo Sportingu Lisabon. Najpodstatnejším argumentom, ktorý hovorí v prospech príchodu zakončovateľa s vyrazeným zubom do mužstva Červených diablov je skutočnosť, že West Ham, hoci má ešte s hráčom trojročnú platnú zmluvu, sa súdi s Joorabchianom a jeho spoločnosťou Media Sports Investment (MSI) práve pre nezrovnalosti spojené s Tevezovým príchodom z Brazílie do Londýna. Anglické noviny navyše často zdôrazňujú fakt, že z každého ďalšieho Tevezovho prestupu by Joorabchianovi kvapla do vrecka nemalá percentuálna suma z odstupného (tak údajne znela klauzula v dohode MSI s West Hamom ešte v čase, keď na seba nepodali žaloby ako protihodnota za to, že im Teveza narýchlo zohnal z Corinthians).


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Podľa britskej tlače je prestup Teveza do ManU na spadnutie