Pľuščenko: V roku 2010 som mal vyhrať, rozhodcovia mi to nedali

Pľuščenko patrí medzi žijúce legendy krasokorčuľovania.
Pľuščenko patrí medzi žijúce legendy krasokorčuľovania. (Autor: SITA)
Sportnet|25. nov 2016 o 22:32

Dávno je legendou, ale stále ho láka súťaženie. Koncom novembra vystúpi Jevgenij Pľuščenko v Bratislave so svojou šou Kings on Ice.

V Bratislave ste v roku 2001 vyhrali majstrovstvá Európy. Spomínate si ešte na ten šampionát?

„Som rád, že tu znova vykorčuľujem na ľad. Pamätám si, že bratislavské publikum bolo skvelé, cítil som sa tu dobre. Mali sme o všetko postarané, ľad i hotel boli výborné. Mesto som nevidel, lebo na pretekoch sa sústredím vždy len na svoj výkon, ale možno teraz budem mať trošku času na jeho prehliadku.“

V šou Kings on Ice vystupujú aj Brian Joubert, Tomáš Verner či Florent Amodio. Na pretekoch ste boli rivalmi, ale zdá sa, že počas turné ste veľmi dobrí kamaráti.

„Bojujeme len na ľade. Vo všednom živote som s každým kamarát, s Brianom, Tomášom, ale mám dobré vzťahy i s Juzurum Hanjuom, Javierom Fernándezom, Iľjom Kulikom, Brianom Boitanom, Kurtom Browningom i Alexejom Urmanovom. Ale na ľade ich zabijem! To je môj svet, o tom je šport, treba bojovať, bojovať, bojovať. Ale mimo ľadu sa žiadna vražda nekoná.“

Pľuščenko (uprostred) triumfoval na ME v Bratislave v roku 2001.
Pľuščenko (uprostred) triumfoval na ME v Bratislave v roku 2001. (Autor: TASR)

Tento rok hostila Bratislava znovu majstrovstvá Európy, súťaž mužov vyhral Javier Fernández, pre ktorého to už bol štvrtý európsky titul. Sledovali ste jeho výkon?

„Je to skvelý krasokorčuliar. Javi a Juzu sú číslo jeden. Je to nová generácia, nové krasokorčuľovanie. Dnes sa už vo voľnej jazde skáču tri-štyri štvorité skoky, a som presvedčený, že ešte nie je koniec. Čoskoro budeme vidieť päť štvorákov v jednej jazde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Pľuščenko: V roku 2010 som mal vyhrať, rozhodcovia mi to nedali