Pittsburgh mieri za obhajobou, uspel aj v druhom finálovom stretnutí

Pekka Rinne inkasuje jeden zo štyroch gólov.
Pekka Rinne inkasuje jeden zo štyroch gólov. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. jún 2017 o 06:19

Séria sa presúva do Nashvillu, ktorý sa posnaží dosiahnuť prvé víťazstvo.

PITTSBURGH. Hokejisti Pittsburghu Penguins sú opäť bližšie k obhajobe Stanleyho pohára. V druhom zápase finále play-off Pittsburgh zdolal Nashville na domácom ľade 4:1 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedie 2:0.

Zatiaľ čo v prvom finálovom zápase Penguins stačilo na víťazstvo 5:3 iba dvanásť striel na bránku, v druhom finálovom dueli domáci zlomili hostí na začiatku tretej tretiny. V rozpätí 3:18 minúty dosiahli tri góly a z 1:1 bolo razom 4:1.

Po góle na 4:1 Fína Pekku Rinneho vystriedal v bráne Predators jeho krajan mladší Juuse Saros. Pôvodne inkasoval aj ten, ale tréner Peter Laviolette nechal na videu preskúmať situáciu pred gólom Patrica Hörnqvista a ukázalo sa, že mu predchádzal ofsajd útočníka Matta Cullena.

S fanúšikmi slávili aj policajti. Pozrite si, ako Pittsburgh v druhom finálovom stretnutí zdolal Nashville: fotogaléria

1.6.2017

Hrdinom domáceho tímu v PPG Paints Arene bol dvojgólový Jake Guentzel, ktorý sa stal aj prvou hviezdou zápasu. Iba 22-ročný mladík vo svojej premiére v play-off NHL v kariére dosiahol už dvanásť gólov a suverénne vedie tabuľku kanonierov.

V stredajšom zápase si svoje štatistiky vylepšil aj najproduktívnejší hráč vyraďovacej časti Jevgenij Malkin, ktorý v 44. minúte pečatil na konečných 4:1.

Pre 30-ročného Rusa to bol deviaty gól a celkovo 26. bod v aktuálnom play-off a spoločne s kapitánom Sidneym Crosbym mieria za tretím Stanleyho pohárom vo svojej kariére.

"Vedeli sme, že sa musíme zlepšiť a aj sme to ukázali. Urobili sme na ľade, čo sme potrebovali. Oni však majú dobré mužstvo, preto sa musíme dobre pripraviť na tretí zápas. Počul som, že v Nashville je šialené prostredie. Bude to určite náročné," povedal Jake Guentzel pre NBC Sports.

Kapitán Pittsburghu Crosby vyzdvihol dôležitosť Guentzela pre mužstvo. "Je to inteligentný hráč. Má hokejový zmysel, vie čítať hru. Po celý čas sa pohybuje v blízkosti brány a z toho ťaží. Nájde si miesto, kde by mohla smerovať prihrávka alebo odrazený puk," uviedol na webe nhl.com.

Hráči Nashvillu aj v druhom finálovom stretnutí výrazne prestrieľali súperov z Pittsburghu (38:27), ale prinieslo im to len jeden gól. Finálová série sa aktuálne sťahuje do Nashvillu. Tretí zápas príde na rad v Bridgestone Arene v sobotu 3. júna.

"Naše mužstvo má vnútornú vieru, že dokáže strieľať góly. Viem, že to tak naozaj je, tiež v to verím. A ak sa nám to náhodou nepodarí, aspoň obmedzíme príležitosti súpera v rámci svojich najlepších možností" uviedol tréner Pittsburghu Mike Sullivan na webe NHL.

Jeho náprotivok Peter Laviolette podotkol: "Sú veci, ktoré v našej hre môžeme zlepšiť. Pri všetkých troch góloch v tretej tretine sme tie situácie mohli lepšie vyriešiť. Nechali sme sa prečísliť, či už to bolo v nájazde troch proti dvom alebo dvoch na jedného."

Brankár Nashvillu Pekka Rinne, ktorý v úvodných dvoch zápasoch finále inkasoval až osemkrát, krátko skonštatoval: "Prehrávame 0:2 a to je pred domácimi zápasmi situácia, do ktorej sme sa nechceli zostať."

Finále play-off NHL - druhý zápas:

Pittsburgh - Nashville 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

/stav série - 2:0/

Góly: 17. Guentzel (Sheary, Kunitz), 41. Guentzel (Rust, Hainsey), 44. S. Wilson (Kessel, Cullen), 44. Malkin (Kunitz, I. Cole) - 13. Aberg (Arvidsson, Fisher)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Malkin 5 min za bitku - Subban 5 min za bitku, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Polock, O´Halloran - Heyer, Kovachik, 18 643 divákov

Pittsburgh: Murray - J. Schultz, I. Cole, Daley, Määttä, Hainsey, Dumoulin - Sheary, Crosby, Rust - Kunitz, Malkin, Kessel - Guentzel, Bonino, Rowney - Hörnqvist, Cullen, S. Wilson

Nashville: Rinne (44. Saros) - Ellis, Josi, Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin - Aberg, Sissons, F. Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - C. Smith, Järnkrok, F. Gaudreau - Watson, Fiddler, McLeod

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh mieri za obhajobou, uspel aj v druhom finálovom stretnutí