Pavel Daciuk by mal v sobotu hrať

SITA|6. jún 2009 o 11:35

Mike Babcock (tréner Detroitu Red Wings): "Dúfame, že sa Pav objaví na ľade, potom budeme plánovať, čo ďalej."

DETROIT. Hviezda hokejového klubu zámorskej hokejovej súťaže NHL Detroit Red Wings Pavel Daciuk by sa mal konečne vrátiť do zostavy svojho tímu už v sobotu počas piateho zápasu finále Stanleyho pohára proti Pittsburghu. Tréner Detroitu Mike Babcock vyhlásil, že bude hrať.

Daciuk, ktorý bol najproduktívnejším hráčom "červených krídel" v základnej časti NHL, keď v 81 zápasoch nazbieral 97 bodov (32+65) a stal sa štvrtým najproduktívnejším hráčom celej zámorskej súťaže hneď za fenomenálnym triom Malkin, Ovečkin, Crosby. V play-off sa však 30-ročnému centrovi vôbec nedarilo, keď si v 13 zápasoch pripísal len 7 bodov (6+1) a jeho trápenie vyvrcholilo 19. mája, keď v druhom finálovom zápase Západnej konferencie proti Chicagu Blackhawks zablokoval chodidlom strelu súpera a zápas nedohral. Odvtedy vynechal sedem stretnutí.

Červené krídla sa aj napriek jeho absencii prebojovali do finále, kde proti Pittsburghu už viedli 2:0 na zápasy. No séria sa opäť sťahuje do Detroitu za nerozhodného stavu 2:2. Daciuk už trénoval na ľade so svojimi spoluhráčmi aj vo štvrtok pred štvrtým zápasom finálovej série v pittsburghskej Mellon Aréne, no napokon nenastúpil.

"Dúfame, že sa Pav objaví na ľade, potom budeme plánovať, čo ďalej," hodnotil situáciu po možnom návrate Daciuka tréner Detroitu Mike Babcock. Ruský center by mal zdynamizovať hru "červených krídiel" vo všetkých fázach duelu, ale je ťažké si predstaviť, čo s jeho formou urobila dvojtýždňová herná absencia. "Chýbal nám dlhý čas. Či bude schopný zvládnuť túto situáciu? Bude hrať na krídle? Či v strede? Uvidíme. V tejto chvíli nepoznám odpoveď. Čestné slovo," dodal tréner Babcock.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pavel Daciuk by mal v sobotu hrať