Po postupe obliali trénera vodou. Levičania spoznali ďalší program

Na snímke Michal Madzin, tréner tímu Patrioti Levice.
Na snímke Michal Madzin, tréner tímu Patrioti Levice. (Autor: TASR)
TASR|1. dec 2022 o 20:30

Levice postúpil do druhej fázy pohárovej súťaže FIBA.

LEVICE. Basketbalisti Patriotov Levice už poznajú svoj predbežný program v druhej fáze Európskeho pohára FIBA.

Vopred stanovený kľúč ich poslal do J-skupiny s ukrajinským BC Budiveľnik Kyjev, fínskym Karhu Kauhajoki a izraelským Hapoel B-Cure Laser Haifa.

Prvý zápas mužstva pod vedením trénera Michal Madzin je na programe v stredu 14. decembra o 17.30 h na palubovke aktuálneho majstra Fínska.

Madzin: Bude to obrovská česť

Levičania sa dostali medzi 16 najlepších tímov tejto súťaže ako len druhý tím zo Slovenska. "Žlto-zelení“ to zvládli po skvelej odvetnej fáze, v ktorej vyhrali tri stretnutia po sebe a to záverečné s Opavou potrebným rozdielom (94:80).

Po postupe oslavovali aj tak, že tréner pooblievali vodou počas televízneho rozhovoru. Dnes už myslia na minimálne šesť stretnutí v tejto súťaži.

"Výborný, takmer neuveriteľný pocit. Veľmi sa tešíme, že sa nám tento postup podaril. Sme naozaj v spoločnosti výborných tímov Európy.

Bude to pre nás obrovská česť mať takéto konfrontácie v druhej fáze Európskeho pohára FIBA. Tešíme sa na to a veríme, že budeme dôstojne reprezentovať,“ prezradil na úvod pre TASR kouč Michal Madzin.

VIDEO: Postupové oslavy basketbalistov tímu Patrioti Levice

/So súhlasom JOJ Šport/

Nastúpia proti víťazom dvoch skupín

S Karhu sa už Levice stretli, v septembri na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov v Malage. Vo vtedajšom súboji šampiónov vyhral ten slovenský 81:57. Karhu sa podarilo vyhrať G-skupinu s bilanciou 5 výhier a 1 prehra.

"Máme s nimi skúsenosť z kvalifikácie Ligy majstrov, čiže je tam malá predstava toho, kto nás čaká. Je asi veľmi naivné očakávať podobný zápas ako bol v Malage.

Videli sme, že svoju skupinu vyhrali a vo fínskej lige dominujú. Ideme hneď zostra,“ vyjadril sa tréner Levíc na adresu prvého súpera.

Pred sviatkami čaká Patriotov ešte zástupca izraelského basketbalu - Hapoel B-Cure Laser Haifa. Ten sa tiež stal víťazom svojej skupiny, konkrétne „béčka“ a zhodne mal na konte 5 výhier a 1 prehru.

V tomto prípade ide v podstate o nováčika na európskej scéne, túto súťaž prvýkrát okúsil pred rokom, keď skončil už v kvalifikácii. V aktuálnom ročníku sa mi podarilo zvládnuť dve kvalifikačné prekážky.

"Momentálne máme minimum informácií o tom, o aký tím sa jedná. Čo môžeme povedať je to, že je to družstvo z veľmi silnej izraelskej ligy.

S blížiacim sa vzájomným zápasom si budeme musieť zohnať čo najviac informácií, aby sme sa dokázali čo najlepšie pripraviť. Je to víťaz svojej skupiny, čo samo o sebe hovorí o sile tohto tímu,“ tvrdí Madzin.

Predbežný program tímu Patrioti Levice:

  • 14. decembra o 17.30 h: Karhu Kauhajoki - Patrioti Levice
  • 21. decembra o 18.00 h: Patrioti Levice - Hapoel B-Cure Laser Haifa
  • 11. januára 2023: Patrioti Levice - BC Budiveľnik Kyjev
  • 25. januára 2023: Patrioti Levice - Karhu Kauhajoki
  • 1. februára 2023: Hapoel B-Cure Laser Haifa - Patrioti Levice
  • 8. februára 2023: BC Budiveľnik Kyjev - Patrioti Levice

O ambíciách je predčasné hovoriť

Tretím do partie je ukrajinský Budiveľnik Kyjev. Pre ruskú inváziu v krajine má tento klub svoj dočasný domov v talianskom Veroli, neďaleko Ríma.

Postup si zabezpečil z F-skupiny v poslednom kole, keď zvíťazil nad Donarom Groningen (86:81). Tím z hlavného mesta hrá Balkánsku ligu a Severoeurópsku ligu, keďže ukrajinská liga je pozastavená.

„Silný ekonomický a športový klub. Opäť budeme zbierať informácie pred vzájomným stretnutím. Veľmi silné družstvo, stavané len na európske súťaže v tomto roku. Už len to hovorí o ich ambíciách v tohtoročnej edícii Európskeho pohára FIBA,“ vyjadril sa kouč Patriotov.

Systém zostáva v druhej fáze Európskeho pohára FIBA totožný, hrá sa doma-vonku a do štvrťfinále postúpia tímy na prvých dvoch miestach.

Prvé zápasy sú na programe 14. decembra, záverečné 8. februára 2023.

"Čo sa týka ambícií, je asi veľmi predčasné hovoriť o nejakých konkrétnych cieľoch. Musíme si zohnať o všetkých čo najviac informácií a samozrejme, čo najlepšie sa pripraviť a namotivovať sa na každý zápas.

Verím tomu, že ako to bolo v posledných dvoch domácich stretnutiach, tak aj teraz bude za nami stáť plná hala a užijeme si každý duel na maximum. Budeme bojovať zo všetkých síl,“ dodal Madzin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Po postupe obliali trénera vodou. Levičania spoznali ďalší program