Hrošovskému náročný program vyhovuje, oproti Škótom máme podľa neho výhodu

Patrik Hrošovský (vpravo) patrí v úvode sezóny k dôležitým hráčom Plzne.
Patrik Hrošovský (vpravo) patrí v úvode sezóny k dôležitým hráčom Plzne. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. okt 2017 o 07:38

Patrik Hrošovský aktuálne bojuje až na štyroch frontoch.

PLZEŇ. Futbalista Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský figuruje v 23-člennom kádri trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na zápasy proti Škótsku (5. 10. v Glasgowe) a Malte (8. 10. v Trnave), ktorými vyvrcholia boje v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Prievidzský rodák však ako väčšina jeho kolegov z A-tímu SR pre klubové povinnosti nestihne v nedeľňajšom popoludňajšom termíne zraz v Šamoríne, keďže v tento deň o 15.00 h nastúpi Plzeň v rámci 9. kola najvyššej českej súťaže doma proti mužstvu Bohemians 1905.

Úradujúcemu vicemajstrovi vyšiel vynikajúco úvod tejto ligovej sezóny, v ôsmich kolách ešte Plzenčania nezaváhali a mužstvo aj s prispením Hrošovského, ktorý nastúpil v siedmich dueloch a strelil 2 góly, v lige jednoznačne kraľuje s plným počtom 24 bodov a skóre 18:2.

"S chalanmi z reprezentácie som aj v medziobdobí v kontakte. Nie je to téma na každý deň, ale samozrejme, občas si po ligových stretnutiach napíšeme. Najmä partička mladších - Milan Škriniar, Ondrej Duda, či Stanko Lobotka, prehodíme pár slov k odohraným zápasom, ale o dueloch so Škótskom a Maltou sme sa ešte nebavili. Teším sa však na zraz a na ostatných chalanov. Verím, že záver kvalifikácie zvládneme," uviedol Patrik Hrošovský v rozhovore na internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Nabitý program mu neprekáža

Dvadsaťpäťročný záložník aktuálne bojuje až na štyroch frontoch: Plzeň účinkuje v lige, domácom pohári i v Európskej lige, reprezentácia Slovenska nevyše nechce chýbať na budúcoročnom svetovom šampionáte.

"Český pohár sme ešte nehrali a v ´repre´ tiež nenastupujem pravidelne. Takže trochu oddychujem,“ odľahčil s úsmevom Hrošovský a pokračoval: "Teraz už vážnejšie,. Áno, je toho dosť, ale radšej hrávam zápasy ako trénujem, takže mne náročný a nabitý program neprekáža, skôr vyhovuje."

Slovákom patrí po ôsmich kolách 2. priečka v tabuľke F-skupiny. V tejto eliminácii najskôr doma podľahli Angličanom (0:1), nasledovala prehra v Slovinsku (0:1), trnavské víťazstvá vlani na jeseň nad Škótmi (3:0) a Litovčanmi (4:0), tento kalendárny rok výhry na Malte (3:1) i v Litve (2:1) a v septembri trnavský triumf nad Slovincami (1:0) a prehra v londýnskom Wembley s Angličanmi (1:2).

Anglicko je s 20 bodmi lídrom "efka" a je veľmi blízko k postupu na MS 2018 v Rusku. Slovensko má 15 bodov, Slovinsko a Škótsko po 14, Litva päť, Malta dosiaľ nebodovala.

Patrik Hrošovský (uprostred) odohral skvelý zápas.
Patrik Hrošovský (uprostred) odohral skvelý zápas. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)

Prichádzajú rozhodujúce zápasy

Priamy postup na svetový šampionát do Ruska si zabezpečia víťazi každej z deviatich eliminačných skupín.

Pre posledné mužstvo z tabuľky druhých sa kvalifikácia skončí, zostávajúcich osem tímov z druhých priečok bude v novembri bojovať v baráži o zostávajúce štyri európske miestenky.

"Teraz prídu na rad rozhodujúce zápasy. Čaká nás mimoriadne dôležitý súboj v Škótsku. Našou malou výhodou je, že sme ich doma zdolali, vieme však, že nás čaká v búrlivom prostredí ťažký duel. Za istých okolností by nám mohol stačiť aj bod, ale nepredbiehajme, situáciu máme naďalej vo svojich rukách. Vieme, čo nás v Glasgowe čaká," cituje web SFZ slová Patrika Hrošovského, ktorý zatiaľ neskóroval v doterajších 17 vystúpeniach za reprezentáciu.

Naposledy sa predstavil 26. marca 2017 vo víťaznom kvalifikačnom stretnutí v Ta´ Qali proti domácej Malte (3:1) - odohral celý duel.

Patrik Hrošovský súhlasí so slovami trénera Jána Kozáka, že 5. októbra v Glasgowe čaká na slovenskú futbalovú reprezentáciu iný súper ako na jeseň minulého roka, keď zásluhou dvoch gólov Róberta Maka a jedného presného zásahu Adama Nemca triumfovali Slováci v Trnave nad Škótmi presvedčivo 3:0.

"Diváci budú vo štvrtok večer v Glasgowe hnať svojich hráčov. Atmosféra bude určite fantastická. Je dôležité, aby sme sa s okolnosťami vyrovnali a urobili všetko potrebné pre úspešný výsledok," dodal Hrošovský.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (Sparta Praha/ČR), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Ján Ďurica, Tomáš Hubočan (obaja Trabzonspor/Tur.), Norbert Gyömbér (FC Bari/Tal.), Róbert Mazáň (MŠK Žilina), Lukáš Štetina (Sparta Praha/ČR)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.)

Útočník: Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hrošovskému náročný program vyhovuje, oproti Škótom máme podľa neho výhodu