Na tribúnach bolo 20-tisíc fanúšikov. Hráči srbského šampióna majú koronavírus

Futbalisti klubu Crvena Zvezda Belehrad.
Futbalisti klubu Crvena Zvezda Belehrad. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jún 2020 o 13:50

Pozitívne testovali piatich futbalistov.

BELEHRAD. U piatich hráčov srbského futbalového klubu Crvena zvezda Belehrad potvrdili ochorenie COVID-19.

Už istý srbský šampión v pondelok informoval, že testy preukázali koronavírus u Marka Gobeljiča, Njegoša Petroviča, Dušana Jovančiča, Marka Konatara a Branka Jovičiča.

Podľa vedenia CZ sú všetci piati v izolácii a cítia sa dobre. Kvarteto futbalistov pred testami údajne malo príznaky ochorenia, piaty bol asymptomatický.

Ani jeden zo spomenutej pätice v sobotu nebol súčasťou duelu klubu z Belehradu proti Proleteru, po ktorom sa konali oslavy zisku titulu domáceho kolektívu.

Crvena zvezda ho spečatila už skôr. Spomenutí hráči však boli na zápase semifinále národného pohára proti Partizanu Belehrad, ktorý nedávno sledovalo na tribúnach približne 20-tisíc fanúšikov.

Srbi počas uvoľňovania opatrení určených na zabránenie šírenia nákazy povolili fanúšikom vo veľkom návrat na štadióny, za čo zožali veľkú vlnu kritiky.

Priaznivci totiž na tribúnach nedodržiavajú predpisy o sociálnom odstupe a ochranné masky nosia len niektorí. V krajine pritom denne pribúda takmer sto nových prípadov nákazy koronavírusom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na tribúnach bolo 20-tisíc fanúšikov. Hráči srbského šampióna majú koronavírus