Országh zakladá v extralige Hráčsku asociáciu

SITA|7. jan 2010 o 15:44

Bývalý slovenský hokejový reprezentant a majster sveta z Göteborgu 2002 Vladimír Országh iba niekoľko dní po oznámení ukončenia hráčskej kariéry pokračuje v aktivitách priamo súvisiacimi so slovenskou najvyššou súťažou.

BANSKÁ BYSTRICA.

Tridsaťdvaročný odchovanec hokeja v Banskej Bystrici sa totiž rozhodol založiť Hráčsku asociáciu hokejovej extraligy.

"Mám podporu viacerých hokejistov, rozbehol som už viaceré aktivity. Snaha založiť asociáciu vyplynula zo zlej situácie, v akej sa nachádzajú hráči v slovenských kluboch. Je čas spraviť niečo na ich ochranu pred tvrdými zásahmi do ich práv zo strany klubov," cituje štvrtkové vydanie denníka Šport V. Országha.

Ako tento skúsený hokejista, ktorý naposledy obliekal dres rodnej Banskej Bystrice, ďalej uviedol, poslednou kvapkou pri rozhodovaní bolo prijatie novej kolektívnej zmluvy, ktorú pred sezónou schválili extraligové kluby bez hráčskej oponentúry.

"Hokejisti sú u nás absolútne bezmocní, čo sa týka plnenia kontraktu, kluby im často bez dôvodu znižujú platy alebo rozväzujú zmluvy. Pri jej podpise sľúbia hokejistovi hocičo, len aby ho získali, ale o pár hodín to už nemusí platiť. Vymožiteľnosť práva z hráčovej strany je minimálna," pokračoval pre Šport bývalý hráč tímov zámorskej NHL Nashville Predators a St. Louis Blues.

Podľa jeho slov sa nová hráčska asociácia bude snažiť, aby hráči neboli vydieraní a kluby, ktoré nevyplatia mzdy, nedostali extraligovú licenciu na novú sezónu. Jedným z prvých cieľov je aj združiť do asociácie všetkých hokejistov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Országh zakladá v extralige Hráčsku asociáciu