Slovan tretiu výhru za sebou nepridal, v Ufe dostal počas 64 sekúnd tri góly

Marek Viedenský.
Marek Viedenský. (Autor: TASR)
Sportnet|21. jan 2018 o 00:00

Hráči bratislavského klubu už o postup do play off nebojujú.

KHL 2017/2018 - základná časť:

HC Salavat Julajev Ufa - HC Slovan Bratislava 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)

Góly: 19. Tkačov (Arzamascev), 28. Omark (Kempainen), 29. Busarov (Panin), 29. Tkačov (Larsen, Burdasov), 55. Hartikainen (Larsen, Kemppainen) - 10. Garbutt (Genoway, Viedenský), 50. Boychuk (Hedera, Genoway), 54. Mikúš (Hedera).

Rozhodovali: Cyplakov, Ščeňov - Maitak, Strelcov (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 8052 divákov.

Salavat Julajev Ufa: Nalimov - Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Loginov, Bartulis, Jelizarov - Hartikainen, Kemppainen, Omark - Lisin, Zubov, Fjodorov - Burdasov, Tkačov, Sajustov - Soloduchin, M. Majorov, Kuzmin - Busarov

Slovan Bratislava: Štěpánek (29. Sedláček) - Meszároš, Sersen, Després, Bačik, Voráček, Černý, Hedera - Řepík, Boychuk, Mikúš - Garbutt, Viedenský, Genoway - Hrnka, Šťastný, Skalický - Hecl, Šerbatov, Réway - Sádecký

UFA. Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase KHL na ľade Salavatu Julajev Ufa 3:5 a nenatiahli tak víťaznú sériu na tri stretnutia. V tabuľke Západnej konferencie naďalej patrí zverencom trénera Eduarda Zankovca dvanásta priečka so ziskom 55 bodov.

Slovanisti v predchádzajúcich zápasoch uspeli v Soči (2:1sn) aj v Kazani (4:2).

Hráči bratislavského klubu pokračujú v rámci šesťzápasovej šnúry na klziskách súperov najbližšie v utorok 23. januára o 17.00 na ľade Neftechimiku Nižnekamsk.

Slovan už dávnejšie prišiel o matematickú šancu na postup do play off.

Hlas po stretnutí:

/zdroj: hcslovan.sk/

Eduard Zankovec, tréner HC Slovan Bratislava: "Gratulujem Ufe k víťazstvu. Súper dnes potrestal všetky chyby, ktorých sme sa dopustili. S predvedenou hrou som však spokojný, hráči bojovali a snažili sa zvrátiť výsledok až do úplného záveru."

Online prenos: HC Salavat Julajev Ufa - HC Slovan Bratislava (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
21.01.2018 o 12:30
Ufa
5:3
(1:1, 3:0, 1:2)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 19. Tkačov (Arzamascev), 28. Omark (Kemppainen), 29. Busarov (Panin), 29. Tkačov (Larsen, Burdasov), 55. Hartikainen (Kemppainen, Larsen) – 10. Garbutt (Co. Genoway, Viedenský), 50. Boychuk (Co. Genoway, Hedera), 54. J. Mikúš (Hedera).
Prenos
Slovan Bratislava predviedol ďalší sympatický výkon na ľade súpera, ale tentoraz body nezískal. Belasí išli do vedenia v desiatej minúte po zakončení Garbutta, do prestávky však domáci vyrovnali vďaka Tkačovovi. V druhej tretine potom prišla gólová smršť Ufy. V priebehu 64 sekúnd skórovali Omark, Busarov a zase Tkačov. Slovan sa nevzdal ani za tohto stavu a v závere stretnutia dokázal znížiť po presných zásahoch Boychuka a Mikúša. Zdalo sa, že hostia zabojujú aspoň o bod, no Salavatu vyšiel brejk, ktorý zakončil Teemu Hartikainen a zabezpečil svojmu tímu víťazstvo 5:3.
Koniec zápasu.
59:57
importantZach Boychuk mal veľkú šancu na zníženie v záverečných sekundách. Útočník Slovana zakončoval spomedzi kruhov iba do Ivana Nalimova.
59:25
Philip Larsen skúsil vypáliť príklepom cez všetky čiary do prázdnej brány. Hostia jeho pokus zase zblokovali.
58:49
Presilovka bratislavského Slovana zostala nevyužitá. Belasí však zostávajú v útočnom pásme so šiestimi mužmi.
57:40
importantHostia odvolali brankára a hrali v šestici, no Andrej Meszároš zlomil hokejku na modrej čiare. Joonas Kemppainen mohol preto rozhodnúť strelou do odkrytej brány, ktorú mu zblokoval Michal Sersen.
56:49
Slovan dostáva príležitosť na zníženie. Ryan Garbutt si vypýtal faul a Grigorij Panin dostal dve trestné minúty za podrazenie.
55:30
Chvíľu to vyzeralo tak, že Slovan ešte môže zdramatizovať záver stretnutia, ale ďalší gól dodal domácim istotu a sebavedomie.
54:49
goalSalavat Julajev Ufa dal gól! Slovanisti sa vydali do útoku, ale prepadli a pustili súpera do brejku troch proti dvom. Joonas Kemppainen poslal puk pred bránu a TEEMU HARTIKAINEN ho nechytateľne tečoval za Sedláčka. Asistencie: Joonas Kemppainen, Philip Larsen.
54:03
Slovanu zostáva posledných šesť minút na vyrovnanie stavu. Po zakázanom uvoľnení hostí sa bude vhadzovať pred Sedláčkom.
53:33
goalSlovan Bratislava dal gól! Domáci hokejisti doplácajú na pasívnu hru a budú sa ešte báť o výsledok. Nahodenie Tomáša Hederu od modrej čiary usmernil pomedzi betóny do siete JURAJ MIKÚŠ. Asistencia: Tomáš Hedera.
52:36
Ryan Garbutt sa nenápadne natlačil z pravého krídla do zakončenia a bekhendom takmer prekvapil Ivana Nalimova.
52:05
Tomáš Černý kvalitne vypálil od modrej čiary. Ivan Nalimov však situáciu dobre videl, puk schoval v lapačke a prerušil hru.
51:15
Salavat Julajev zostáva verný svojej opatrnej taktike. Domáci hrajú v treťom dejstve zo zabezpečenej obrany a nechcú prísť o svoje vedenie.
50:10
Domáci mohli rýchlo odpovedať. Linus Omark prihral na pravý kruh, odkiaľ zakončoval príklepom Teemu Hartikainen. Jakub Sedláček zasiahol betónom.
49:16
goalSlovan Bratislava dal gól! Belasí vyhrali buly a rýchlo zakombinovali. Colby Genoway našiel krížnou prihrávkou pred bránou ZACHA BOYCHUKA a ten zasunul puk do siete. Asistencie: Colby Genoway, Tomáš Hedera.
49:10
V tomto prípade si Ivan Nalimov pripísal úspešný zákrok. Od modrej čiary ho preveril obranca Patrik Bačík.
48:37
Juraj Mikúš pohotovo strieľal švihom spomedzi kruhov, no nemieril presne. Ivan Nalimov nemusel zasahovať.
48:00
Ufa nechce zbytočne riskovať a v hre piatich proti piatim vsádza na opatrnú rozohrávku, vďaka čomu získava čas.
47:12
Slovanisti nezvládli rozohrávku z vlastného obranného pásma. Puk prešiel cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie.
46:18
Domáci hokejisti si vytvorili tlak v útočnom pásme. Jakub Sedláček prerušil hru, pretože Arťom Fiodorov chcel dorážať zblízka.
44:42
Belasí zvládli aj druhé oslabenie v tretej tretine. Ufa však v početnej prevahe zovrela svojho súpera a siahala na piaty gól.
44:23
Jakub Sedláček výborne zasiahol po bekhendovom zakončení Dmitrija Sajustova, ktorý sa pokúšal pretlačiť puk do brány.
43:50
Bratislavčanom teraz pomohla žŕdka. Prudká strela jedného z domácich hráčov sa odrazila od konštrukcie späť do hry.
43:10
Teemu Hartikainen vystrelil z tesnej blízkosti brány a Jakub Sedláček nevedel, kde je puk. Ten so šťastím vytlačil mimo nebezpečného územia.
42:42
Slovan bude hrať zase v oslabení. Zach Boychuk podrazil Maxima Majorova a dostal dve trestné minúty.
41:30
Slovan bez problémov prežil zvyšok oslabenia. Salavat Julajev Ufa sa nedokázal ani len usadiť v pásme.
40:28
Pavol Skalický potiahol puk z vlastného obranného pásma až do útočného a strelou švihom ohrozil Ivana Nalimova.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 23 – 23.
Slovan Bratislava v prostrednom dejstve doplatil na nevydanú pasáž hry, počas ktorej trikrát inkasoval. Domáci hokejisti si vytvorili trojgólový náskok v priebehu 64 sekúnd. Postupne sa presadili Linus Omark, Georgij Busarov a Vladimir Tkačov. Jakub Štěpánek potom zamieril na striedačku a prenechal priestor Jakubovi Sedláčkovi, ktorý zatiaľ úspešne odoláva.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:30
Slovan doplatil na stratu puku a pustil domácich do rýchleho brejku. Ten zastavil Michal Řepík iba za cenu hákovania.
38:04
Eliezer Šerbatov si počkal na prihrávku na modrej čiare, potiahol si puk bližšie k bráne a príklepom vyskúšal Ivana Nalimova.
37:15
Ryan Garbutt vnikol do útočného pásma a zakončoval z ľavého krídla. Tiesnený ale nemieril presne a pýtal si faul.
36:34
Slovan sa dlho bránil, pretože Ufa držala puk v útočnom pásme. Po chybe Philipa Larsena však belasých oslobodil Tomáš Hrnka.
35:10
Od konca prvej tretiny absentuje v zostave bratislavského Slovana Martin Réway. Vo štvrtej formácii hostí ho nahradil Boris Sádecký.
34:29
Philip Larsen podporil útok a ocitol sa najvyššie spomedzi všetkých hráčov Ufy. Jeho postup vpred ale zastavilo ofsajdové postavenie.
34:02
Jakub Sedláček si pripísal prvý úspešný zákrok od nástupu do brány. Českého gólmana preveril strelou Alexandr Loginov.
33:17
Slovan nevyužil presilovú hru. V početnej prevahe bol dostatočne aktívny, často strieľal, no doplatil na nepresnosť v koncovke.
32:30
Andrej Meszároš nebezpečne pálil od modrej čiary. Jeho príklep tentoraz ani nesmeroval medzi tri žŕdky.
32:00
Andrej Meszároš si potiahol puk od modrej čiary bližšie k bráne, ale jeho strela švihom skončila na hrudi Ivana Nalimova.
31:17
Domáci si nedali pozor na striedanie a budú pykať. Rozhodcovia im udelili dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade, ktoré si odsedí Linus Omark.
30:55
Štvrtá formácia hostí sa dlho držala v útočnom pásme, ale prihrávala si iba po rohoch a nedokázala ohroziť brankára Nalimova.
29:40
Salavat Julajev potreboval na tri góly iba 64 sekúnd. Domáci hokejisti si vypracovali komfortný náskok a najmä otupili odpor súpera.
28:49
changeJakub Štěpánek opustil bránu Slovana Bratislava. Na jeho miesto nastúpil ďalší český gólman Jakub Sedláček.
28:49
28:49
goalSalavat Julajev Ufa dal gól! Jakub Štěpánek zase vyťahuje puk zo svojej siete. Tentoraz ho prekonal VLADIMIR TKAČOV, ktorý dostal prihrávku od Antona Burdasova a nekompromisne vypálil z prvej. Asistencie: Philip Larsen, Anton Burdasov.
28:36
28:36
goalSalavat Julajev Ufa dal gól! Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok. Po vyhranom buly vypálil od modrej čiary Grigorij Panin a GEORGIJ BUSAROV tečoval puk nechytateľne za chrbát Štěpánka. Asistencia: Grigorij Panin.
28:00
Michal Řepík hľadal krížnou prihrávkou cez celé útočné pásmo Juraja Mikúša, ktorý však nezareagoval na prudký puk a neposlal ho do siete.
27:45
27:45
goalSalavat Julajev Ufa dal gól! LINUS OMARK našiel prihrávkou pred bránou Joonasa Kemppainena, ktorého strelu zastavil Jakub Štěpánek. Puk zostal ležať presne na čiare, no švédsky útočník využil nepozornosť hosťujúcich obrancov a dotlačil ho do siete. Asistencia: Joonas Kemppainen.
27:00
importantObrovská šanca domáceho tímu. Teemu Hartikainen mohol zakončovať do poloodkrytej brány, ale v poslednej chvíli mu strčil hokejku do strely Tomáš Voráček.
26:27
importantAnton Burdasov výborne vystrelil z ostrého uhla. Puk poslal z pravej strany do spojnice brvna a žŕdky. Jakub Štěpánek mal šťastie, že neinkasoval.
25:52
Salavat Julajev Ufa prežil úvodné oslabenie v tomto zápase. V záverečnej časti presilovky nebezpečne strieľal Andrej Meszároš.
25:10
Tentoraz pálil z podobnej pozície Simon Després. Ivan Nalimov schoval puk vo svojom náručí a prerušil hru.
24:50
Slovan stratil už minútu z presilovky a zatiaľ vyprodukoval jedinú strelu Colbyho Genowaya z ľavého kruhu.
23:52
Slovan si zahrá prvú presilovku v dnešnom stretnutí. Dve trestné minúty za podrazenie dostal Joonas Kemppainen.
23:20
Zach Boychuk posunul puk za seba na rozbehnutého Michala Řepíka, ktorý ihneď strieľal švihom. Ivan Nalimov predviedol neistý zákrok, ale neinkasoval.
22:30
Andrej Meszároš preveril pozornosť Ivana Nalimova. Príklep slovenského obrancu skončil v lapačke ruského brankára.
21:57
Colby Genoway tečoval nahodenie od modrej čiary, ale usmernil puk vysoko nad bránu Salavatu Julajev Ufa.
21:20
Jakub Štěpánek schoval puk do lapačky, pretože sa pred bránu tlačil Enver Lisin. Nasleduje vhadzovanie v blízkosti hosťujúceho gólmana.
20:47
Grigorij Panin zašiel za vlastnú bránu a počkal si na spoluhráčov, ktorí striedali. Ufa v úvode tretiny kontroluje puk.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 9 – 11.
Slovan Bratislava dlho držal na uzde favorizovanú Ufu a vďaka úspešnému brejku Ryana Garbutta chvíľu viedol. Domáci si však vybojovali jednu presilovku a v nej roztočili poriadny kolotoč, ktorý zavŕšil nechytateľnou strelou medzi betóny Vladimir Tkačov.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:10
Slovan v oslabení zistil, že sa bude musieť vyhnúť vylúčeniam, pretože domáci majú k dispozícii dve špeciálne formácie s veľkou ofenzívnou kvalitou.
18:32
18:32
goalSalavat Julajev Ufa dal gól! Domáci hokejisti si vytvorili drvivý presilovkový tlak. Jakub Štěpánek dlho odolával aj vďaka dobrej práci defenzívy, ale strelou z prvej ho napokon prekonal VLADIMIR TKAČOV. Asistencia: Zachar Arzamascev.
17:30
Linus Omark poslal výbornú prihrávku pred bránu, kde mal dvojicu voľných kolegov. Ani jeden z nich nedokázal puk usmerniť do siete.
16:40
Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Dve trestné minúty za držanie si odpyká útočník Slovana Bratislava Andrej Šťastný.
16:24
Georgij Busarov nepríjemne vystrelil spoza viacerých hráčov. Jakub Štěpánek na poslednú chvíľu zbadal puk a vyrazil ho pred seba.
15:50
Slovan dobre zareagoval na zvýšenú aktivitu hokejistov Ufy a momentálne kontroluje puk, takže domáci sú stiahnutí v defenzíve.
15:08
Zach Boychuk sa natlačil z ľavého krídla pred bránu a zblízka ohrozil Ivana Nalimova. Domáci gólman si pripísal úspešný zákrok.
14:00
Štvrtá formácia hostí sa udržala v útočnom pásme, ale iba pri mantineli. Boris Sádecký sa neuvoľnil zo zovretia protihráča.
12:40
Domáci hokejisti po inkasovanom góle zvýšili tempo a čoraz častejšie sa dostávajú do blízkosti súperovej brány.
11:50
Najproduktívnejší obranca celej KHL Philip Larsen si urobil miesto na streľbu z pravého kruhu, no jeho pokus nesmeroval na bránu.
10:54
Enver Lisin napriahol od modrej čiary, ale do jeho strely sa hodil Eliezer Šerbatov, takže Jakub Štěpánek nemusel zasahovať.
09:50
09:50
goalSlovan Bratislava dal gól! Marek Viedenský výborne našiel na ľavom krídle rozbehnutého RYANA GARBUTTA, ktorý unikol dvom brániacim hráčom a presnou strelou švihom prekonal Nalimova. Asistencie: Colby Genoway, Marek Viedenský
08:46
Juraj Mikúš bol dobre postavený pred bránou súpera, usmerňoval puk na Ivana Nalimova, no ten ho zrazil do rohu klziska.
07:52
Pavol Skalický pripravil pozíciu na streľbu Tomášovi Hrnkovi. Urastený útočník v drese hostí preveril Nalimova prudkým švihom.
07:10
Ryan Garbutt strčil do puku, ktorý posielal pred bránu Marek Viedenský. Jeho koncovka sa zastavila na bočnej sieti.
06:23
Ivan Nalimov nebol pripravený na strelu od modrej čiary, a tak ho takmer prekvapil Michal Sersen. Ruský gólman puk vypichol hokejkou do rohu.
06:00
Zach Boychuk strieľal bez prípravy. Kanadský útočník zasiahol iba jedného z domácich hráčov a ten puk zrazil na ochrannú sieť.
05:20
Zase to bol nebezpečný Burdasov. Ruský útočník zakončoval z otočky spred brány, ale trafil iba bočnú konštrukciu.
04:48
Anton Burdasov sa natlačil od pravého mantinelu medzi kruhy, no jeho strela švihom našla iba pripraveného Jakuba Štěpánka.
04:00
Nepresná prihrávka belasých z rohu klziska preletela cez všetky čiary až za brankára Jakuba Štěpánka. Slovan však zostáva pri puku.
02:57
Colby Genoway stratil puk v strednom pásme, no Joonas Kemppainen nemal dostatočnú rýchlosť a nedokázal ohroziť Štěpánka.
02:10
importantMartin Réway našiel krásnou prihrávkou pred bránou úplne voľného Mareka Hecla, ktorý však namieril iba do gólmana Ivana Nalimova.
00:56
Patrik Bačík v snahe dostať puk z vlastného obranného pásma vyprodukoval zakázané uvoľnenie. Hra sa sťahuje pred bránu Slovana.
00:32
Jakub Štěpánek zaznamenal prvý úspešný zákrok. Strelou švihom spomedzi kruhov ho preveril fínsky útočník Teemu Hartikainen.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Salavat Julajev Ufa: Nalimov (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Loginov, Bartulis, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark – Fjodorov, Lisin, Zubov – Tkačov, Burdasov, Sajustov – Soloduchin, Busarov, M. Majorov – Kuzmin.

HC Slovan Bratislava: Štěpánek (J. Sedláček) – Meszároš, Sersen, Bačík, Després, T. Voráček, Černý, Hedera – J. Mikúš, Boychuk, Řepík – Co. Genoway, Viedenský, Garbutt – Hrnka, Skalický, A. Šťastný – Réway, Šerbatov, Hecl – Sádecký.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. Slovan Bratislava zaznamenal v rámci tripu po súperových klziskách už dve víťazstvá a úspešnú sériu môžu natiahnuť proti Ufe.

Salavat Julajev Ufa figuruje na siedmej priečke vo východnej konferenci. Zatiaľ však nemá istú účasť v play-off. Od deviateho Amuru Chabarovsk ho totiž delí len päť bodov. Hokejisti Ufy odohrali v doterajšom priebehu ročníka 52 duelov so ziskom 83 bodov a momentálne sa prezentujú vo výbornej forme. Z uplynulých piatich ligových stretnutí vyťažili až štyri víťazstvá. V Rige a v Nižnom Novgorode zaznamenali zhodne výsledok 4:3 po predĺžení resp. samostatných nájazdoch. Potom síce podľahli Čerepovcu 2:3 po predĺžení, no po návrate na domácu pôdu dosiahli dva cenné trojbodové triumfy. Podoľsk zdolali 4:1 a silné CSKA Moskva 2:1.

Slovan Bratislava už stratil šancu na postup do vyraďovačky. V aktuálnej tabuľke mu patrí predposledné dvanáste miesto vo východnej konferencii, keď získal 55 bodov v 51 zápasoch. Belasí majú najhoršiu defenzívu v celej KHL, ktorá inkasovala až 167 gólov. Rovnako veľmi zlú bilanciu majú v zápasoch mimo Bratislavy. Pred začiatkom prebiehajúceho tripu mali na konte len 3 víťazstvá z 22 pokusov. Paradoxne, s oklieštenou teraz dosahujú dobré výsledky. V stredu najskôr uspeli na ľade HK Soči 2:1 po samostatných nájazdoch a v piatok dokonca prekvapili lídra východnej konferencie z Kazane, ktorého porazili 4:2. Navyše, v decembri zdolali v Helsinkách Jokerit, takže vonku ťahajú sériu troch víťazných súbojov.

Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne dopadol lepšie pre Slovan Bratislava, ktorý doma vyhral nad Salavatom Julajev tesne 3:2 vďaka gólom Řepíka, Boychuka a Sersena. Od vstupu do KHL však v Ufe neuspel ani raz.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan tretiu výhru za sebou nepridal, v Ufe dostal počas 64 sekúnd tri góly