Mladým Slovákom vstup do MS nevyšiel, s Kanadou vysoko prehrali

Kanaďan Sam Steel strieľa úvodný gól zápasu.
Kanaďan Sam Steel strieľa úvodný gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. dec 2017 o 00:00

Slovenským hokejistom sa nepodarilo streliť ani jeden gól.

MS hokejistov do 20 rokov 2018, A-skupina:

Slovensko - Kanada 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)

Góly: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dubé), 26. Gadjovich (Makar), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gadjovich (McLeod, Timmins).

Strely na bránu: 20 - 52

Rozhodovali: Tufts (USA), Wiegand (Švaj.) - Hancock (USA), Jensen (Dán.), vylúčení: 6:2 na 2 minúty, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0.

Zostava Slovenska: Hrenák - Korenčík, Hedera, Ivan, Bodák, Zeleňák, Fehérváry, Fereta, Matejovič - Kundrik, Kelemen, Smolka - Tamáši, Krivošík, Čacho - Ružička, Studenič, Buček - Roman, Solenský, Liška.

Zostava Kanady: Point - Timmins, Mete, Bean, Foote, Makar, Fabbro - Dubé, Steel, Kyrou - Katchouk, Raddysh, Thomas - Comtois, Howden, Formenton - Gadjovich, Steenbergen, Batherson - McLeod.

BUFFALO. Slovenskí hokejisti vstúpili do juniorských majstrovstiev sveta prehrou 0:6 s Kanadou. Veľký favorit mal zápas po celý čas pod kontrolou, dominoval vo všetkých činnostiach.

Smerom dopredu toho Slováci veľa neukázali, brankár Dávid Hrenák si pripísal 46 zákrokov.

Zverencov trénera Ernesta Bokroša čaká už v noci zo štvrtka na piatok konfrontácia s ďalším zámorským výberom, proti USA nastúpia o 2:00 nášho času.

Potom nasleduje v sobotu zápas s Fínskom (1:30) a po dni voľna na záver A-skupiny 1. januára o polnoci kľúčový duel proti Dánsku.

Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Kanada: fotogaléria

4.1.2018

Priebežná tabuľka A-skupiny:

Por.KrajinaZVVpPpPSkóreB
1.Kanada2200010:26
2.USA110009:03
3.Fínsko100012:40
4.Slovensko100010:60
5.Dánsko100010:90

Stručný priebeh stretnutia:

I. tretina:

Prvá tretina úvodného slovenského duelu priniesla očakávaný priebeh. Tlak Kanady bol od úvodu enormný a aj efektívny, čo favorit predviedol už vo 4. minúte, keď Steel poslal odrazený puk za Hrenákov chrbát.

Už o minútu sa zámorskí hokejisti tešili po druhý raz, arbitri však gól neuznali pre ofsajd.

V 9. minúte zachránila Hrenáka konštrukcia bránky po strele Howdena. Úvodné dejstvo zakončila šanca Kyroua v presilovke, Hrenák však pohotovo zasiahol.

II. tretina:

Na začiatku druhej tretiny sa Kanaďania prezentovali obrovským presilovkovým tlakom, ktorý zavŕšil skvelou individuálnou akciou Jordan Kyrou a po jeho zakončení prehrávali Slováci už 2:0. O štyri minúty neskôr zvýšil Gadjovich po ďalšej vydarenej kombinácii na 3:0.

Slovenská ofenzíva bola veľmi nevýrazná, zverenci trénera Ernesta Bokroša mohli, paradoxne, skórovať pri vlastnom oslabení po strele Ružičku v polovici zápasu. Napokon však favorit svoju početnú výhodu zužitkoval a Raddysh zvýšil už na rozdiel štyroch gólov.

Slovenskí mladíci sa výraznejšie nedokázali presadiť ani počas svojej prvej presilovky v závere tretiny, keď nedokázali ani raz vystreliť na bránku súpera.

III. tretina:

Aj v tretej dvadsaťminútovke Kanada neustále vysoko forčekovala, hrala sa s pukom v útočnom pásme a snažila sa pridať ďalšie góly.

Duel miestami naberal exhibičný charakter, Hrenák si však napokon vylepšoval štatistiky o niekoľko ďalších zákrokov a percento úspešnosti posunul nad hranicu 90 percent.

V závere ho však ešte prekonali Comtois a Gadjovich.

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, pretože sme hrali proti súperovi s veľkou silou. Najmä v úvode sme si predstavovali, že udržíme dlhšie stav 0:0. Žiaľ, dostali sme rýchly gól, aj keď v druhej polovici prvej tretiny sme zlepšili hru, ale v druhej tretine Kanada znova ukázala svoju silu a predvádzala svoju hru, na ktorú sme ťažko odpovedali. Čo ma najviac mrzí, bolo šesť vylúčení, z ktorých sme dostali tri góly."

Dávid Hrenák, brankár SR: "Robil som všetko, čo bolo v mojich silách. Myslím si, že som nechytal zle, ale niektorým gólom som mohol zabrániť. Musíme na tento zápas zabudnúť a sústrediť sa na zajtra, to je teraz to najdôležitejšie."

Miloš Kelemen, útočník SR: "Náš vstup do zápasu bol zakríknutý. Od polovice prvej tretiny sme začali hrať, škoda tých našich vylúčení, bolo ich veľa. Kanaďania mali dobrý prechod do stredného pásma, dostávali dosť prihrávok do plnej jazdy a my sme ich nestíhali zachytávať, z toho vyplývali ich prečíslenia, ktoré už oni vedia premeniť. Musíme sa pripraviť na USA, čo bude možno ešte ťažší súper ako Kanada, môžeme od nich očakávať podobný štýl hry."

Michal Ivan, obranca SR: "Prvých desať minút sme hrali trochu ustráchane, pozerali sme sa, ako budú Kanaďania hrať. To sa nám nevyplatilo, súper nám dal prvý gól. Potom sme začali hrať aj my, začali ich napádať, 'otravovať' ich bekov a už to bol vyrovnanejší hokej. Rozhodli oslabenia, v ktorých sme inkasovali tri góly, a prečíslenia, z ktorých si Kanaďania vypracovali veľké šance. Kanadskí útočníci sú individuálne zruční, veľa korčuľujú, menia si miesta, dajú si dve-tri prihrávky a zakončia. USA nebudú o nič ľahší súper ako Kanada, môžeme očakávať, že na nás od úvodu vybehnú."

Jonah Gadjovich, útočník Kanady, autor dvoch gólov: "Náš prejav sa postupom času zlepšoval, každú tretinu sme hrali lepšie a lepšie. Myslím si, že sa mi celkom darilo v defenzíve i ofenzíve. Keď si predstavím všetkých, ktorí v minulosti na MS skórovali, viem, že som pomohol našej krajine."

ONLINE: Slovensko - Kanada (MS v hokeji do 20 rokov 2018, USA)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina A 2017/2018
28.12.2017 o 01:10
Slovensko
0:6
(0:1, 0:3, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Kanada
Prehľad
Góly a asistencie: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dubé), 26. Gadjovich (Makar), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gadjovich (M. McLeod, Timmins). Rozhodca: Jeremy Tufts (USA), Marc Wiegand (SUI) – William Hancock II (USA), Rene Jensen (DEN)..
Prenos
Slovenskí hokejisti do 20 rokov vstúpili do juniorského šampionátu očakávanou prehrou s Kanadou. Kolíska hokeja v záverečnej päťminútovke ešte dvakrát skórovala, a tak víťazí pomerom 6:0. Najlepším hráčom zápasu na jej strane bol vyhlásený dvojgólový Jonah Gadjovich. Na našej strane bolo toto ocenenie udelené Martinovi Bodákovi, no rozhodne by si ho zaslúžil aj brankár Dávid Hrenák. Ten síce inkasoval poltucet gólov, ale na svoje konto si pripísal 46 úspešných zákrokov. Zverenci Ernesta Bokroša na tento zápas musia čo najskôr zabudnúť, pretože už o necelých 24 hodín nastúpia proti domácemu výberu USA. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.
Koniec zápasu.
59:45
Alex Formenton sa ešte snažil niečo vymyslieť, no v závere zápasu musíme pochváliť aj slovenských obrancov. Každopádne, dnes prehráme vysoko a dokonca nestrelíme kolíske hokeja ani len gól.
59:08
Prebieha posledná minúta dnešného zápasu v americkom Buffale. Slovenskí mladíci sa ešte dostali do útočného pásma, ale ich aktivita sa odvíjala prevažne v rohoch ihriska.
58:30
58:30
goalKanada dala gól!
Presne 90 sekúnd pred koncom stretnutia strieľa favorit zápasu svoj šiesty gól. Michael McLeod fantastickou prihrávkou cez nášho obrancu našiel pred bránou JONAHA GADJOVICHA, no a ten jemným tečom druhýkrát skóruje. Asistencie: Michael McLeod a Conor Timmins.
57:34
Slovákom sa podarilo dostať puk cez všetky čiary. Polovica trestu Tomáša Hederu je preč a veríme, že obranca bratislavského Slovana si na trestnej lavici odvedí aj druhú polovicu svojho vylúčenia.
57:09
Dávid Hrenák veľmi múdro prerušuje hru. Naši hrali totiž len v trojici, keďže Filip Krivošík prišiel o hokejku a nemohol tak plnohodnotne brániť.
56:35
Kanaďania zostali aktívni aj po piatom strelenom góle. Naši hokejisti si pomohli opäť len za cenu faulu a budú hrať v početnej nevýhode. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie Tomáš Hedera.
55:58
55:58
goalKanada dala gól!
Tak, akoby som ten piaty gól v našej sieti privolal. MAXIME COMTOIS sa krásne individuálne presadil cez našich obrancov a bekhendom zavesil puk pod hornú žŕdku. Dávid Hrenák nemal šancu reagovať na presnú strelu kanadského mladíka. Bez asistencie.
55:35
Kanaďania sa zjavne uspokojili so svojim náskokom a kontrolujú záverečné minúty tohto stretnutia. Minulý rok nás zdolali 5:0 a rovnaký výsledok môžu dosiahnuť aj dnes.
54:47
importantKanadskí hokejisti mali ďalšie šance na strelenie gólu. Jake Bean dostal fantastickú prihrávku medzi kruhy, no Dávid Hrenák jeho pohotovú strelu vyrazil hruďou. Následne prerušuje hru a my budeme svedkami reklamnej pauzy.
54:22
Cale Makar vystrelil od modrej čiary. Dávid Hrenák vyrazil puk svojou lapačkou, no mal aj veľké šťastie, že sa hráči v červených dresoch k dorážke nedostali.
53:37
Kanadská prvá formácia opäť zatlačila našich hráčov pred vlastnú bránu. Na konci celej útočnej aktivity bola strela Sama Steela, ktorú ľavým betónom vytesnil Dávid Hrenák.
52:46
Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu tentokrát putuje Filip Krivošík, ktorý dostáva menší trest za hákovanie. Netreba snáď pripomínať, ako dopadli už dve presilové hry nášho súpera.
52:15
Martin Fehérváry krížnou prihrávkou hľadal Erika Smolku, no puk vytečoval mimo hracej plochy jeden z kanadských obrancov. Vhadzovať sa bude pred Coltonom Pointom, ale až po reklamnej prestávke.
51:53
Erik Smolka sa ocitol v postavení mimo hru. Vhadzovať sa tak bude iba v strednom pásme a do konca trestu Jonaha Gadjovicha zostáva už len necelých dvadsať sekúnd.
51:30
Martinovi Bodákovi teraz ušiel puk do stredného pásma. Naši hokejisti tak museli vykorčuľovať z útočnej tretiny, a tak si mohli Kanaďania zobrať puk a následne sa oslobodiť.
50:43
Marián Studenič si veľmi pekne stiahol puk a prihrávkou naľavo našiel osamoteného Martina Bodáka. Slovenský kapitán však pálil nepresne a po jeho pokuse prichádzame o útočné pásmo.
50:11
Slovensko si zahrá svoju druhú presilovú hru v dnešnom dueli. Jonah Gadjovich to teraz prehnal so svojim dôrazom a po súboji s Viliamom Čachom dostáva dve minúty za napadnutie.
49:42
Michael McLeod šikovne nahadzoval puk pred našu bránu. Jonah Gadjovich sa už tlačil do zakončenia, ale na svoj druhý gól v zápase si musí ešte počkať.
48:52
Adam Ružička sa teraz snažil niečo vymyslieť v útočnom pásme, ale bol tam úplne sám proti dvom obrancom súpera. Hráči v bielych dresoch totiž išli po dlhšom striedaní striedať.
48:16
Slováci sa ubránili presilovej hre súpera a následne sa pre nich črtala aj šanca zaútočiť. Alex Tamáši hľadal na pravej strane Mariána Studeniča, no ten bol dobre bránený obrancami súpera.
47:00
Dillon Dubé to skúšal strelou spoza brániaceho hráča. Dávid Hrenák bol ale pozorný, puk vyrazil pred seba a následne ho slovenskí obrancovia dostali mimo obranného pásma.
46:19
Kanaďania sa usadili v útočnom pásme, ale do dobrej palebnej pozície sa nedostali. Dobrú prácu odviedol Peter Kundrik a následne aj vďaka nemu dostávame puk do obranného pásma hostí.
45:38
Kuriózne vylúčenie z pohľadu slovenského tímu. Naši hráči boli dvakrát vykázaní z buly, a tak dostávajú menší trest za zdržovanie hry. Trest si odsedí Samuel Solenský.
45:38
Jonah Gadjovich bol teraz veľmi aktívny. Najskôr spätnou prihrávkou našiel medzi kruhmi Michaela McLeoda, ktorý minul bránu. Následne strieľal sám, no neprekonal pozorného Dávida Hrenáka.
45:04
Maxime Comtois sa teraz snažil natlačil pred slovenskú bránu. Dobrú prácu ale odviedol Vojtech Zeleňák a výrazne tak uľahčil prácu pre slovenského brankára pôsobiaceho v americkej NCAA.
43:46
Po dlhšom čase musel zasahovať Colton Point. Strela jedného z našich hráčov bola ale skôr propagačná a znamená tak maximálne získanie útočného pásma.
43:08
importantJordan Kyrou sa zaskvel ďalšou parádnou individuálnou akciou. Poľahky prešiel okolo Adama Lišku, následne sa natlačil pred Dávida Hrenáka, ale jeho zakončenie neprešlo pomedzi jeho betóny.
42:16
Teraz sa pre Slovensko črtala šanca na prečíslenie, ale prihrávka na Adama Ružičku nebola presná. Následne nášho elitného útočníka dokázal odzbrojiť Drake Batherson.
41:26
Miloš Roman teraz nastúpil v útočnej formácii so Samuelom Bučekom. Vyzerá to tak, že Ernest Bokroš pozmenil zloženie jednotlivých formácii. Každopádne, po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred brankárom Coltonom Pointom.
40:45
Slovenskí mladíci si teraz nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje do nášho obranného pásma a na ľade zostáva druhá formácia.
40:23
V úvodných sekundách tretej tretiny sa obranca Conor Timmins dostal k dvom strelám. Tá prvá skončila na zadnom mantineli a druhú od modrej čiary už chytá do lapačky brankár Dávid Hrenák.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sa priebeh hry prakticky nezmenil. Kanaďania naďalej dominovali, no v porovnaní s úvodným dejstvom sa to ukazuje aj na tabuli skóre. Postupne skórovali Jordan Kyrou, Jonah Gadjovich a Taylor Raddysh. Kolíska hokeja tak vedie už štvorgólovým rozdielom a ráznym krokom smeruje k druhému víťazstvu na turnaji. Posledná tretina sa začne približne o 2:55 hod.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:23
Tentokrát sa v dobrom svetle ukázala prvá útočná formácia Slovenska. Miloš Kelemen vystrelil z ľavej strany, Colton Point puk iba vyrazil a mal aj šťastie, že sa Erik Smolka nedostal k dorážke.
38:34
Kanaďania nám teraz pomohli zakázaným uvoľnením. Po následnom vyhranom buly sa dostal k strele Samuel Fereta, ale Colton Point bol pozorný a jeho strelu vyrazil do rohu.
37:39
Colton Point stále nemusel zasahovať v početnom oslabení Kanady. Kolíska hokeja už po niekoľkýkrát vyhadzuje puk cez všetky čiary a môže prestriedať brániace sa kvarteto.
37:15
Hranične, no predsa sa dostal do útočného pásma Viliam Čacho. Následne ho ale pripravil o puk kanadský obranca, ktorý následne pohodlne vyhadzuje puk cez všetky čiary.
36:48
Prvá polovica presilovej hry nám absolútne nevyšla. Nedokázali sme sa vôbec usadiť v útočnom pásme a dokonca sa bude vhadzovať v našej obrannej tretine, keďže Dávid Hrenák kryje nahodenie od červenej čiary.
36:00
Presne štyri minúty pred koncom druhej tretiny si zahráme presilovú hru aj my. Po súboji so Samuelom Solenským dostáva menší trest za podrazenie kanadský útočník Drake Batherson.
35:05
Na druhej strane sa snažil pridať svoj druhý gól v zápase Jonah Gadjovich. Jeho bekhendové zakončenie ale trafilo len Tylera Steenbergena, ktorý číhal na nebezpečnú dorážku.
34:28
Individuálne to teraz skúšal na druhej strane Alex Tamáši. Vystrelil spoza kanadského obrancu, ale bohužiaľ minul bránu, v ktorej dnes stojí Colton Point.
33:57
Cal Foote nahadzoval puk pred slovenskú bránu. Náš brankár ale nemusel zasahovať, keďže jeho pokus bol zblokovaný a následne sme sa dokázali oslobodiť vyhodením do stredného pásma.
33:27
Prvá kanadská formácia si opäť robí čo chce. Teraz akoby to hráči s javorovým listom na hrudi chceli dohrať do prázdnej brány, ale Dillon Dubé sa k puku po prihrávke Jordana Kyroua nedostal.
32:12
Adam Liška sa snažil presadiť individuálne, keďže vpredu nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Proti trom kanadským hráčom ale nemal veľa šancí na úspech.
31:24
Po reklamnej prestávke zahrozili chlapci zo štvrtej kanadskej formácie. Do zakončenia sa tlačil Drake Batherson, ale dobrú prácu pri bránení odviedol Martin Fehérváry, pôsobiaci vo švédskej Elitserien.
30:33
30:33
goalKanada dala gól!
V čase, keď sme sa prehupli do druhej polovice zápasu využíva kolíska hokeja presilovú hru. Jordan Kyrou našiel pred bránou voľného TAYLORA RADDYSHA. Ten prvou strelou ešte neuspel, ale jeho následná dorážka skončila za chrbátom Dávida Hrenáka. Asistencie: Jordan Kyrou a Sam Steel.
30:03
importantVeľké šťastie teraz stálo pri slovenských hráčoch. Tí nestriedali najlepšie, a tak sa hostia dostali do brejku troch proti dvom. Po krížnej prihrávke pálil Taylor Raddysh, ale trafil len hornú žrď našej brány.
29:26
Robert Thomas peknou krížnou prihrávkou našiel na ľavom kruhu Jaka Beana. Kanadský obranca vystrelil švihom, ale trafil len rameno slovenského brankára Dávida Hrenáka.
28:49
Marek Korenčík putuje druhýkrát v tejto tretine na lavicu hanby. Slovenský útočník dostáva menší trest za držanie, a tak má Kanada veľkú šancu pridať ďalší gól.
28:19
Slovenskí hokejisti teraz využili zle kanadské striedanie a dostali sa do brejku troch proti dvom. K strele z ľavej strany sa dostal Samuel Buček, no prudkou strelou minul bránu.
27:37
Kanaďania agresívne napádajú a hrajú aj poriadne do tela. Teraz pocítil tvrdosť mantinelu v Buffale aj Martin Fehérváry, ktorého narazil zozadu Maxime Comtois.
27:05
Kanadskí hokejisti sú neustále v našom obrannom pásme. Teraz slovenských mladíkov doslova vyslobodil Filip Krivošík, ktorý poslal puk cez všetky čiary až za bránu Coltona Pointa.
26:21
Taylor Raddysh si teraz nerozumel so svojim spoluhráčom, a tak mal dostatok času upratať puk do bezpečia Michal Ivan. Bohužiaľ, zdá sa, že dnes budeme bojovať len o to, aby sme nedostali debakel.
25:43
25:43
goalKanada dala gól!
Hrali sme veľmi dlho bez prerušenia hry, čo pomohlo hosťom vystupňovať tlak. Bohužiaľ, Marek Korenčík nevyhodil puk do stredného pásma, Cale Makar pohotovo vystrelil a následne bekhendom zasunul puk do prázdnej brány JONAH GAJDOVICH. Asistencia: Cale Makar.
24:12
Prvá útočná formácia Kanady sa opäť nasťahovala do nášho obranného pásma. Jordan Kyrou bol na chvíľu úplne osamotený pred našou bránou, ale našťastie na neho prihrávka neprešla.
23:40
Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Samuel Buček. Slovenský útočník to skúšal strelou švihom, no našiel len pripravené betóny kanadského brankára Coltona Pointa.
22:55
Jeden z kanadských hráčov sa snažil vystreliť z ľavej strany. Napokon sa mu to aj podarilo, no vďaka teču nášho obrancu skončil puk len na ochrannej sieti.
22:12
Slovenskí mladíci sa snažili reagovať na druhý gól kanadského favorita. Dokonca to vyzeralo na prečíslenie troch proti dvom, ale Alex Tamáši sa do zakončenia nepretlačil.
21:24
21:24
goalKanada dala gól!
Kolíska hokeja využíva presilovú hru a odskakuje nášmu tímu na rozdiel dvoch gólov. JORDAN KYROU sa krásne individuálne presadil cez Erika Smolku a z priestoru medzi kruhov prekonal slovenského brankára. Asistencie: Victor Mete a Dillon Dubé.
20:38
Obrovský tlak na strane Kanaďanov. Dávid Hrenák dvakrát dokázal vyraziť strely Sama Steela a následne si poradil aj s pokusom Victora Meteho. Napokon sme sa dokázali oslobodiť a dostali puk do stredného pásma.
20:09
Kanaďania si chvíľu zahrajú presilovú hru piatich proti trom. Dillon Dubé sa parádne natlačil pred našu bránu a len za cenu držania ho zastavil útočník Marek Korenčík.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine sme sledovali jasnú dominanciu kolísky hokeja. Kanaďania zasypali slovenského brankára Dávida Hrenáka množstvom striel, no ten inkasoval len raz. Vo štvrtej minúte sme nevyhodili puk z obranného pásma, čo dokázal využiť Sam Steel. Naši sa prakticky k ničomu nedostali. Za zmienku stojí spomenúť len prudkú strelu Samuela Solenského, ktorú betónmi vytesnil brankár Colton Point. Druhá tretina sa začne krátko po 2:00 nášho času.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
importantV samotnom závere prvej tretiny musíme pochváliť slovenského brankára. Jordan Kyrou dostal peknú krížnu prihrávku, pálil z prvej, no Dávid Hrenák sa stihol presunúť a zabránil druhému inkasovanému gólu.
19:22
V poslednej minúte prvej tretiny sa hostia dostali do ďalšieho zakončenia. Dávid Hrenák si však zachoval chladnú hlavu a strelu Dillona Dubého z pravej strany bez väčších problémov chytá.
18:46
Kanaďania stratili útočné pásmo, ale následne sa do neho vrátili. Od modrej čiary tvrdo vystrelil Cale Makar, no jeho pokus obetavým spôsobom zblokoval Peter Kundrik.
18:11
Kanada si v závere prvého dejstva zahrá prvú presilovú hru dnešného zápasu. Na trestnú lavicu si už sadá obranca bratislavského Slovana Samuel Fereta, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
16:55
Slovenskí hokejisti sa spod tlaku súpera dostávajú len za cenu zakázaného uvoľnenie. Nemôžu tak striedať, čo môže byť v závere prvej tretiny menší problém pre naše farby.
16:26
Od modrej čiary nahadzoval puk pred našu bránu obranca Montrealu Canadiens – Victor Mete. Trafil síce jedného z našich hráčov, no Kanaďania nebezpečne kombinovali ďalej. Pred bránu sa natlačil Jordan Kyrou, ale našťastie ju z tesnej blízkosti minul.
15:56
Po reklamnej prestávke sme sa dostali do ďalšieho zakončenia. Po rýchlej výmene puku zakončoval Alex Tamáši, ale zástupca slovenskej Tipsport Ligy strelou švihom minul bránu.
15:32
Opäť hráme dlhší časový úsek bez prerušenia. Aktivitou teraz hýria slovenskí mladíci. Bekhendovým pokusom to skúšal Filip Krivošík a následne spoza brány posielal prihrávku do nebezpečného priestoru Erik Smolka.
13:55
Colton Point musel prvýkrát v zápase vážnejšie zasahovať. Naši sa dostali do rýchleho brejku, z ľavej strany pálil Samuel Solenský, ale napokon trafil len betóny kanadského brankára.
13:32
Naši hokejisti vyrazili v trojici dopredu. K puku sa napokon dostal Samuel Buček, ale jeho strela z ťažkého uhla nesmerovala medzi tri žrde kanadskej brány.
13:02
Tak toto je skutočne nepríjemný moment. Marián Studenič zviedol súboj s Jakeom Beanom, no obaja menovaní hráči po ňom tvrdo narazili do mantinelu za kanadskou bránou. Náš hráč krváca z úst, no najlepšie na tom nie je ani obranca hostí.
12:46
Dávid Hrenák opäť kryje nahodenie puku jedného z kanadských obrancov. Vhadzovať sa tak bude v našom obrannom pásme. Ernest Bokroš posiela na ľad tretiu útočnú formáciu.
12:15
Teraz sa pomerne dlho hralo za našou bránou. Marek Korenčík pritlačil puk k mantinelu a dlho zabraňoval Kanaďanom tomu, aby sa k nemu dostali. Napokon sme ho dokázali vyviesť z obrannej tretiny.
11:40
Reklamná prestávka teraz príde nášmu tímu určite vhod. Kanaďania našich mladíkov zatvorili do obranného pásma, snažili sa natlačiť pred bránu, no Dávid Hrenák dokázal ukryť puk pod svoju lapačku.
10:08
Dillon Dubé to skúšal individuálne. Z ľavej strany si potiahol puk bližšie k osi klziska, no našťastie jeho strela švihom mierila tesne vedľa našej brány. Kolíska hokeja naďalej pokračuje vo svojej útočnej aktivite.
09:44
Domáci obranca Cale Makar sa teraz dostal k strele z priestoru medzi kruhov. Našťastie bolo pred našim brankárom Dávidom Hrenákom poriadne husto, a tak Kanaďan trafil len jedného zo slovenských obrancov.
08:55
Dávid Hrenák sa rozhodne nenudí. Aj teraz musel zasahovať svojou vyrážačkou, keďže z ľavého kruhu na vhadzovanie švihom vystrelil útočník Tyler Steenbergen.
08:22
08:22
importantObrovská chyba v rozohrávke slovenského tímu. Zverenci Ernesta Bokroša si nerozumeli, a tak sám na bránu postupoval Brett Howden. Kanadský útočník mal tentokrát smolu, keďže puk nasmeroval len do ľavej žrde.
07:28
Puk teraz skončil mimo ľadovej plochy, a tak musela byť hra prerušená. Naši však získavajú útočné pásmo. Na buly sa už skláňa Peter Kundrik, ktorého súperom bude Michael McLeod.
07:06
Naši hokejisti vyrazili dopredu v trojici, ale do útočného pásma sa dostali v rozpore s pravidlami. Napokon je z toho ofsajd, no vhadzovať sa bude až po krátkej reklamnej prestávke.
06:24
Alex Formenton po ľavej strane prenikal do útočného pásma, no súboj s Martinom Bodákom neustal. Hlavní rozhodcovia zostávajú pokojní, a tak nebudeme svedkami prvej presilovej hry.
05:39
Hráči v červených dresoch jasne dominujú, no zatiaľ prehrávame len o jeden gól. Tentokrát to strelou z priestoru medzi kruhmi skúsil Jonah Gadjovich, ale Dávid Hrenák puk vytesnil na ochrannú sieť.
04:50
importantKanaďania sa už tešili z druhého streleného gólu, no ten napokon neplatí. Slováci mali šťastie, že obrancovi Dantemu Fabbrovi tesne ušiel puk do stredného pásma, a tak sa pískal ofsajd.
04:10
Slovenskí hokejisti sa teraz snažili ohroziť bránu súpera. Filip Krivošík ale dostal prihrávku na korčule, a tak nedokázal zakončiť. Brankár Colton Point zatiaľ zasahovať nemusel.
03:39
03:39
goalKanada dala gól!
Favorit zápasu sa veľmi rýchlo dostáva do vedenia. Naši nedostali puk do stredného pásma. Následne strelu od modrej čiary Dávid Hrenák neudržal, a tak mohol dorážať do prázdnej brány center prvej formácie SAM STEEL. Asistencie: Cale Makar a Jordan Kyrou.
02:42
Obrovská šanca na strane favorita zápasu. V nebezpečnom priestore bol osamotený Jake Bean, no náš brankár Dávid Hrenák dobre zmenšil strelecký uhol a aj preto kanadský obranca prestrelil bránu.
02:15
Samuel Buček bojoval v našom útočnom pásme, ale proti presile sa nepresadil. Následne založil akciu súpera Boris Katchouk, prihrávkou hľadal Conora Timminsa, no ten v páde posunul našu bránu.
01:28
Čiarový rozhodca teraz prerušuje hru, pretože sa Kanaďania previnili voči pravidlám ofsajdom. Od začiatku zápasu sa hrá pomerne tvrdo, pričom naši rozhodne nechcú zaostávať.
00:43
Kanaďania sa usadili v útočnom pásme. Sam Steel sa síce k puku nedostal, no následne pálil od modrej čiary Cal Foote. Jeho tvrdá strela ale napokon trafila len mantinel za našou bránou.
00:09
Už po deviatich sekundách zápasu musel zasahovať slovenský brankár Dávid Hrenák. Kanaďania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, no Dillon Dubé našťastie mieril len do lapačky.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Hrenák (Durný) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Čacho (A), Krivošík, Tamáši – Buček, Studenič, Ružička – Liška, Solenský, Miloš Roman.

Kanada: C. Point (Hart) – Timmins, Mete (A), Bean, C. Foote, Makar, Fabbro (A) – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – M. McLeod.

Rozhodcovia: Jeremy Tufts (USA), Marc Wiegand (SUI) – William Hancock II (USA), Rene Jensen (DEN).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejových majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. Slovenskí hokejisti dnes vstúpia do turnaja zápasom v KeyBank Center, kde ich čaká súper z kategórie najťažších. So zverencami Ernesta Bokroša si zmerajú sily rovesníci Kanady.

SLOVENSKO U20

Slovenskí hokejisti skončili na predošlom juniorskom šampionáte na ôsmom mieste. Vo štvrťfinále nestačili na Švédov, ktorým podľahli po výsledku 3:8. V súčasnej 23-člennej nominácii figuruje osem hráčov, ktorí sa tento rok predstavili aj na domácich majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov. Lídrom obrany by mal byť Martin Fehérváry, ktorý už vo veku 18 rokov prekonáva rekordy vo švédskej Elitserien. Naopak, ťahúňom ofenzívy bude Adam Ružička, ktorý je s priemerom 1,15 bodu na zápas druhým najproduktívnejším Európanom OHL. Kanadská televízia Sportsnet za hviezdu nášho tímu označila aj brankára Dávida Hrenáka. Ten ukazuje svoje kvality v americkej NCAA, kde si po šiestich zápasoch drží úspešnosť takmer 95%. V prípravných zápasoch zverenci Ernesta Bokroša najskôr zdolali Bielorusko 4:1 a následne podľahli Rusom až po samostatných nájazdoch. V ére samostatnosti sa Slovensko stretlo s kolískou hokeja na MSJ celkovo dvanásťkrát. Ani raz nedokázalo vyhrať a najlepší výsledok dosiahlo v roku 1998, keď remizovalo 0:0.

KANADA U20

Kanadskí hokejisti obhajujú z predošlého ročníka strieborné medaily. Domáce finále proti USA nezvládli, keď im na víťazstvo nestačil ani dvojgólový náskok. Napokon prehrali 4:5 po samostatných nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Troy Terry. Kolíska hokeja v prípravných zápasoch rozstrieľala Čechov 9:0, Švajčiarov 8:1 a dobrú formu ukázala aj vo svojom úvodnom vystúpení. Silnú generáciu fínskych hokejistov zdolala 4:2, o čo sa postaral najmä dvojbodový Taylor Raddysh. Javorové listy vyprodukovali 31 streleckých pokusov a svoje prvé body na turnaji zaznamenali aj ďalšie opory tímu. Na začiatku 7. minúty využil presilovú hru Sam Steel. Ten vo vlaňajšom ročníku WHL nazbieral v 66 zápasoch fantastických 131 bodov. Jednu asistenciu má na konte líder defenzívy Victor Mete, ktorý už zarezáva v prvom tíme Montrealu Canadiens. „Kanada bude hrať tvrdo a rýchlo. Na to sme však pripravení. Na Kanadu sa nesústreďujeme, no určite budú kvalitným súperom,“ povedal pre web SZĽH slovenský útočník Filip Krivošík.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladým Slovákom vstup do MS nevyšiel, s Kanadou vysoko prehrali