Banská Bystrica strelila Novým Zámkom v sérii už šestnásť gólov

Hokejisti Nitry budú favoritom na postup do finále.
Hokejisti Nitry budú favoritom na postup do finále. (Autor: SITA)
Sportnet|17. mar 2017 o 18:00

Hokejisti Nitry ešte v play-off ani raz neinkasovali.

NITRA. Banská Bystrica uspela aj v druhom domácom stretnutí štvrťfinále play-off hokejovej Tipsport ligy, keď po štvrtkovom triumfe 8:2 zdolala v piatok Nové Zámky 8:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedie 2:0 na zápasy.

Domáci vyhrávali po dvoch tretinách už 6:0, dvoma gólmi sa prezentoval Tomáš Surový, po jednom zásahu pridali Branislav Kubka, Petr Kafka, Jordan Hickmott a Tomáš Matoušek.

Banská Bystrica strelila Novým Zámkom osem gólov aj v druhom zápase: fotogaléria

18.3.2017

V záverečnej časti sa postavil do brány hostí Ján Chovan, ktorý vystriedal Joakim Lundströma. Ani on však nedokázal odolať ofenzíve úradujúceho vicemajstra, keď ho prekonali Pavol Skalický a druhým gólom v zápase Hickmott.

Hokejisti Nitry doma zdolali hráčov Popradu 3:0 a aj oni vedú 2:0 na zápasy.

Víťazný gól dosiahol v druhej tretine Radoslav Macík. Poistku pridal v 56. minúte Marek Slovák a konečnú podobu výsledku dal do prázdnej bránky Marek Tvrdoň.

Obe série pokračujú v pondelok 20. marca.

Nitra zvládla oba domáce zápasy proti Popradu: fotogaléria

17.3.2017

Tipsport liga - štvrťfinále play-off - druhý zápas:

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HC Nové Zámky 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)

/stav série: 2:0 - prvý zápas vyhrala Banská Bystrica 8:2/

Góly: 2. Kubka (Lamper), 16. Kafka (Truchno, Kubka), 17. T. Surový (Wishart), 23. T. Surový (Sersen, Rosandič), 29. Hickmott (Buc, Rosandič), 30. Matoušek (Lamper, Bortňák), 59. Hickmott (Rosandič, T. Surový)

Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Snášel - Gajan, Smrek, 2841 divákov

Banská Bystrica: Bacashihua - Wishart, Maione, Kubka, Sersen, J. Carlsson, V. Mihálik, M. Češík, Rosandič - Buc, T. Surový, Hickmott - Kafka, T. Zigo, Truchno - Handzuš, Higgs, Skalický - Lamper, Bortňák, Matoušek

Nové Zámky: Lundström (41. Ján Chovan) - Sandgren, Drtina, Š. Novotný, Denis Rehák, Makovský, P. Maier, Dominik Rehák, J. Tibenský - M. Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, M. Hudec, Hujsa - McParland, J. Svoboda, Čaládi - Fábry, R. Lelkeš, Dubec

Hlasy po stretnutí:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Mali sme veľmi slabú prvú tretinu, stav mohol byť opačný, podržal nás brankár. Málo sme korčuľovali, málo sme boli dôrazní. Definitívne sme sa upokojili štvrtým gólom, musím však súpera pochváliť, že mal veľmi dobré šance. Výsledok nezodpovedá priebehu hry, my sme spokojní s víťazstvami a že máme náskok dvoch zápasov, no niektoré veci sa nám odhalili a musíme na nich pracovať."

Štefan Mikeš, tréner N. Zámkov: "Sú dni, keď to nejde, uvedomujeme si silu súpera, no nechcem vyplakávať. Začali sme aktívne, bojovne, nemám chlapcom čo vyčítať. Rýchlo sme však inkasovali a aj keď sme mali streleckú prevahu, ťažko sa hrá za nepriaznivého stavu. Nevedeli sme sa presadiť, súper hral výborne, využil príležitosti. Škoda, chceli sme byť dôstojnejším súperom, no verím, že sériu ešte zdramatizujeme."

Tomáš Surový, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Bude to ťažké v Nových Zámkoch a my sa musíme zodpovedne pripraviť. Sme radi, že sme výrazne zvíťazili, no už teraz myslíme na tretí zápas. Rátame len víťazstvá, nie góly. Zámky majú kvalitné mužstvo, nikto nečakal prechádzku, preto sme radi, že sme to takto zvládli. Fanúšikovia nás podporujú a dúfam, že to takto pôjde aj ďalej."

Tomáš Matoušek, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Potrebovali sme tieto víťazstvá, mali sme síce aj okná, no prebrali sme sa. Sme v polovici, nachystaní na ďalšie zápasy, nerobíme nejaké unáhlené závery. Strelili sme veľa gólov, ktoré môžu byť klamlivé. Nesmieme si myslieť, že odteraz to pôjde samo."

Milan Kytnár, kapitán N. Zámkov: "Je to ťažké pre nás, no musíme sa z prehier otriasť, stavať na tom, čo bolo dobré a eliminovať chyby. Bolo ich dosť, Bystrica využila každú jednu a my si musíme vstúpiť do svedomia. Nepremieňali sme príležitosti, pozitívne bolo, že sme si ich vytvorili, no na koncovku treba asi väčší dôraz. Podporili nás aj diváci, bohužiaľ sme nepredviedli taký výkon, aby sme ich uspokojili."

HK Nitra - HK Poprad 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

/stav série: 2:0 - prvý zápas vyhrala Nitra 7:0/

Góly: 27. Macík (M. Tvrdoň, Šille), 56. Marek Slovák (H. Ručkay, Blackwater), 60. M. Tvrdoň (Kutálek, Hartzell)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0 rozhodovali: Jonák, Müllner - Šefčík, Tvrdoň, 3109 divákov

Nitra: Hartzell - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, M. Versteeg, Meland, Korím, Pupák - Blackwater, Marek Slovák, Cope - Kutálek, Krištof, H. Ručkay - M. Tvrdoň, Šille, Macík - Bajtek, L. Paukovček, J. Štefanka

Poprad: Fokin (40. Šúrek) - Guľajev, Š. Fabian, Dinda, R. Suchý, Davydov, Lubor Pokovič, Ibragimov, A. Ježek - Štrauch, Zagrapan, Lichanec - Matúš Paločko, Troliga, Kroták - Abramov, Murček, D. Bondra - Svitana, Mlynarovič, L. Hvila

Hlasy po stretnutí:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Dnes to už bolo ozajstné play-off, malo to grády a mužstvá si nedali sekundu času ani milimeter priestoru. Poprad diametrálne zmenil štýl i spôsob hry a hral veľmi dobre, bol veľmi aktívny. My, samozrejme, po výsledku 7:0 sme v niektorých momentoch boli na osobné súboje nepripravení tak, ako by sme mali v play-off byť, ale som rád, že tento zápas bol taký, aký bol a hráči si to uvedomili a počas zápasu sme sa zlepšovali a už to malo parametre. V play-off sa ráta najmä víťazstvo a my sme získali doma víťazstvá dve, čiže svoj cieľ sme splnili. Séria sa sťahuje do Popradu a nič ľahké nás tam nečaká."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Myslím si, že to bol veľmi dobrý hokej hodný play-off z oboch strán. Aj keď včera bol ten výsledok divoký, tak dnes bola hra naozaj dobrá. Čo sa týka toho priebehu, my sme nepremenili čisté šance, ktoré sme si vypracovali. Naopak, Nitra aj s prispením šťastia dala dva góly a dokázala nás zatlačiť najmä v štvorminútovej presilovej hre. Takouto nejakou hrou by sme sa mali prezentovať aj v tých ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú doma a myslím si, že ak budeme hrať ako dnes, tak môžeme ešte niečo v sérii spraviť. Samozrejme, gratulujem súperovi k víťazstvu a my musíme premieňať takéto šance, ktoré nám hra poskytne, pretože v dvoch zápasoch bez gólu sa vyhrávať nedá. Teším sa na sériu, ktorá sa sťahuje do Popradu a verím, že budeme pokračovať v tom, čo sme dnes predviedli."

Online prenos - vybraný zápas:

Tipsport Liga (SR) play-off Štvrťfinále 2016/2017
17.03.2017 o 18:00
Nitra
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Poprad
Prehľad
Góly a asistencie: 27. Macík (Tvrdoň, Šille), 56. Slovák (Ručkay), 60. Tvrdoň (Kutálek, Hartzell). Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
Prenos
Nitra si už vedenie nenechala vziať. Práve naopak, v 56. minúte pridal poistný gól Slovák a na konečných 3:0 upravil gólom do prázdnej brány Tvrdoň.
Poprad teda ani v druhom zápase nedokázal streliť gól, brankár Hartzell si drží čisté konto už 120 minút.
Séria sa po dvoch zápasoch sťahuje pod Tatry, ďalšie dva štvrťfinálové duely medzi Nitrou a Popradom uvidíme v pondelok a v utorok.

Ďakujeme za pozornosť. Pekný večer.
Koniec zápasu.
59:32
goalNitra dala gól!
A je definitívne rozhodnuté. Hartzell nastrelil puk do stredného pásma na hokejku Kutálka. Ten našiel na pravom krídle MAREKA TVRDOŇA, ktorý bezpečne strelil do prázdnej bránky!
Asistencie: Tibor Kutálek, Eric Hartzell.
59:11
Svitana nastreľoval od modrej čiary, ale trafil iba Ručkaya. Hostia boli vyprevadení von z útočného pásma.
59:02
Puk je stále v obrannom pásme Nitry.
58:42
importantBrankár Šúrek ostáva na striedačke, Poprad to skúsi počas power-play.
58:42
Kamzíci po vyhratom buly vyrazili do útoku. Zagrapan nastrelil na Hartzella a získal útočné pásmo. Oddychový čas si berie hosťujúci tréner Ozimák.
58:29
Ľahký puk z rohu klziska od Blackwatera vyskočil do vzduchu a Šúrek ho pre istotu zachytil do lapačky.
57:26
Marek Slovák sa vysunul dopredu po pravom krídle a vypálil z kruhu. Delovka smerovala na hokejku gólmana Šúreka a puk vyskočil mimo ľadovej plochy až cez plexisklo.
56:53
Kamzíci vyhrali buly v útočnom pásme. Kroták nahadzoval od modrej, no jeho strela neprenikla až ku Hartzellovi.
56:40
Guliajev nahadzoval puk od modrej čiary. Jeho pokus ešte tečoval aj Fabian, ale iba do výstroje gólmana Hartzella.
55:05
goalNitra dala gól!
Corgoni zvyšujú vedenie. Strieľajú upokojujúci gól. Domáci vyrazili do prečíslenia. Davydov síce zastavil strelu Ručkaya, no MAREK SLOVÁK našiel puk a spred bránkoviska prestrelil Šúreka!
Asistencia: Henrich Ručkay.
54:51
Príležitosť si vytvoril aj Ibragimov. Odpútal sa od mantinelu, šiel bližšie k bráne a strieľal. Bránu tesne minul.
54:20
importantArne Kroták sa šikovne zbavil Milama, dostal sa individuálne až tesne pred bránku. Jeho bekhendový pokus však letel len do Hartzella.
53:47
Slovák využil Guliajevovo zaváhanie. Dostal sa k puku pri ľavom kruhu, no následne už nestrieľal. Iba obkorčuľoval bránku a poslal puk vedľa.
52:44
Davydov si tentokrát dal pozor na hru telom. Copea pri zadnom mantineli za Šúrekom odstavil úplne čisto.
52:01
Rinat Ibragimov si šikovne nakorčuľoval na pravý kruh a vystrelil. Hartzell musel predviesť naozaj dôležitý zákrok.
50:45
Nitra však svojho súpera do príležitostí aspoň v týchto minútach nepúšťa. Štefanka tentokrát nahodením puku získal pre svoje mužstvo útočné pásmo.
49:16
Poprad už je v tejto chvíli v plnom počte. Kamzíkom sa teda podarilo toto oslabenie stráviť bez inkasovaného gólu. Stále sú hostia na dosah a chýba im len jediný zásah na vyrovnanie.
48:15
Suchý si vypýtal prihrávku na modrú čiaru a nahadzoval. Svitana clonil pred bránkou Hartzellovi a ten bol donútený podržať puk.
47:29
Popradčania nechávali Slovákovi až priveľa priestoru. Ten si to pomaličky namieril až pred bránku. Šúrek však podržal svoj tím.
47:19
Macíka pri mantineli tvrdo atakoval Davydov. Následne Iľja Davydov ďalej obsekával Macíka a vyslúžil si za to dve minúty.
46:47
Po dlhšom čase zaznel hvizd rozhodcov. Ten signalizoval zakázané uvoľnenie hostí, a tak sa hra sťahuje pred Šúreka.
45:56
Tvrdoň si dobre prikrýval puk v útočnom pásme. Po niekoľkých sekundách ho posielal pred bránku. Jeho pokus však nenašiel napokon žiadneho adresáta.
44:54
Pred Mlynarovičom sa na pravom kruhu otvoril priestor. Na druhú žrď mu korčuľoval Svitana. Mlynarovič premárnil príležitosť a skončilo sa to iba odrazeným pukom.
44:18
Štefankova strela bola blokovaná a aj následný pokus z pravého kruhu zastavil Lubor Pokovič na svojich chráničoch.
43:17
Popradčania oveľa zjednodušili svoju hru a počas svojich pobytov v útočnom pásme sa snažia všetko strieľať na bránu bez zbytočných vymýšľaní.
42:29
Spoza ľavého kruhu napriahol Bondra. Delovka letela ponad Hartzellovu svätyňu a puk skončil na nitrianskych hokejkách.
42:03
Kutálek sa nebezpečne natlačil pred bránku a vystrelil. Šúrek bol pripravený a podarilo sa mu včas zareagovať.
41:38
Kamzíci pokračovali v útočnej aktivite. Paločko z pravého kruhu nahodil na bránku. Puk skončil v lapačke gólmana Hartzella.
41:18
Arne Kroták krúžil s pukom poza bránku. Podarilo sa mu dostať do tesnej blízkosti, no nebol strelecky úspešný.
40:33
Štrauch si vypýtal prihrávku medzi kruhmi. Nakoniec ju aj od Zagrapana dostal. Delovka mu však na sto percent nesadla. Hartzell dokázal bezpečne zakončiť.
40:10
Štefan Fabian hneď po niekoľkých sekundách hry počas nahodenia puku do útočného pásma spadol na ľad. Nešťastne sa podkĺzol o hokejku a na striedačku ide s bolestivou grimasou.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V prostrednej časti herne dominovala Nitra, ktorej sa podarilo aj otvoroť skóre. V 27. minúte poslal domácich do vedenia Macík.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:21
Štrauch sa skúšal zbaviť Koríma na ľavom kruhu a následne aj vystrelil. Puk skončil za Hartzellovou bránkou.
38:16
Suchý našiel na útočnej modrej Mlynaroviča, ktorý zabrzdil pred Ordzovenským a vystrelil. Hartzell bol pripravený a patrične zakročil.
37:40
importantMacík ideálne našiel medzi kruhmi nakorčuľovaného Tvrdoňa. Ten si pripravil streleckú pozíciu. Obstrelil Troligu, no Šúrek následne bez problémov zachytil tento puk.
36:58
Nitrania vyštartovali do útočného pásma. Krištof si prikopol puk a posúval Kutálkovi. Jeho následný strelecký pokus skončil na Šúrekovi.
35:22
importantZagrapan šikovnou krížnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Hvilu. Hvila nepálil z prvej, uľahčil to Hartzellovi a nitriansky brankár sa opäť vyznamenal.
34:58
Popradčania boli síce rozostavení v pásme, no z ich postavenia veľmi neplynie žiadna šanca. Hartzell je bez zákrokov.
34:12
Patrik Svitana napriahol na modrej čiare a prudko príklepom vypálil. Eric Hartzell bol pripravený a absolútne suverenne zachytil puk do lapačky.
33:49
Hlavný rozhodca je nekompromisný. Branislav Mezei si odsedí dve minúty za držanie.
33:35
Bondrova strela z pravého kruhu bola odrazená a puk sa dostal na modrú k Mlynarovičovi. Jeho zakončenie síce nebolo nebezpečné, ale Hartzell ho musel aj tak zachytiť.
32:49
Davydov nahodil od modrej čiary na bránku. Puk sa odrazil ku Mlynarovičovi, no nedokázal si už pripraviť na dorážku.
32:04
importantAndreas Štrauch sa šikovne uvoľnil medzi kruhmi a dostal sa samostatne až pred bránku. Hartzell pritlačil betón k žrdi a nedovolil preniknúť puku do bránky.
31:11
Presilovka Nitry sa však končí. Eric Hartzell mal problémy s pukom za bránkou a už sa k nemu blížil Murček. Pomohol si nedovoleným bránením.
30:46
A Nitra je opäť vyhnaná až ku gólmanovi Hartzellovi. Mezei s pukom za bránou si len kontroluje čas, ktorý ukazuje, že polovica nitrianskej presilovky je už preč.
30:23
Krištof krížnou prihrávkou na pravý kruh našiel Ručkaya, ktorý strieľal po príprave švihom. Šúrek vystrčil svoju lapačku a do nej zachytil puk.
29:39
Fabianovi sa podarilo vyhodiť puk, ale iba tesne za modrú čiaru, kde ho rukou zachytil Versteeg. Nitrania však z pásma museli vyjsť.
29:25
Milam vypálil od modrej čiary. Jeho delovka skončila v lapačke gólmana Šúreka a hra je prerušená.
28:47
Pokovičovi sa podarilo získať puk na modrej čiare a vyhnať Nitranov až k ich vlastnej bránke.
28:20
A Nitra môže ľahšie získať dvojgólové vedenie, keďže na trestnú lavicu putuje Tomáš Troliga. Kvôli krvi v Raisovej tvári dostáva 2+2.
27:52
Poprad po inkasovanom góle nepôsobí tak, ako pred inkasovaním. Mužstvom to do určitej miery otriaslo a Nitra sa dostáva do hernej pohody.
26:25
goalNitra dala gól!
Tvrdoň spracoval na pravom krídle Šilleho prihrávku a mieri ldo pásma. Vystrelil na Šúreka, ktorý vyrazil pred seba a RADOSLAV MACÍK doklepol puk do brány!
Asistencie: Marek Tvrdoň, Timotej Šille.
26:14
Videli sme prvé Hartzellove zákroky v tejto tretine. Ježek dvakrát nabíjal Mlynarovičovi na modrú čiaru a pálil. Nitriansky brankár si udržal čisté konto.
25:45
Macík vrátil medzi kruhy Šillemu. O zablokovanie strely sa však postaral Pokovič a puk letel mimo bránky.
25:07
Slovák vymiešal Pokoviča a následne sa rozhodol prihrať dozadu. Jeho prihrávka však nenašla adresáta, keďže sa Popradčania v presile vrátili.
24:32
Nitra si vytvorila ďalšiu dobrú príležitosť. Slovák si našiel priestor medzi kruhmi a vystrelil. Šúrek vyrazil pred seba a Blackwater dorážal. Šúrekovi sa podarilo pokryť oba pokusy.
24:14
Šúreka sledujeme v bráne Popradu od začiatku druhej tretiny. Nevedno, či mal Fokin isté zdravotné problémy a nemohol nastúpiť, no v bráne je Šúrek.
23:55
Ručkay nemal veľmi komu prihrať, a tak to vrátil Krištofovi do rohu hracej plochy. Následne sa podarilo Krištofovi dostať sa medzi kruhy. Jeho zakončenie skončilo bezpečne v Šúrekovej lapačke.
23:29
Paukovček už bol s pukom za modrou čiarou a následne nahadzoval späť. Bol odpískaný ofsajd a vhadzuje sa v strednom pásme.
22:32
Dávidovi Bondrovi sa v rohu klziska nepodarilo dlhšie podržať puk. Nitrania ho aktívne napádali a nenechali mu priestor.
21:39
Blackwater sa šikovne vyhol Guliajevovi pri bránke a nabíjal Slovákovi. Puk si Slovák pred bránkoviskom spracoval a vystrelil. Zakončenie bolo mierne zblokované a letelo vedľa.
20:37
Kroták sa dostal s pukom do útočného pásma, napriahol na ľavom kruhu a vypálil. Strela letela ponad Hartzellovu bránu.
20:12
Nitrania začali tretinu ofenzívnou akciu. Krištof si spracoval medzi kruhmi prihrávku od Kutálka a vystrelil. Fokin bol pripravený.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine boli hokejisti Popradu vyrovnaným súperom Nitry. Videli sme niekoľko vylúčení, pár šancí, ale ani jeden gól.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:09
Kroták krížnou prihrávkou hľadal Hvilu. Táto prihrávka však bola veľmi čitateľná. Štefanka puk zachytil a vyhodil.
18:37
Poprad bude hrať presilovku. Marek Slovák dostáva dve minúty za sekanie.
18:14
Zagrapan vyrazil dopredu s Lichancom. Táto kombinácia však neskončila veľmi úspešne. Puk Hartzell bezpečne zachytil.
17:51
V týchto minútach sa hra upokojila. Dvojica Popradčanov kontrolovala stredné pásmo a Nitrania sa museli dvakrát vrátiť k Hartzellovi.
16:08
importantKroták smeroval do útočného pásma spoločne s Paločkom. Nakoniec to vymyslel sám a šikovne preveril Hartzella. Posunutá bola aj bránka.
15:46
Abramov vybojoval puk od Paukovčeka pri mantineli a nahodil ho na bránku. Hartzell bol pripravený a bezpečne pokryl strelu.
14:33
Macík na pravom kruhu prenechal puk Tvrdoňov, pred ktorým sa otvoril ideálny priestor. Puk skončil na Fokinovej hrudi.
14:12
Hartzell musel odohrať puk pred Svitanom, ktorý smeroval do útočného pásma.
13:20
Mezei šikovnou prihrávkou našiel v jazde Pupáka medzi kruhmi a ten vystrelil. Strela bola zblokovaná a puk letel na ochrannú sieť.
12:40
Kamzíkom nevyšiel pokus o prechod do útočného pásma. Murček síce puk tečoval, ale bolo to ešte pred modrou čiarou. Znamená to icing.
12:09
Ďalšie vylúčenie a predčasný koniec presilovky Popradu. Dve minúty pre Iľju Davydova za podrazenie.
11:36
Popradčania síce vyhrali buly v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im dostať puk pod kontrolu a usadiť sa.
10:58
Popradčania si zahrajú presilovku. Marek Tvrdoň dostáva dve minúty za podrazenie.
10:27
Tvrdoň výborne pred bránkou našiel Macíka. On však na dvakrát nedokázal doraziť puk do odkrytého miesta brány.
09:48
Ibragimov pri zadnom mantineli tvrdo narazil Ručkaya, pri ktorom hráč Nitry stratil prilbu. Bol to čistý hit, nie je dôvod na vylúčenie.
09:07
K Mezeiovi sa dostal puk na modrú čiaru. Jeho delovku z prvej Fokin vyrazil pred seba, odkiaľ sa však Ručkay k dorážke nedostal.
08:10
Druhý vylúčený Popradčan v tomto zápase. Peter Lichanec dostáva dve minúty za hákovanie.
08:07
importantSlovák si šikovne prikryl puk a perfektne našiel na modrej čiare Petra Ordzovenského. Jeho delovku z prvej však Fokin šikovne vyrazil!
07:01
importantSamuel Mlynarovič sa šikovne natlačil spoza bránky. Posunul nakrátko Ježekovi, ktorý nebezpečne dorážal. Hartzell však puk vytlačil.
06:29
Popradčania sa po Ibragimovom naskočení dostali do prečíslenia troch proti jednému. Paločko to však zobral na seba, vystrelil spomedzi kruhov a Hartzell jeho pokus vyrážačkou zastavil.
05:41
Štrauch vyštartoval dopredu. Z ľavej strany zamieril na stred. Rais ho však dobre vytláčal a dovolil mu iba propagačnú strelu, ktorá nakoniec zasiahla iba Mlynaroviča.
04:56
Presilovky Nitry sa však končí. Matt Cope dostáva dve minúty za sekanie. Bolo to trošku vymyslené vylúčenie, keďže Cope sa Fokina ani poriadne nedotkol. Taký bol však verdikt rozhodcu Jonáka.
04:52
Pupákovi sa podarilo šikovne zakončovať po Copeho prihrávke. Jeho zakončenie z prvej Fokin zachytil. Cope následne Fokina obsekával a pôjde na trestnú lavicu.
04:23
Nitrania si zahrajú presilovku. Rinat Ibragimov odchádza na trestnú lavicu za držanie.
03:49
Dinda následne vyštartoval dopredu a nahadzoval puk. Za bránkou ho zachytil iba Štefanka, keďže hráči v modrom striedali. Korčuliari v bielych dresoch striedali taktiež.
03:17
Popradčania dokázali domácim znepríjemňovať život počas rozohrávky. Nitre sa napokon podarilo puk dostať do útočného pásma, ale už bol pri ňom Dinda.
02:48
Zagrapan sa nemohol púšťať veľmi dopredu, pretože jeho spoluhráči striedali. A tak puk zo stredného pásma vrátil dozadu.
02:14
Guliajevova rozohrávka preletela cez celé klzisko. Očakával sa hvizd na znak zakázaného uvoľnenia, no po Milamovom dotyku sa pokračovalo ďalej.
01:31
importantNa opačnej strane sme videli rýchlu akciu Nitry. Šille vysunul do samostatného nájazdu Mareka Tvrdoňa. Jeho bekhendový pokus skončil na Fokinovom betóne!
01:18
Rais zle rozohrával. Puk zachytil na ľavom kruhu Svitana. Jeho strelu Hartzell vyrazil a Svitana ešte aj dorážal. Mieril však iba do brankára Nitry.
00:48
Suchý hľadal na pravom krídle nakorčuľovaného Paločka, ktorému sa však nepodarilo pred Raisom spracovať puk.
00:16
Popradčania začali zápas aktívnym napádaním nitrianskej rozohrávky. Hra však bola prerušená po tom, čo Hartzell prikryl puk.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už máme na ľade. Čaká nás hymna SR.
Úvodné zostavy:

HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek

HK Poprad: Fokin – Fabian, Guliajev, Suchý, Dinda, Pokovič, Davydov, Ježek, Ibragimov – Lichanec, Zagrapan, Štrauch – Kroták, Troliga, Matúš Paločko – Bondra, Murček, Abramov – Hvila, Mlynarovič, Svitana

Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého štvrťfinálového stretnutia série medzi HK Nitra a HK Poprad. Zápas sa začína o 18:00.

Jasná dominancia Nitry v prvom zápase

Favorit tejto série nastúpil pred skvelou diváckou kulisou do tohto zápasu s jasným cieľom, získať úvodný zápas. V prvej tretine boli zo začiatku v niekoľkých situáciách nebezpeční aj Popradčania, no skóre otvorili domáci. V 19. minúte sa presadil Milam.
Druhá tretina už nebola taká vyvážená a pomaličky sa k réžii tohto stretnutia dostávali „corgoni“. V 25. minúte zvýšil Mezei, o štyri minúty na neho nadviazal Macík a Fokina striedal Šúrek. V druhej polovici prostrednej časti hry sme videli ešte dva góly. V 34. minúte zápasu sa presadil Štefanka a v 38. skóroval po druhýkrát v zápase Milam.
Za stavu 5:0 sa kamzíkom už len veľmi ťažko išlo do tretej tretiny. Nitra ešte navýšila svoje vedenie, keď v 46. minúte počas oslabenia skóroval Paukovček. Kamzíci síce z času na čas vyskúšali Hartzellovu pozornosť, ale domáci brankár si nechcel nechať siahnuť na čisté konto. Blackwater napokon v 56. minúte uzavrel na konečných 7:0 a Hartzell si teda bezgólové manko udržal.

Prvý zápas v číslach
Nitra – Poprad 7:0
Góly a asistencie: 19. Milam (Cope, Slovák), 25. Mezei (Kutálek, Krištof), 29. Macík (Tvrdoň, Meland), 34. Štefanka (Meland, Versteeg), 38. Milam (Blackwater, Ordzovenský), 46. Paukovček (Bajtek), 56. Blackwater (Slovák, Milam)
Strely: 27:25
Zásahy: 25:20
Vylúčenia: 4:8
Trestné minúty: 8:24
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 1:0

Ak budú chcieť kamzíci v druhom zápase uspieť a vyrovnať stav série, musia predviesť o triedu lepší výkon. Nitra bola v prvom stretnutí absolútne suverénna a kontrolovala priebeh hry takmer po celý čas.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Banská Bystrica strelila Novým Zámkom v sérii už šestnásť gólov