Košice vo východniarskom derby krízu neukončili, v tabuľke sa prepadli

Radosť hráčov Michaloviec po strelenom góle.
Fotogaléria (14)
Radosť hráčov Michaloviec po strelenom góle. (Autor: TASR - František Iván)
Sportnet, TASR|22. dec 2023 o 20:07 (aktualizované 22. dec 2023 o 22:27)

Úradujúci majster prehral posledných sedem zápasov v rade.

Tipos extraliga - 28. kolo

Košice - Michalovce 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 21. Pollock (Fejes, Jääskeläinen) - 5. Solenský (Valach, Bindulis), 12. Valach (Bindulis, Heard)

Rozhodovali: T. Orolin, Novák - Šoltés, Ordzovenský, vylúčení: 8:14 na 2 min., navyše Pollock (Koš.) 5 min. + DKZ za vrazenie na mantinel - Kabáč (Mich.) DKZ za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 5195

Košice: Riečický (12. Janus) - Olsson, Breton, Ferenc, Šedivý, Mihalik, Deyl - Lunter, Berger, Fejes - Jääskeläinen, Chovan, Pollock - Bačo, Šimun, Rogoň - A. Bartoš, Havrila, Jokeľ

Michalovce: Škorvánek - Michalčin, Bindulis, Bodák, Cibák, Macejko, Stripai, Jasečko, Zabusovs - Daugavinš, Pearson, Santos - Valach, Heard, Puliš - Paločko, Suja, Buc - Vašaš, Solenský, Kabáč

KOŠICE. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v jedenástom zápase po sebe, keď na ľade HC Košice triumfovali 2:1.

Po výhre v šlágri 28. kola Tipos extraligy sa dostali už na 2. miesto tabuľky práve pred "oceliarov," ktorí prehrali v siedmom stretnutí po sebe a v tabuľke spadli na tretie miesto.

Fotogaléria zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce (Tipos extraliga, 28. kolo)

Od úvodných minút sa hral pútavý hokej, ktorému nechýbali bojovnosť a zaujímavé situácie.

Hostia sa dostali na koňa vďaka dvom presilovkám, keď v 5. minúte Solenský využil strieľanú prihrávku Valacha, ktorý o sedem minút prestrelil brankára Riečického - 0:2.

Toho následne v bránke vystriedal Janus. Domáci odpovedali dorážkou Pollocka v 21. minúte, ktorá ich povzbudila k ofenzívnej hre v druhej tretine, no vyrovnať v nej nedokázali.

Duel priniesol aj viacero šarvátok i väčších trestov, no hosťom sa darilo držať tesný náskok.

Brankár Škorvánek viackrát podržal svoj tím a v 47. minúte ho neprekonal ani Jääskeläinen z trestného strieľania.

VIDEO: Zostrih zápasu Košice - Michalovce

Kúdelka: Košice hrali výborne

"S chalanmi vo formácii sme si dobre sadli a niečo sme si povedali. Pred tou druhou presilovkou sme sa so Samom Solenským rozprávali o tom, aby tam šiel znova, no tentoraz budem strieľať ja. Som rád, že to tam padlo," uviedol Valach.

Práve jeho gól sa napokon ukázal ako víťazný, keďže Košičania dokázali iba znížiť, keď sa v úvode druhej tretiny presadil Brett Pollock.

"Mali sme veľmi dobrý úvod, aktivitou sme si vybojovali dve presilovky a strelili sme v nich dva góly.

Záver prvej tretiny nám ušiel, Košičanov sme dali na koňa. Tí boli potom aktívnejší," poznamenal Kúdelka, ktorý uznal kvality súpera: "Po dnešnom zápase musím vyzdvihnúť výkon domácich, ktorí hrali výborne. Bol to pre nás najťažší zápas v nedávnom období.

Dnes bol excelentný Stano Škorvánek v bránke a aj naše špeciálne tímy v presilovkách a oslabeniach.

Naši hráči ukázali bojovný výkon a aj keď mal súper veľké množstvo šancí, my sme sa nevzdávali. Išli sme za víťazstvom za každých okolností."

Ceman ocenil progres súpera

"V prvom rade gratulujem Petrovi (Kúdelkovi) k úžasnej sérii víťazstiev. Pred mesiacom mal jeho tím určitú krízu, ale tím a tréner vytrval vo svojom programe a dokázal sa takto dvihnúť."

Podľa oficiálnych štatistík Košičania prestrieľali súpera 42:15, no k lepšiemu výsledku im nepomohlo ani viacero presiloviek vrátane 104-sekundovej o dvoch hráčov v prvej tretine a ani trestné strieľanie.

"Dnes to bol náš najlepší zápas v tejto sezóne. Mali sme veľmi dobrú intenzitu aj fyzickú hru.

Náš problém je v tom, že nedávame góly počas hry piatich proti piatim. Dnes sme si dokázali vytvoriť viac šancí, než v nedávnych zápasoch.

Na začiatku sme dostali dva góly, takže sme od úvodu museli bojovať naplno. Michalovce mali skvelého brankára a to im pomohlo k víťazstvu. My sa musíme zamerať na to, aby sme začali víťaziť," uviedol Ceman.

Aj podľa útočníka Eduarda Šimuna je za výsledkovou krízou v prvom rade nepremieňanie šancí: "Jednoducho nám to nechce padnúť.

Asi potrebujeme zvíťaziť nejakým šťastnejším spôsobom, aby sa to potom rozsypalo. Predtým dávali naši top strelci góly skoro zo všetkého, padalo im to, no dnes z čistých šancí dali tyčky, alebo ich šance vychytal brankár.

Na druhej strane musím povedať, že "Škorvi" (brankár Stanislav Škorvánek, pozn.) chytal parádne, to sa musí uznať. Iba tvrdou prácou to môžeme zlomiť," povedal Šimun.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce dnes (hokej, 28. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
22.12.2023 o 17:30
28. kolo
Košice
1:2
(0:2, 1:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 21. Pollock (Fejes, Jääskeläinen) – 5. Solenský (Valach, Bindulis), 12. Valach (Bindulis, Heard). Rozhodca: Orolín, M. Novák – Šoltés, Ordzovenský.. Diváci: 5195..
Prenos
Košice robili všetko pre to, aby vyrovnali na 2:2, ale to sa im nepodarilo. Oceliari prehrali siedmykrát po sebe, Michalovce s jedenástym triumfom. Vynikajúca vizitka Dukly. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia a prajem vám šťastné a veselé Vianoce. Pokračujeme v utorok 26. decembra.
Koniec zápasu.
59:15
importantMichalovce oddychový čas!
59:08
Jääskeläinen s Bretonom si nevedeli pripraviť puk na strelu bez prípravy. Michal Chovan neskôr urobil náprah, z ktorého sa nepresadil. Hostia urobili skvelý blok.
58:16
importantKošice oddychový čas!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
57:54
importantKošice hrajú power-play!
57:34
Fejes nasadil najvyššiu možnú rýchlosť, ktorú vedel v danej chvíli vyprodukovať, ale ani toto nestačilo na prekonanie Škorvánka. Veľký muž Michaloviec vykopol puk pravým betónom.
56:56
importantSmola pre Košice! Šimunov pokus zastavila ľavá tyčka!
importantReklamná prestávka.
55:29
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
54:36
Zemplínčania držia stredné pásmo. Košičanom dlhší čas trvalo, kým sa odlepili z vlastnej polovice, no vpredu príliš veľa vody nenamútili.
53:29
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Puliš – 2 min., krosček.
importantReklamná prestávka.
52:37
Santos sa z boku vyrútil na Ferenca, ktorý odohrával puk na svojich útočníkov. Rozhodol sa pre čistý bodyček, ktorým ho takmer poslal na striedačku. Košičan sa udržal na hrane mantinelu.
51:40
Zabusovs si dokázal nájsť strelecký priestor spred pravého kruhu, ale zradila ho presnosť, preto minul Janusovu svätyňu.
51:19
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
51:04
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
49:56
Košice a Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.
49:44
importantHunter Fejes zablokoval nohami strelu Bindulisa a nasledoval jeho únik! Lotyšský obranca sa stihol vrátiť, no po zákroku zozadu ostala zlomená hokejka košického hráča! Bez rozhodcovskej odozvy!
49:19
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Pearson – 2 min., podrazenie.
49:04
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Šedivý – 2 min., sekanie,
Ferenc – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Valach – 2 min., hrubosť.
49:04
importantĎalšie prelievanie nervov! Ferenc nastavil chrbát Macejkovi, ktorý skončil na ľade, no neprejavoval snahu o odplatu! Tej sa chopil Marek Valach! Nasledujú nové tresty pre obe strany!
47:56
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Suja – 2 min., držanie.
47:56
importantChlapci si opäť nič nedarujú! Heard si prišiel po Deyla, za ktorého sa postavil Chovan i Mihalik! Bol v tom zapletený aj Suja!
Dnešný zápas sleduje 5195 divákov.
importantReklamná prestávka.
46:48
importantStanislav Škorvánek napravil chybu svojho obrancu! Fínskeho exekútora trestného strieľania schoval do lapačky!
46:48
importantJakub Suja nedovolene zastavil Jääskeläinena, ktorý v čase strely dostal sekeru po hokejke! Košice majú trestné strieľanie!
46:24
Škorvánek zastavil puk. Poslal ho do ľavej strany. Riskoval, pretože bol tam za domácich Bačo, ale bokom ho odprevadil Jasečko.
45:00
importantMiroslav Macejko dokázal nemožné! Tesne pred bránkovou čiarou vyškrabal puk a odpálil ho na zakázané uvoľnenie!
44:56
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
42:52
Michal Chovan to prehnal s intenzitou prihrávky na Bretonovu hokejku. Oceliari opäť strácajú tretinu.
42:12
Zemplínčania majú pod kontrolou dlhé oslabenie. Darí sa im eliminovať košických strelcov a výrazne pomáhajú brankárovi Škorvánkovi.
41:08
Jakub Suja zachytil košický puk. Nebola to čistá práca, keďže to ešte domáci ako tak zblokovali, ale Michalovce sa oslobodili.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:28.
Košice sa v druhej tretine presadili, no potom sme sledovali zvýšenú nervozitu, ktorá vo dvoch prípadoch vyústila do trestov do konca stretnutia.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 5 min. + DKZ, napadnutie oblasti hlavy a krku.
39:56
importantRozhodnuté! Michal Kabáč nasleduje domáceho Pollocka a dnes si už nezahrá!
39:56
importantKabáč atakoval Fejesa! To nenechalo chladným Jakuba Ferenca a zakliesnil sa do neho! Očakávali sme bitku bez rukavíc, ale nič nebolo, no na trestnú lavicu pôjdu! Ešte sa znovu prezerá video, ako vyzeral spomínaný zákrok michalovského útočníka!
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
37:47
Košice a Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
36:59
Stanislav Škorvánek betónom aj hokejkou vytesnil strelu bez prípravy, ktorú zaznamenal Jääskeläinen.
35:47
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Rogoň – 2 min., hrubosť,
Berger – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Cibák – 2 min., hrubosť,
Kabáč – 2 min., hrubosť,
Jasečko – 2 min., držanie hokejky.
importantReklamná prestávka.
35:47
importantPočkáme si na rozdelenie trestov!
35:47
importantV Steel Aréne začínajú lietať iskry! Jakub Ferenc dlhú chvíľu statočne masíroval na červenej čiare Jasečka, ktorý mu držal hokejku! Všimol si to Michal Kabáč a zrodila sa šarvátka!
35:21
importantLunter fatálne zlyhal! Po prečíslení s Fejesom mal pred sebou prázdnu bránku!
34:10
Breton sa pohral s obrancami Michaloviec. V ľavom kruhu videl Bača, ktorému bez váhania poslal prihrávku. Košický mladík nezakončil, keďže mu to nesadlo.
33:08
Bindulis naznačil zakončenie, ale ešte si vypracoval priestor po kľučke. Janusovi poslal bekhend do lapačky. Následne išiel Kabáč do Mihalika, ale z toho zišlo a za bránkou Košíc sa strkal Deyl s Vašašom.
32:01
importantPo reklamnom brejku ešte sme nemohli hneď pokračovať! Spoj, ktorý drží plexiskla, bol mimo svojho ukotvenia po jednom z osobných súbojov! Je to vyriešené a hráči sa pripravujú na buly v strednej tretine!
importantReklamná prestávka.
31:52
Breton sa k strele nedostal, pretože mu katastrofálne nahral Šimun, ale pokus Šedivého už bol o niečom inom. Mal potrebnú presnosť, no Škorvánek si pomohol vyrážačkou.
31:07
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
30:33
importantVeľká príležitosť, ktorú zahodil Berger! Všetci už videli, ako sa rozvlní Škorvánekova sieť, no americký forward trafil zoči – voči gólmanovi Dukly vedľa!
29:58
Chase Pearson zvládol otočku pred Janusom, ale nemalo to gólový efekt. Následne Košičania prečítali zámer Daugavinša a oslobodili sa.
28:07
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
importantReklamná prestávka.
27:45
Pekná kombinácia, ktorú predviedli Macejko a Matúš Paločko. Popradský odchovanec na nič nečakal a chcel profitovať z voľného priestoru. Pálil príklepom, Janus vyrazil na ochrannú sieť.
26:36
Chovan v rohu klziska dvakrát dohral Cibáka a v obidvoch prípadoch išiel na ľad hosťujúci obranca. Rozhodcovia tentoraz nesiahali k trestu.
26:07
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 5 min. + DKZ, vrazenie na mantinel.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Michalčin – 2 min., hrubosť.
26:07
importantRozhodcovia prezerajú záznam, aby posúdili výšku trestu! Stripai vyzeral, že je v poriadku a dostal sa medzi spoluhráčov! Pollock si počká na definitívny verdikt na trestnej lavici!
26:07
importantŠkaredý faul na Adama Stripaia! Na svedomí to mal Pollock, na ktorého naskočili Michalovčania a dokonca sa pripojil aj Stanislav Škorvánek!
24:13
Breton spravil dobrý kus práce, ktorý si žiadal gólové zakončenie. Obišiel hosťujúcu bránku a od pravej žŕdky adresoval bekhendom ponuku na pravú. Puk prešiel cez dvoch nepripravených Košičanov.
23:47
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
23:04
importantŠkorvánek opäť podržal Duklu! Fejes sa premiestnil tesne pred bránkovisko, ale dokázal mu trafiť iba do betónov!
22:23
importantMário Lunter zasiahol hornú tyčku michalovskej bránky! Krásne mu to prihral kapitán Michal Chovan!
21:47
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Puliš – 2 min., podrazenie.
21:31
Berger bol v správnom čase na správnom mieste. Miroslav Macejko svojou strelou neohrozil Janusa, pretože košický útočník inkasoval puk do korčule.
20:29
goalKošice dali gól! Suja sa už zapojil do hry a videl, ako Škorvánek inkasoval od BRETTA POLLOCKA, ktorý si ideálne nakorčuľoval z druhej vlny a nekompromisne rozvlnil sieť. Asistencie: Hunter Fejes a Joona Jääskeläinen.
20:22
Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:25.
Košice pokračujú v zlých výkonoch. Michalovce hrajú v pohode a dve presilovky dokázali využiť. Duklu okrem toho drží perfektný brankár Stanislav Škorvánek.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:49
Ďalší hráč, ktorý sa popálil na michalovskom brankárovi, bol legionár Chase Berger. Skvelý Škorvánek.
19:30
importantPoriadna strela Jääskeläinena sa jednoducho nedala chytiť! Škorvánek sa o tom presvedčil na vlastnej koži, no bravúrne zlikvidoval pohotovú dorážku Pollocka!
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:22
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Suja – 2 min., napadnutie.
18:22
importantJaroslav Janus faulovaný Jakubom Sujom! Už prichádzal za útočníkom hostí Pollock, ale napokon sa do neho nepustil!
18:06
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Bodák – 2 min., držanie + 2 min., nešportové správanie.
15:46
Berger sa pretlačil do zakončenia bekhendom z ľavej strany, hoci celú pravú mal voľnú Mário Lunter.
importantReklamná prestávka.
14:58
Dobrú mušku mal Breton, ale neprekonal Škorváneka. Michalovský gólman výborne zasahoval lapačkou a spred bránkoviska Chovana upratal Macejko.
importantReklamná prestávka.
13:03
Zakázané uvoľnenie Košíc. Bude sa vhadzovať po pravej ruke Jaroslava Janusa.
11:52
changeStriedanie v tíme HC Košice:
z ihriska odchádza Riečický, prichádza Janus.
11:52
goalDukla Michalovce dala gól! Zemplínčania ťažia z presiloviek. Fantasticky sa trafil pod hornú žŕdku MAREK VALACH. Riečický bol absolútne bezmocný a v dueli končí. Asistencie: Kristofers Bindulis a Mitchell Heard.
11:42
importantŠanca Michaloviec! Opäť fungovala spolupráca Daugavinša so Santosom! Ale takisto aj bránenie Riečického a Mihalika, ktorý odstavil Pearsona pred odkrytou časťou brány!
importantReklamná prestávka.
10:56
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Olsson – 2 min., hrubosť.
09:35
Solenský poslal na zadný mantinel bojovať urasteného Kabáča. Ten bol skôr pri puku ako Deyl, ale po prechode z pravého do ľavého rohu klziska stratil puk.
08:56
Dávid Buc spred útočnej modrej čiary nahodil puk, pretože mu domáci nedali viac priestoru.
08:23
V poslednej chvíli udržal pásmo pre Oceliarov Rogoň. Okrem toho sa stihol premiestniť pred bránku a spoza nej akceptovať výzvu od Šimuna. Škorvánek zblízka neinkasoval.
07:29
Výborné teraz povozil michalovských hráčov Hunter Fejes. Urobil dve kolá po útočnom pásme a vypálil švihom. Škorvánek zneškodnil túto strelu zatvorenými betónmi.
06:11
Košičania s citom odhodili puk do strednej tretiny, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Oceliari tento krátky úsek využili na striedanie.
05:09
Stripai dlhodobo visel na domácom Lunterovi a pomáhal svojmu brankárovi Škorvánekovi. Nemal to vôbec jednoduché, ale vyznelo to v jeho prospech.
04:02
goalDukla Michalovce dala gól! Bolo to veľmi rýchle skúmanie videa. Aj tak nevedno, čo tam chceli riešiť páni v pruhovanom. SAMUEL SOLENSKÝ pekne tečoval strieľaný puk medzi betóny Riečického. Asistencie: Marek Valach a Kristofers Bindulis.
04:02
importantMichalovce dostali puk do bránky zásluhou Samuela Solenského! Obrovská radosť Dukly sa ešte môže zmeniť! Arbitri s jasným verdiktom prezerania videozáznamu!
03:17
Veľmi kvalitnú strelu ponúkol Santos. Kombinoval s kapitánom Daugavinšom. Riečický proti tejto presnej koncovke vytasil ľavý betón.
02:54
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Riečický – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
02:38
Michal Kabáč mal najskôr ostrý súboj s Jokeľom v strednom pásme medzi trestnými lavicami. Pri odchode na striedačku zbúral Havrilu.
01:19
Prvý raz si na puk siahol aj hosťujúci brankár Škorvánek. Najprv kryl strelu Bergera spoza obrancu a následne ďalšie zakončenie.
00:18
Bindulisovo nastrelenie priamo na bránku si vyžiadalo zákrok Riečického vyrážačkou. Dorážkový pokus pre hostí sa nenašiel.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Šedivý, Ferenc, Deyl, Mihalik, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Lunter – Pollock, Chovan, Jääskeläinen – Rogoň, Šimun, Bačo – Jokeľ, Havrila, A. Bartoš.

Tréner: Dan Ceman.

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek – Bindulis, Michalčin, Cibák, Bodák, Stripai, Macejko, Jasečko – Santos, Pearson, Daugavinš – Puliš, Heard, Valach – Buc, Suja, Matúš Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš – Zabusovs.

Tréner: Peter Kudelka.

Rozhodca: Orolín, M. Novák – Šoltés, Ordzovenský.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 28. kola Tipos extraligy medzi Košicami a Michalovcami.

HC Košice


Košičania sa inšpirovali piatkovým súperom z Michaloviec a tiež sa rozhodli zamieriť na teambuilding. Ten však mal vedľajšie účinky. Oceliari prehrali v Mikuláši šokujúco 1:4 a namiesto prerušenia negatívnej série ju natiahli na šesť duelov. Obhajca titulu určite začína cítiť tlak, pretože jeho druhá priečka je ohrozená.

HK DUKLA Ingema Michalovce

Útočník Samuel Solenský potvrdil, že Zemplínčania boli na ďalšej tímovej akcii. Skvelú náladu preniesli do zápasu s Trenčínom, ktorý porazili 5:2, priblížili sa viac k druhému miestu a zaznamenali okrúhlu desiatu výhru po sebe.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice vo východniarskom derby krízu neukončili, v tabuľke sa prepadli