Rehák-Štefečeková bude aj v Paríži lídrom. Momentálne sme najsilnejší, hovorí

Zuzana Rehák-Štefečeková.
Zuzana Rehák-Štefečeková. (Autor: TASR)
TASR|23. júl 2024 o 14:01

Olympijská šampiónka z Tokia si vybojovala možnosť obhajovať zlato pod piatimi kruhmi už v septembri 2022.

BRATISLAVA. Strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková bude na olympiáde v Paríži patriť medzi najväčšie osobnosti nielen slovenskej výpravy.

V disciplíne trap obhajuje zlato a celkovo môže získať štvrtý cenný kov pod piatimi kruhmi, z Pekingu i Londýna má striebro.

Rehák-Štefečeková sa už pred tromi rokmi v Tokiu stala najúspešnejšou členkou slovenského tímu, najcennejší kov získala ako jediná.

Aj vo veku 40 rokov jej patrí miesto v najužšej svetovej elite, čo potvrdila v generálke na hry. V pretekoch Svetového pohára 13. júna v talianskom Lonate triumfovala.

"V Lonate som mala formu, uvidíme, aké to bude o štyri, či päť týždňov neskôr. Verím, že to bude fajn," uviedla v rozhovore pre TASR Rehák Štefečeková a prezradila, ako vyzerala jej príprava v posledných týždňoch pred najväčším športovým sviatkom.

"V Lonate to bola posledná súťaž so svetovou konkurenciou, nasledovali už iba sústredenia a na začiatku júla preteky na Slovensku. V Taliansku prebiehala aj záverečná príprava."

Olympijská šampiónka z Tokia si vybojovala možnosť obhajovať zlato pod piatimi kruhmi už v septembri 2022, keď na majstrovstvách sveta v chorvátskom Osijeku skončila na bronzovom stupienku.

Nasledujúci rok 2023 neprebiehal podľa ideálneho scenára, z Európskych hier v Krakove sa musela na poslednú chvíľu odhlásiť pre bolesti chrbta.

"Predchádzajúci kalendárny rok nepatril k mojim najlepším, no s týmto som spokojná.

Priebeh bol vynikajúci a čo príde na olympiáde môže byť pekný bonus," vyjadrila Rehák-Štefečeková spokojnosť so súčasným zdravotným stavom.

Slovensko bude mať v Paríži najmenšiu výpravu v ére samostatnosti, iba 28 športovcov.

Strelcov bude šesť a spoločne s vodnými slalomármi budú na olympiáde patriť z hľadiska pozornosti slovenskej verejnosti k športu číslo jeden. Rehák Štefečeková to však nepovažuje za problém.

"Sme najpočetnejšia skupina a máme aj najväčšiu šancu získať nejaké medaily.

V popredí sme dlhodobo a skôr to vnímam ako pozitívum. Momentálne sme asi najsilnejšia reprezentácia, ale necítim, že by sme boli pod tlakom."

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Rehák-Štefečeková bude aj v Paríži lídrom. Momentálne sme najsilnejší, hovorí