Polícia zadržala tínedžera vo Francúzsku. Vraj plánoval útok počas OH v Paríži

Polícia v Paríži.
Polícia v Paríži. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. júl 2024 o 21:45

Policajné vyšetrovanie podozrivého odhalilo na základe správ na sociálnych sieťach.

PARÍŽ. Polícia v metropolitnej oblasti Bordeaux na juhu Francúzska zadržala muža, ktorý údajne plánoval útok počas nadchádzajúcich olympijských hier v Paríži. Túto informáciu v utorok agentúre Reuters potvrdil nemenovaný zdroj, píše TASR.

Francúzska prokuratúra špecializujúca sa na boj s terorizmom (PNAT) v separátnom vyhlásení uviedla, že v juhofrancúzskom departemente Gironde bol v utorok ráno vzatý do väzby 18-ročný mladík, ktorý mal v pláne podniknúť najmenej jeden útok na ľudí.

Podľa Reuters sa však vo vyhlásení nespomína prepojenie na parížsku olympiádu.

Denník Le Parisien vo svojej správe však tvrdil, že PNAT mladíka označila za zradikalizovaného.

Policajné vyšetrovanie podozrivého odhalilo na základe správ na sociálnych sieťach, kde hovoril o svojej túžbe spáchať spáchať násilný čin - najmä počas olympiády.

Francúzsko je tri dni pred olympijskými hrami v stave najvyššej pohotovosti. Najväčšie obavy z útokov majú organizátori počas otváracieho ceremoniálu 26. júla, ktorý sa bude konať na šesťkilometrovom úseku rieky Seina. Prvýkrát sa tak letná olympiáda oficiálne začne mimo hlavného olympijského štadióna.

Na priebeh OH, ktoré metropola Francúzska hostí prvýkrát za storočie, bude dozerať približne 45.000 policajtov a žandárov.

V uliciach aj iných lokalitách v metropolitnej oblasti Paríža bude hliadkovať aj približne 10.000 vojakov, ktorí sa tiež budú podieľať na iných bezpečnostných operáciách.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Polícia zadržala tínedžera vo Francúzsku. Vraj plánoval útok počas OH v Paríži