Vyšetruje ju medzinárodná federácia. Trojnásobná olympijská šampiónka do Paríža nepôjde

Charlotte Dujardinová.
Charlotte Dujardinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. júl 2024 o 18:54

Dujardinová je šesťnásobná olympijská medailistka v drezúre.

PARÍŽ. Trojnásobná olympijská šampiónka v jazdectve Charlotte Dujardinová z Veľkej Británie sa odhlásila z parížskych hier, pretože ju vyšetruje Medzinárodná jazdecká federácia (FEI).

Tá neskôr oznámila, že jazdkyňu dočasne suspendovala na šesť mesiacov za neprimerané správanie sa voči zvieraťu.

Tridsaťdeväťročná Dujardinová o tom informovala v utorok, tri dni pre otváracím ceremoniálom XXXIII. hier.

"Vynorilo sa video spred štyroch rokov, ktoré ukazuje, že som sa mýlila v úsudku počas trénovania. FEI to pochopiteľne vyšetruje a ja som sa rozhodla odstúpiť zo všetkých súťaží, vrátane olympijských hier v Paríži, kým tento proces prebieha," uviedla vo vyhlásení.

Zatiaľ nie je známe, aký prehrešok video zobrazuje. "To, čo sa stalo, bolo úplne mimo a neodzrkadľuje to, ako trénujem moje kone alebo mojich zverencov, ale neexistuje žiadne ospravedlnenie. Hlboko sa hanbím a v tej chvíli som mala ísť lepším príkladom," citovala ju agentúra AFP.

Dujardinová je šesťnásobná olympijská medailistka v drezúre, na konte má tri zlaté, jednu striebornú a z posledných hier v Tokiu aj dve bronzové medaily.

V Paríži sa mohla stať najdekorovanejšou britskou ženskou olympioničkou. Akákoľvek medaila by ju posunula pred bývalú dráhovú cyklistku Lauru Kennyovú, ktorá má na konte taktiež šesť medailí.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Športy»Jazdectvo»Vyšetruje ju medzinárodná federácia. Trojnásobná olympijská šampiónka do Paríža nepôjde